WSoDF: Van Gerwen, Clayton, Van den Bergh en Ratajski door naar halve finale in spannende sessie algemeen nieuws
algemeen nieuws

WSoDF: Van Gerwen, Clayton, Van den Bergh en Ratajski door naar halve finale in spannende sessie

WSoDF: Van Gerwen, Clayton, Van den Bergh en Ratajski door naar halve finale in spannende sessie

Zondag 31 oktober staat in het teken van de finaledag van de Jacks Casino World Series of Darts Finals. Nadat de acht overgebleven spelers ook een uurtje langer konden uitslapen, doordat de wintertijd afgelopen nacht ingegaan is, zal de finaledag om 13.00 uur afgetrapt worden. We zien dan meteen een Nederlander in actie. Niels Zonneveld neemt het in zijn kwartfinale op tegen Krzysztof Ratajski. Vervolgens zien we een Belgisch onderonsje tussen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh op het podium in Amsterdam. Daarna zien we nog een onderonsje tussen twee landgenoten. Uit Wales wel te verstaan. We zien dan een herhaling van de World Grand Prix finale tussen Jonny Clayton en Gerwyn Price. Rond de klok van 16.00 uur zal Michael van Gerwen de middagsessie afsluiten. Hij neemt het op tegen Mervyn King, die tot nu toe nog geen leg verloren heeft.

Een prachtige dartsmiddag staat dus op het programma. Als je benieuwd bent hoe de wedstrijden gaan verlopen, zou ik zeker achterover gaan zitten en hieronder het live verslag volgen. Ook kunt u de wedstrijden live kijken via Videoland en vanavond vanaf 18.00 uur op RTL7 tijdens de samenvattingen.

Krzysztof Ratajski (91,98/37%) 10 - 6 Niels Zonneveld (90,12/32%)
De Pool mocht deze eerste partij beginnen tegen de thuisspelende Zonneveld, maar miste meteen een pijltje op de dubbel. Echter, Zonneveld profiteerde niet waardoor het alsnog 1-0 werd. Via dubbel 20 wist Triple Z niet veel later alweer gelijk te maken. Ook de derde leg van de partij ging met de darts mee, waardoor Ratajski op 2-1 kwam. In de vierde leg leek het dat The Polish Eagle ging breaken, maar die miste. Echter, Zonneveld kon er niet van profiteren waardoor de Pool alsnog via de eerste break op 3-1 kwam. De vijfde leg ging met de darts mee met een 56-finish en dus werd het 4-1 in de pauze. Het was Ratajski die vliegend uit de pauze kwam. Hij gooide namelijk een 12-darter om de tweede break van de partij te noteren. Met een 96-finish breidde Ratajski de voorsprong nog meer uit en won zijn vijfde leg oprij nu met nogmaals een 12-darter. In de achtste leg wist Zonneveld weer eens een leg te winnen met een mooie 116-finish, waardoor hij de streak van Ratajski in ieder geval stopte. Jammergenoeg voor Zonneveld kon hij niet doorzetten. The Polish Eagle gooide namelijk 95 uit op dubbel 8 om al op 7-2 te komen. In de tiende leg miste Ratajski dubbel 7 voor wat de knock-out zou geweest zijn, waarna Zonneveld zich enigszins herpakte en via dubbel 20 op 7-3 kwam. Net na de onderbreking miste Zonneveld een kansje op tops vanaf 117 om een break terug te pakken. Ratajski miste niet en kwam zo op een 8-3 voorsprong. Ratajski bezweek in de 12e leg om op matchpoint te komen en daardoor wist de Nederlander weer een legje te winnen. Doordat Ratajski steeds meer dubbels ging missen, werd het publiek betrokken bij de partij en mede daardoor wist Zonneveld de dubbel te gooien wat hem een break opbracht en zo op 8-5 kwam. Zou het dan nog kunnen voor Zonneveld? Een leg later leek het antwoord al gegeven te zijn door de Pool. Met een 14-darter kwam hij namelijk op matchpoint en leek zich dus herpakt te hebben. Maar Zonneveld gaf natuurlijk niet op en toverde een 136-finish uit de hoge hoed, wat weer een break opleverde; 9-6. in zijn eigen leg erna wist Zonneveld niet de partij nog naar een spannend punt te brengen, want Ratajski gooide de dubbel 16 voor de winst.

