Home algemeen nieuws Ron Meulenkamp “Alles is gericht op Lakeside”

Ron Meulenkamp “Alles is gericht op Lakeside”

RonMeulenkampZD DF

Dartfreakz is nieuwsgierig naar de 21-jarige Ron Meulenkamp, vader van twee prachtige kids namelijk Quincy en Daisy en partner van Petra Kales. Ron is in het dagelijks leven beveiliger en werkzaam bij zijn sponsor Global Eye Security uit Almelo.

Ron wat zijn jouw doelen voor dit seizoen? Op dit moment draai ik lekker mee op de internationale ranking. Mijn seizoen zou geslaagd zijn als ik een plek weet te bemachtigen op de Lakeside World Pro van 2011.

Ron je bent zowel bij de PDC als BDO in actie gekomen, wat zijn eigenlijk voor jou als speler de grote verschillen van deze bonden? Bij de PDC draait een hele dag volledig om darts. Iedere speler is veel met zichzelf bezig en je kunt geen foutje maken. Ook de organisatie is erg strak en alles loopt volgens een strak schema. Bij de BDO is het niveau net even lager maar is er wel veel gezelligheid en ik zou bijna willen zeggen dat de sfeer veel gemoedelijker is!

Laten we het eens hebben over het nieuwe gesponserde Global Eye Security dartsteam. Je gaat nu samenwerken met Remon Hurrebrink. Hoe goed ken je Remon en waar bestaat de samenwerking uit? Remon komt uit de achterhoek waar mijn vader van oorsprong ook vandaan komt en hoe de mensen, en dus Remon, daar leven dat spreekt me erg aan. De laatste weken heb ik Remon beter leren kennen en het is een hele toffe gozer die alles voor zijn sport over heeft. Wat betreft de samenwerking zullen Remon en ik diverse keren per maand een trainingssessie afwerken met elkaar en we zullen tijdens de vele nationale en internationale toernooien gaan koppelen met elkaar.

Ron, jij kwam van de jeugd en verdween weer even naar de achtergrond. Maar je lijkt nu wel je draai te hebben gevonden tussen de heren. Waar veel jeugdspelers de overstap maakten naar de heren maar heel langzaam weer verdwenen bleef jij in beeld, wat is je geheim? Het is zeker geen geheim wat ik nu ga vertellen. Er speelden veel dingen prive toen ik de overstap had gemaakt naar de heren. Ik ben toen alles op een rijtje gaan zetten en uiteindelijk maar in één ding blijven geloven en dat is doorbreken tussen de heren! Ik zal zeker niet zeggen dat ik er nu al ben maar zo nu en dan kan ik voor mooie dingen zorgen. Wat betreft de jeugd van nu die de overstap gaan maken kan ik alleen maar zeggen: blijf geloven in jezelf. Het dalletje daar komt iedereen in maar blijf trainen en zorg dat je er uit komt. Dan zal je zien dat je ook tussen de heren kan doorbreken!

Zijn er vaste rituelen waar jij je aan vasthoudt? Ja, die zijn er zeker, maar dat is niet de moeite om het over te hebben. Ik denk namelijk dat iedere darter wel een aantal dingen heeft die hij altijd doet voor, tijdens of na het darten.

Wat Ron ook aangeeft is dat hij als darter altijd maar met één ding bezig is en dat is het halen van de Lakeside. Dit staat centraal bij iedere training en toernooi. Hij zegt hierover, “Ik weet zeker dat als ik dit doel bereikt heb het als een bevrijding zal voelen want het blijft het machtigste podium om op te staan als darter. In het dagelijks leven ben ik daarnaast lekker druk met mijn vriendin en mijn twee kids Quincy en Daisy.”