Home algemeen nieuws Durrant en Van Gerwen dodelijke finishers en Anderson wint met eindsprint, Henderson...

Durrant en Van Gerwen dodelijke finishers en Anderson wint met eindsprint, Henderson onderuit

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG FINAL MICHAEL VAN GERWEN V PETER WRIGHT MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

De Premier League 2020 ging donderdag 6 februari weer van start met vooral John Henderson in de belangstelling. Hij was namelijk de eerste van de negen ‘Challengers’ die het opnam tegen een topspeler. Henderson nam het vanavond op tegen Nathan Aspinall.

Maar natuurlijk was er ook aandacht voor de andere wedstrijden. Zo werd de avond afgetrapt met Michael Smith tegen Glen Durrant. Durrant was ijzersterk op zijn dubbels en in alle legs, waarin Smith ook maar één pijltje op de dubbel miste, gooide Durrant een knappe finish uit om BullyBoy pijn te doen. Hierdoor wist Duzza ook zijn eerste winst te pakken in de Premier League.

Vervolgens zagen we Gary Anderson na een jaar afwezigheid weer terug in de Premier League. Hij trapte af tegen SuperChin Daryl Gurney. In het begin ging het steeds gelijk op, maar op het moment dat Gurney 4-3 voorstond miste hij veel dubbels om 5-3 voor te komen. Anderson stapte vanaf dat moment in en drukte het gaspedaal in en pakte twee punten met deze eindsprint.

De derde partij van de avond werd een rematch van de WK finale en dus zagen Michael van Gerwen en Peter Wright aan de oche verschijnen. Het was Wright die uitermate sterk begon en op een 2-0 voorsprong kwam, maar toen begon de Schot ineens dubbels te missen. Van Gerwen klampte aan met zijn nieuwe set-up en toen hij daar eenmaal gewend aan was stond hij super te spelen en kwam zelfs voor. Wright hield zich mede door een 157-finish nog wel in leven, maar verloor wel van Van Gerwen met 7-5.

Niet veel later zagen we dus John Henderson spelen in zijn thuishaven tegen Aspinall. Henderson en Aspinall begonnen niet goed aan de partij, maar het was wel Aspinall die de voorsprong pakte. In de negende leg, wanneer het 5-3 stond voor Aspinall, leek Henderson het goede gevoel te vinden, maar werd met de neus op de feiten gedrukt en kreeg een 170-finish tegen. Een leg later gooide Aspinall de partij al in het slot, maar uiteindelijk is er toch nog heel wat bier de lucht in gegaan voor hun grote held.

We sloten de avond af met Rob Cross tegen Gerwyn Price. Beide heren begonnen matig aan de partij maar met 12, 13 en 14-darters van beide heren kwam de wedstrijd lekker los. Cross leverde een 6-4 voorsprong in door nog 6-6 te spelen, waardoor we het eerste gelijkspel van de Premier League hadden.

Hieronder kunt u de wedstrijden terugvinden en het live verslag teruglezen.

 

Michael Smith (95,41/37,5%) 3 – 7 Glen Durrant (95,01/77,78%)

BullyBoy mocht de eerste pijlen in wedstrijdverband naar het bord toe gooien. Het was Smith die de eerste 180’er wist te gooien en wist de eerste leg te houden via tops met zijn eerste leg. In de tweede leg miste Smith een breakans op de bullseye, waarna Durrant dubbel 10 gooide voor de 1-1. In de derde leg miste Smith wederom een pijl op de dubbel en weer stond Durrant daar en pakte de break via een 96-finish. Echter wist Smith wel met een 11-darter de stand weer gelijk te trekken. Durrant wist de voorsprong daarna weer te houden via dubbel 20 voor de 3-2. Mede dankzij zijn eerste 180’er wist Duzza de break te verzilveren via dubbel 14; 4-2. Een leg was Glen Durrant weer dodelijk op de finishes en zo pakte hij nogmaals een break voorsprong. Durrant wist in de achtste leg wel weer een break in te leveren dankzij een 74-finish van de jongere van de twee. Maar Durrant wist die break direct weer terug te pakken door zijn zesde dubbel te gooien en dus had hij al een punt in de pocket. Durrant hield niet veel later zijn eigen leg en zo pakte hij zijn eerste punten in de Premier League.

 

Gary Anderson (94,71/38,89%) 7 – 5 Daryl Gurney (91,65/23,81%)

De eerste van de drie Schotten, genaamd Gary Anderson, die vanaf nu op een rij aan de oche zouden komen, mocht deze wedstrijd beginnen. Met zijn laatste pijl wist Anderson de eerste leg binnenboord te houden via dubbel 10. Ook Gurney gooide een leg later met zijn laatste dart dubbel 10. The Flying Scottsman wist de derde leg van de partij daarna ook te houden voor de 2-1. Met een 15-darter wist Gurney daarop weer te antwoorden en dus was de partij nog altijd in balans. Gary Anderson wist na een mooie marker de dubbele 20 te gooien en kwam weer op voorsprong. De Noord-Ier wist onder het boe-geroep wel 80 uit te gooien onder druk om de 3-3 op het scorebord te zetten. Anderson bezweek in de zevende leg door de dubbels te gooien en met een 72-finish wist Gurney de eerste break van de partij te plaatsen; 3-4. Waar dat Gurney zich zo goed weerde tegen het boe-geroep, miste hij in de achtste leg toch drie handen vol dubbels en kon Anderson terugbreaken naar 4-4 en deed dat via het gekkenhuis, dubbel 1. Maar net zo snel wist Gurney toch weer de voorsprong te pakken met dubbel 16 via een break. Via dubbel 8 wist Gary Anderson de vierde break op rij te pakken en dus stond het weer helemaal gelijk. Anderson wist na een hele tijd weer op voorsprong te komen en daarmee wist hij ook direct het eerste punt te pakken. Het tweede punt wat te vergeven was, werd beslist in de allerlaatste leg en ging ook naar Anderson met een 104-finish en zo had Anderson deze partij helemaal omgedraaid, want hij had 5-3 achter moeten komen.

