WK Senioren: Jenkins, Painter, Adams en Thornton naar halve finale algemeen nieuws
algemeen nieuws

WK Senioren: Jenkins, Painter, Adams en Thornton naar halve finale

Het World Senior darts Championship is alweer aangekomen bij de kwartfinales. Deze avond komen er weer legendes in actie die vroeger furore maakten op het WK Darts. Hier is het schema en het live verslag per wedstrijd te zien:

De uitslagen van zaterdagavond:
Walton - Jenkins 1-3
Thornton - Prins 3-0
Taylor - Painter 0-3
Butler - Adams 1-3

Dit WK voor senioren is alle dagen gratis te volgen via deze livestream.

John Walton 1 - 3 Terry Jenkins (legs: 0-3, 3-1, 2-3, 2-3, )

In de eerste leg van de wedstrijd kwam Jenkins al snel op een ruime voorsprong. Hij had echter wel zes darts op de dubbel nodig om de leg te pakken. Ook de tweede leg ging met gemak naar Jenkins. In de derde leg van de eerste set zijn de rollen omgedraaid. Walton stond op een grote voorsprong en kreeg als eerste pijlen op de dubbel. Walton was niet goed op deze dubbels en hierdoor kreeg Jenkins toch de kans om de eerste set met 3-0 te winnen.

De eerste leg van de tweede set wist Walton wel naar zich toe te trekken. Ook in de tweede leg maakte hij geen fout en had hij slechts één pijl nodig op tops. Jenkins vocht zich terug in de set door de derde leg te pakken. Toch kon Jenkins de set niet winnen want het was Walton die met 3-1 won en zodoende gelijk kwam in sets.

Met een goede leg begon Walton aan de derde set van de wedstrijd, hij pakte hierin direct de voorsprong. Jenkins maakte hierna weer gelijk. In deze set gingen alle legs met de darts mee, met uitzondering van de laatste leg waarin Walton meerdere dubbels miste. Dit resulteerde dan ook in de set overwinning voor Jenkins.

Wederom won Walton de eerste leg van de nieuwe set, ditmaal zonder dat hij deze begon. Hierna volgde direct een 180 van Walton in de leg hierna. Ook de tweede leg was voor Walton, die wel een misser van Jenkins nodig had om de leg te kunnen pakken. Beide heren kwamen op dreef met beide een 180 in de derde leg van de vierde set. De gemiddeldes van beide speler schommelden rond de 75. Om de set te redden had Jenkins een spectaculaire 135-finish nodig. Hierna zou hij Walton nog moeten breaken om de set te kunnen pakken. Jenkins wist zichzelf op matchpoint te zetten door ook de vierde leg van deze set te pakken. Bij een stand van 2-2 in legs miste Walton drie dubbels, maar ook Jenkins twee. Nadat Walton zich met zijn eerste pijl kapot gooide, besliste Jenkins de wedstrijd via dubbel 15. Terry Jenkins zien we dus terug in de halve finale.

Robert Thornton 3 - 0 Dave Prins (3-1, 3-0, 3-2)

In de eerste leg van de wedstrijd kreeg Thornton direct zeven pijlen op een dubbel en had de achtste nodig om de eerste leg te pakken. Ook in de leg hierna kreeg de Schot veel tijd om uit te gooien en had wederom een aantal pijlen op de dubbel nodig, wel maakte hij er 2-0 van in legs. In de derde leg gooit Thornton scorend erg goed, hij staat dan ook weer eerder op uitgooien dan Prins. Toch ging de leg naar Prins, mede doordat Thornton drie dubbels miste. Ondanks dat kon Prins geen beslissende leg afdwingen en ging de eerste set naar Thornton.

De Schot gooide vooral scorend duidelijk beter dan zijn tegenstander en pakte ook de eerste en tweede leg van de tweede set. Ook het gemiddelde van de Schot bleef stijgen tot op dit moment rond de 87. In deze vorm pakte hij de tweede set van de wedstrijd.

De derde set begon wat beter voor Prins, die de eerste leg won. Thornton wist wel de twee legs hierna te pakken. Deze reeks werd onderbroken door een 110-finish van Prins. Hierdoor zal in deze set een beslissende leg uitkomst brengen. Deze beslissende leg was ook nog een spectaculair met een 124-finish van Thornton, die zich daarmee verzekerde van de halve finale.

Kevin Painter 3 - 0 Phil Taylor (3-1, 3-0, 3-2)

De eerste leg van de wedstrijd werd gewonnen door de man die hem begon, Kevin Painter. In de tweede leg nam Taylor al erg snel afstand van zijn tegenstander en kon hij de leg rustig binnenslepen. Ook de derde leg werd gewonnen door degene die hem begon en zo kwam Painter weer op voorsprong. Alleen de vierde leg week af hiervan en dit kwam met name door een erg knappe 108-finish van Painter, die daarmee de set pakte.

Painter pakte ook de eerste twee legs van de tweede set. De tweede leg pakte hij vanaf 82, waarin hij eerst de enkele bull miste, hierna de enkele bull wel raakte en via de bulls-eye de leg op een mooie manier pakte. Ook de derde leg ging zijn kant op en daarmee de set.

Painter was uitstekend op dreef en begon ook de derde set goed door de eerste en tweede leg te winnen. Phil Taylor wist nog twee legs hierna te pakken en dwong dus een beslissende leg af in deze set. In deze leg kwam Painter weer als sterkste uit de bus en zodoende won hij de wedstrijd en is hij terug te zien in de halve finale.

Martin Adams 3 - 1 Larry Butler (0-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Er verscheen vandaag een sterke Butler aan de oche. Hij was dan ook degene die de eerste leg wist te grijpen en ook de eerste set. Terwijl hij een gemiddelde van rond de 100 gooide, was hij de baas over de wedstrijd.

De tweede set begon wat beter voor Adams, die de eerste leg naar zich toe trok. Wel kwam Butler weer op gelijke hoogte en ook weer op voorsprong in de set. Het was een ware jo-jo leg te noemen want Martin Adams kwam terug tot 2-2. In de laatste leg van deze set wist 'Wolfie' te winnen en dus ook in sets gelijk te komen.

Ook in de derde set was Adams de sterkste, deze ging zelfs met 3-0 naar Wolfie. In de daaropvolgende set gingen alle legs lang met de darts mee. Dit betekende dat Adams twee keer op voorsprong kwam. Op het moment dat Adams op matchpoint kwam, mocht Butler beginnen. Echter wist Adams deze leg toch af te pakken en de wedstrijd daarmee te winnen.