Home algemeen nieuws Twee Nederlandse teams naar JDC World Championship in november

Twee Nederlandse teams naar JDC World Championship in november

Van 23 tot 26 november staat het JDC World Chmpionship 2021 in Gibraltar op de kalender. Tijdens deze dagen wordt zowel het JDC Team WK (JDC Junior Team World Cup) als het individuele WK (JDC Junior World Darts Championships Finals) georganiseerd. Daarnaast staan er nog twee sterk bezette toernooien op de kalender; de MVG Masters en JDC Junior International.

Natuurlijk bevinden we ons nog in de coronacrisis. Maar de vooruitzichten voor de komende maanden zijn positief en daarnaast heeft de regering van Gibraltar nu definitief groen licht gegeven voor het JDC WK. In verband met de deadline voor aanmelden van de landenteams moest de NDB nu een besluit nemen en de teams inschrijven. We zijn blij twee teams vol met talent naar Gibraltar te kunnen sturen. Net als tijdens de laatste editie in 2019 is Michael van Gerwen als sponsor betrokken bij het Nederlands team. De NDB is hem hiervoor zeer dankbaar.

De twee Nederlandse teams bestaan uit de volgende darters en begeleiding:

Team A: Bradley Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan Lierop.
Team B: Bram van Dijk, Massimo Balsamo, Cedric Saes en Youri Dirks.
Begeleiding: Dick Bontekoe en Patrick Stolk

Tijdens het laatste JDC WK wisten de Nederlandse team goud en zilver te veroveren in het teamevent en wist Daan Bastiaanse brons te halen op individuele JDC WK. We hopen dat de aankomende editie weer minstens zo succesvol zal zijn.