 

Michael van Gerwen (104,13/77,78%) 7 – 5 Peter Wright (97,71/35,71%)

Onze landgenoot mocht deze rematch van de WK finale aftrappen. Maar met een 80-finish wist Snakebite direct een break te plaatsen in twee darts voor de 0-1. Met een geniale 120-finish wist Peter Wright ook zijn eigen leg te houden, terwijl Van Gerwen op dubbel 18 stond geparkeerd. In de derde leg miste Wright drie kansen voor nogmaals een break, maar die gingen mis, waarna Van Gerwen voor het eerst iets van zich liet weten met een 106-finish. Wright leek de vierde leg in de pocket te hebben, maar miste nogmaals vier darts op de dubbel. Van Gerwen stapte in en maakte 2-2 net zoals in de WK finale van 1 januari. Echter wist Van Gerwen de voorsprong ook nog maar te pakken met een 120-finish. Nadat het nu de beurt van Van Gerwen was om een dubbeltje te missen, stapte Wright nu in en stond het weer gelijk; 3-3. De Vlijmenaar kwam niet veel later weer op voorsprong via dubbel 16. Via dubbel 8 wist Wright weer op 4-4 te komen en dus hadden we nog altijd een prachtig duel tussen deze kanonnen. De negende leg ging weer met de darts mee en zo kwam de thuisspelende Schot met 5-4 achter door een 144-finish van Van Gerwen. De man uit Mendham wist nog een schepje bovenop de 144-finish te doen met een 157-finish om de stand voor de zoveelste keer gelijk te trekken. Het eerste punt ging naar Van Gerwen, want die toverde weer een erg goede leg uit de hoge hoed. Het uitermate goede finishen van Van Gerwen werd met nogmaals een 106-finish beloond en pakte daarmee de volle buit tegen de kersvers Wereldkampioen.

 

Nathan Aspinall (89,19/46,67%) 7 – 3 John Henderson (81,93/60%)

Aspinall mocht de partij beginnen tegen Big Bad John Henderson die weer opkwam met onder andere de doedelzak spelende figurant bij zich tijdens de walk-on. The Asp wist de eerste leg te houden door dubbel 16 te gooien, waarin Henderson nog even wakker moest worden. Echter wist Henderson de tweede leg te houden van de partij te houden en zo ging deze tweede leg met een 60-checkout naar de thuisspelende Henderson. De Engelsman wist niet veel later weer op voorsprong te komen. The Highlander profiteerde met dubbel 4 in de vierde leg van twee gemiste darts op dubbel 16 vanaf 92 van Aspinall. Ook de vijfde leg van de partij ging met de darts mee en zo had de jongeman uit Stockport nog altijd het voordeel. Henderson had de goede hoogte nog niet echt gevonden en daardoor wist Aspinall de eerste break van de wedstrijd te pakken via dubbel 6. Aspinall plakte daar nog zijn eigen leg achteraan en kwam zo op een 5-2 voorsprong; iets waar Henderson wel ervaring mee had, want vorig jaar stond hij tegen Van Gerwen ook 5-2 achter en we weten inmiddels allemaal hoe dat was afgelopen. De Schot wist er 5-3 van te maken door tops te gooien. In de negende leg leek het op John Henderson het goede gevoel weer te pakken had, maar kreeg direct een tik op dee neus toen Aspinall een maximale 170-finish gooide voor het eerste punt; 6-3. Dat zelfvertrouwen wat dat opleverde voor Aspinall zette hij door in de 10e leg en daarmee pakte hij de volle buit en pakte hij de 7-3 overwinning. 

 

Gerwyn Price (95,86/46,15%) 6 – 6 Rob Cross (100,1/60%)

Price mocht dit laatste gevecht van de avond beginnen tegen Rob Cross. De Welshman begon meteen goed met een 72-finish op tops. Via dubbel 16 wist Cross de stand meteen weer gelijk te trekken in 16 darts. Bij The Iceman liep het voor geen centimeter. Bij Cross was het niet veel beter, maar hij gooide op het juiste moment welk de dubbel 16 voor een break; 1-2. Niet veel later brak Price terug naar 2-2 via dubbel 20. Met een knappe 13-darter wist Gerwyn Price de voorsprong weer terug te pakken via dubbel 18. Price bouwde de legs van 14 naar 13 en nu ook naar 12 darts op, want hij gooide een 124-finish op de bullseye en sloeg daarmee een gat van twee. Na die storm van Price wist Cross de break ongedaan te maken via dubbel 16. Maar zo onvoorspelbaar deze partij is, wist Price nu ineens dubbels te missen. Cross mocht daardoor nog aan dubbel 10 beginnen en deed dat voor de 4-4. Zo had Price eerst drie legs op gepakt en nu deed Voltage dat door tops te gooien. De man uit Hastings stond nu ook erg goed te gooien en verdiende deze voorsprong. Hij breidde die voorsprong zelfs nog uit naar 6-4 en behaalde daarmee zijn eerste punt. Met een 130-finish wist Price de partij te verlengen en dwong een 12e leg. Price wist die twaalfde leg ook te pakken en zo hadden we het eerste gelijkspel van de Premier League te pakken.

 

Door: Marcel Bus