Home algemeen nieuws Van Barneveld over ex-collega’s: “Getuigd van weinig opvoeding en respect”

Van Barneveld over ex-collega’s: “Getuigd van weinig opvoeding en respect”

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 DARIN YOUNG V RAYMOND VAN BARNEVELD RAYMOND VAN BARNEVELD IN ACTION

Zaterdagavond nam Raymond van Barneveld officieel afscheid als speler met de Barney Dome. De opkomst was waanzinnig met 3.300 man maar toch zat de vijfvoudig wereldkampioen nog wel iets dwars.

“Natuurlijk had ik ook gehoopt dat Michael van Gerwen hier was, maar dat mag dan weer niet van de PDC. Dan lopen ze daar weer allemaal moeilijk te doen. En het valt me best wel tegen dat sommige spelers, die ik al een paar jaar ken, heel mondjesmaat een appje sturen. Ik heb een appje gehad van Michael van Gerwen en Vincent van der Voort, en dan houdt het wel op. Triest. Zij zijn allemaal met zichzelf bezig, en dat snap ik best, maar door mij kunnen zij nog steeds deze toernooitjes spelen. Het geniet niet echt van respect door dan niets te doen. Een appje kost helemaal niets, maar het getuigt van opvoeding en respect als je het wel doet.”

Lees ook: Raymond van Barneveld en Robin van Persie winnen BarneyDome

Phil Taylor was wel van de partij en hij gaf ‘Barney’ nog een mooi cadeau. “Hij gaf zijn pijlen aan mij. Dat is heel waardevol en een gebaar van respect. Die pijlen zal ik voor de rest van mijn leven bewaren. Echt fantastisch,” aldus Raymond van Barneveld.