NL-ers gaan onderuit op World Seniors Championship, Taylor door algemeen nieuws
algemeen nieuws

NL-ers gaan onderuit op World Seniors Championship, Taylor door

Vanavond stonden er wederom een paar leuke wedstrijden op het programma voor het WK senioren. Er verschenen twee Nederlanders aan de oche maar zij verloren wel allebei hun partij. Co Stompé (2-3 in sets) ging onderuit tegen voormalig wereldkampioen John Part en Roland Scholten verloor van Robert Thornton (0-3 in sets).

Verder kwam de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor in actie tegen Colin McGarry. Die kreeg kansen op de winst maar liet ze onbenut en The Power sloeg toe.

De wedstrijden van vanavond:
Co Stompé - John Part 2-3
Glenn Durrant - Mark Dudbridge 0-3
Colin McGarry - Phil Taylor 2-3
Roland Scholten - Robert Thornton

Co Stompé (69.31) 2-3 John Part (73.65); 3-2, 0-3, 2-3, 3-1, 1-3
Part begon erg goed en leek de eerste set makkelijk te winnen. Echter kwam Stompé terug vanaf een 2-0 achterstand en pakte hij de set met 3-2. De tweede set verliep lang hetzelfde alleen deze keer wist Part hem wel te winnen. In de derde set begon de set iets meer gelijkopgaand. Maar in de vierde leg van deze set begonnen beide heren veel dubbels te missen. Hierdoor pakte niet Stompé de set, maar kwam Part terug naar 2-2. In de beslissende leg pakte Part de set. De vierde set begon hetzelfde, maar dit keer pakte Stompé de set wel en dus volgde er een beslissende set. Hierin bleek Part te sterk en hij mag zich melden in de volgende ronde.

Glenn Durrant (76.65) 0-3 Mark Dudbridge (89.08); 1-3, 1-3, 0-3
Durrant was vrij kansloos dit duel. Hij pakte slechts twee legs tegen een uitstekend gooiende Dudbridge. In de eerste twee sets kon Durrant nog redelijk bij zijn tegenstander blijven maar miste hij wel de kansjes die nodig waren. In de laatste leg kwam hij er niet meer aan te pas.

Colin McGarry (Colin McGarry) 2-3 Phil Taylor (82.36); 1-3, 3-1, 3-2, 1-3, 2-4
Beide heren waren wisselvallig maar dat resulteerde wel in een gelijk duel. De eerste set ging naar Taylor met 3-1. In de tweede set was McGarry dan weer te sterk. De derde set was erg leuk, Taylor kwam met 2-1 voor maar miste daarna veel te veel dubbels om het af te maken, McGarry kwam daardoor op 2-2. De Noord-Ier wist ook nog eens de set te winnen en zodoende met 2-1 voor te komen in sets. Taylor kon het wel weer gelijkmaken tot 2-2 in sets. In de laatste set kwam McGarry op een 2-1 voorsprong. Maar Taylor maakte 2-2 waardoor het nog erg spannend werd in dit duel. Uiteindelijk speelde Taylor erg sterk in het slot van de wedstrijd en trok hij de overwinning over de streep.

Roland Scholten (73,55) 0-3 in sets Robert Thornton (93,66) 1-3, 0-3, 1-3
In de eerste set kwam Robert Thornton op een 2-0 voorsprong. Hierna deed de Nederlander iets terug door een 131-finish te gooien. Toch was met 3-1 in sets de opening een prooi voor Thornton. Ook in de tweede set ging de Schot sterk verder en pakte deze met 3-0. In de derde set noteerde hij al zijn derde 180-er en ondanks dat de Nederlander nog een leg wist af te snoepen, eindigde het toernooi daarna.