Home algemeen nieuws Vitezslav Sedlak wint de Tsjechische Premier League 2020

Vitezslav Sedlak wint de Tsjechische Premier League 2020

Tsjechie

De laatste maanden wordt er veel online gedart. Een voorbeeld hiervan is de Tsjechische Premier League. Sinds april streden 10 Tsjechische topdarters tegen elkaar in een toernooi met eenzelfde opzet als de PDC Premier League. Karel Sedlacek was de grote afwezige op dit gestreamde toernooi. Evil Charlie mag als PDC-tourkaarthouder immers niet meedoen aan gestreamde wedstrijden zonder toestemming van de PDC. 

Pavel Jirkal en David Rosi sneuvelden als eerste na negen speelrondes. Jirkal kwam niet verder dan twee overwinningen, terwijl Rosi enkel Jirkal wist te verslaan.

Met nog een ronde poulewedstrijden te gaan waren Adam Gawlas (de runner-up van het PDC WK jeugd 2019), Vitezslav Sedlak en Aleksander Masek verzekerd van deelname aan de play-offs. David Pisek, Ondrej Kysilka (die op de PDC Q-School afgelopen januari eenmaal wist door te dringen tot de kwartfinales) en Michal Ondo wisten op dat moment al dat ze de play-offs niet zouden halen. De strijd om het laatste ticket ging tussen Daniel Barborak en Michal Smejda. Barborak wist Ondrej Kysilka te verslaan en zodoende zijn plek in de play-offs veilig te stellen. Hij passeerde eveneens Masek op legsaldo, die zijn laatste poulewedstrijd verloor.

De eerste halve finale ging tussen Adam Gawlas, die de poulefase met twaalf punten uit zestien wedstrijden als nummer een had afgesloten, en Aleksander Masek, die doordat hij in de laatste speelronde met 7-4 verloren had van Gawlas met tien punten op de vierde plek was geëindigd omdat zijn legsaldo minder was dan de nummer drie. Masek pakte echter zijn revanche en zette Gawlas opzij.

Daarna was het de beurt aan Vitezslav Sedlak, die voordat de play-offs begonnen vijf wedstrijden op rij had weten te winnen in de Tsjechische Premier League, en Daniel Barborak, die door een reeks van zes overwinningen vanaf speelronde 4 tot en met speelronde 11 de koploper was geweest. Sedlak boekte een overtuigende 10-4 zege.

Zodoende ging de finale tussen Aleksander Masek en Vitezslav Sedlak. Beide heren hadden, net zoals meerdere Tsjechen, meegedaan aan PDC Q-School. Masek behaalde zijn beste resultaat op de eerste dag door de laatste 64 te halen, waar hij met 5-3 strandde tegen Kay Smeets. Ook Sedlak wist eenmaal tot de laatste 64 door te dringen. Hij verloor daar op dag vier met 5-3 van Richard Veenstra. In de poulefase was Masek met 6-4 en 7-6 tweemaal te sterk geweest voor Sedlak, wat hem goede moed gegeven zal hebben. Sedlak had op zijn beurt al zes wedstrijden op rij gewonnen en zal dus ook zelfverzekerd de finale ingegaan zijn. Met een gemiddelde van 87 trok Sedlak de finale met 10-7 naar zich toe.

Tsjeschische Premier League 2020
Eindstand poulefase
1. Adam Gawlas 12(94-58)
2. Vitezslav Sedlak 11(93-70)
3. Daniel Barborak 10(81-67)
4. Alexander Masek 10(83-79)
5. David Pisek 8(83-72)
6. Michal Smejda 8(74-74)
7. Ondrej Kysilka 7(72-88)
8. Michal Ondo 5(65-94)
9. Pavel Jirkal 2(37-46)*
10. David Rosi 1(19-53)*
*: Jirkal en Rosi waren na negen van de zestien speelrondes uitgeschakeld.

Play-offs
Halve finales
Aleksander Masek – Adam Gawlas 10-8
Vitezslav Sedlak – Daniel Barborak 10-4

Finale
Vitezslav Sedlak – Aleksander Masek 10-6