Home algemeen nieuws Road to the Winmau met Ricky de Vos

Road to the Winmau met Ricky de Vos

Ricky_de_Vos

Vandaag was het de beurt aan Ricky de Vos om zijn blik op de Winmau te verwoorden. Hij bezet momenteel de tweede plaats bij de NDB ranking van de jongens achter Gilbert van der Meijden en hij wist tijdens de eerste NDB ranking van het jaar de eerste plaats op te eisen. Eerder won hij al het Open Vlaanderen waardoor hij een ticket voor de Winmau World Masters heeft ontvangen. Momenteel heeft Ricky ons land tijdelijk moeten verlaten voor een stage in Duitsland maar hij zal deze een maand voor aanvang van de Winmau afronden en terugkeren naar Nederland. Wij legden hem de volgende vragen voor.

Hoe heb jij je geplaatst voor de Winmau World Masters 2010: Ik heb mezelf geplaatst voor de Wimau World Masters door het Open Vlaanderen jeugdtoernooi te winnen.

Hoe reis je naar Hull en met wie: Ik reis per boot af naar de Hull en dit doen wij met een groep mensen waaronder Ryan de Vreede en Jeffrey de Zwaan, maar ook met N. ten Berge en Arie van der Heuvel en andere die niet zullen spelen op de Winmau.

Hoe is jouw voorbereiding voor de Winmau: Mijn voorbereiding is niet optimaal aangezien ik momenteel op stage ben in Duitsland. Ik ben hier sinds 17 mei en op 30 september ben ik pas klaar. Dan heb ik uiteraard heel de maand oktober nog om er alles aan te doen om mezelf  klaar te stomen voor de Winmau.

Ga je nog met iemand speciaal trainen: Ik ga denk ik veel tijd doorbrengen met Jeffrey de Zwaan en Ryan de Vreede. Met Mike Zuydwijk train ik ook veel en verder probeer ik ook individueel te trainen.

Wat verwacht je van de Winmau World Masters 2010: Het klinkt misschien raar maar ik verwacht een normaal toernooi alleen doen de geplaatste spelers mee. Natuurlijk is het een groot event maar ik denk dat het daar op neerkomt. Het hele showtje eromheen maakt het wel bijzonder en dat heb ik nog niet meegemaakt. Dit word een grote ervaring voor mij, aangezien dit mijn eerste Winmau wordt.

Wat doe je zoal tijdens de Winmau World Masters als je zelf even niet hoeft te spelen: Ik denk dat ik bij de Nederlanders ga kijken die op dat moment spelen en als er niemand speelt gaan we denk ik “een rondje lopen in de buurt” haha.

Waarom ben jij wel of niet een favoriet voor de Winmau World Masters 2010 titel: Ik denk dat ik hier geen antwoord op moet geven. Ik ken niet veel jongens die daar meedoen dus is dat moeilijk te zeggen, maar als ik dan toch een keuze moet maken zeg ik “Ja, ik ben een favoriet voor de titel.” Ik denk dat ik moeilijk te verslaan ben en ik ben er altijd op gebrand te winnen.

Beschrijf jezelf in 3 woorden: In drie woorden is dat gek, humor & Ricky.

Wil je nog iets kwijt aan de kijkers van dit interview: Let op de maand oktober, I`m back! haha