Dimitri van den Bergh (100,30/42%) 10 - 8 Kim Huybrechts (100,63/57%)
De nummer vijf van de wereld Van den Bergh mocht de kwartfinale aftrappen tegen zijn World Cup partner. Met een 87-finish op dubbel 5 wist hij de eerste leg te houden, ondanks dat Huybrechts de partij met 180 begon. Ook in de tweede leg wist Van den Bergh zijn beste spel te laten zien. Hij gooide wederom 87 uit, maar nu zelfs voor een 11-darter wat hem meteen ook al een break opleverde. Ook in de derde leg produceerde Van den Bergh een 11-darter. Met een 91-finish breidde hij de voorsprong dus uit naar 3-0. In de vierde leg kreeg Huybrechts zijn eerste kans op de dubbel vanaf 117, maar miste. Van den Bergh gooide de dubbel 'vanzelfsprekend' wel en kwam met zijn tweede break al op 4-0. Met een 116-finish in de vijfde leg wist Huybrechts op het scorebord te komen en ging de pauze in met 'slechts' één break achterstand. Huybrechts kwam ook goed uit de pauze en zorgde via een 62-finish voor de 4-2 stand. Van den Bergh herpakte zich in de zevende leg en wist via een 58-finish zijn eigen leg te houden. Even later wist Huybrechts ook een 11-darter te noteren, waardoor hij vlakbij zijn landgenoot bleef. In de negende leg forceerde Huybrechts een kans op de rebreak, maar miste tops. Van den Bergh maakte er daardoor 6-3 van. Even later wist Huybrechts via dubbel 20 wel weer een 13-darter te produceren waardoor de mannen met een stand van 6-4 de pauze in gingen. In de elfde leg was het dan raak voor Huybrechts. Hij had de break terug gepakt met een 81-finish en was nu op 6-5 gekomen. Door een super leg van Van den Bergh brak Van den Bergh direct weer terug met een 13-darter, waardoor Huybrechts weer opnieuw kon beginnen vanaf 7-5. Doordat Van den Bergh in de 13e leg twee darts op de dubbel miste, kreeg The Hurricane weer een breakkans voorgeschoteld en pakte deze opnieuw waardoor het gat wederom slechts één leg werd. Een leg later wist Huybrechts dan ook gelijk te maken met een 100-finish, waardoor Huybrechts nu ook weer alle kans had. Met een 52-finish op dubbel 16 hield Van den Bergh zijn eigen leg, waardoor hij op 8-7 kwam. Met een 107-finish wist Huybrechts zichzelf te redden, want het leek erop dat Van den Bergh de break zou gaan pakken. In de 17e leg miste Huybrechts een pijltje om te breaken en daarmee ook op matchpoint te komen. Door die misser, kwam Van den Bergh via dubbel 16 op matchpoint. In de 18e leg gooide Huybrechts niet veel triples, wat Van den Bergh wel deed. Echter, Van den Bergh miste veel dubbels om de partij in het slot te gooien. Huybrechts kreeg daardoor zelfs nog een kans vanaf 133, maar miste dubbel 8 om een beslissende leg af te dwingen. Met zijn laatste dart in hand wist Van den Bergh alsnog de winst te pakken via dubbel 20 en ging dus naar de halve finale toe.

Jonny Clayton (95,52/59%) 10 - 9 Gerwyn Price (97,70/45%)
De kersvers World Grand Prix kampioen mocht de partij aftrappen tegen de runner-up van dat toernooi, Gerwyn Price. Met een 84-finish voor een 14-darter wist Price meteen een break te plaatsen in de eerste leg van de partij. Niet veel later verzilverde The Iceman die break ook met een 72-finish, wat hem een 15-darter opleverde. In de derde leg kwam Clayton op het scorebord door 70 uit te gooien via zijn favoriete dubbel 16. Met een 12-darter daaropvolgend wist Price weer een gaatje van twee legs op het scorebord neer te zetten. De nummer één van de wereld wist nog net voor de onderbreking een tweede break te plaatsen via een 14-darter, wat hem een voorsprong van 4-1 opleverde. Met een erg knappe dart op dubbel 10 wist Price zijn eigen leg daarna ook nog te houden en liep zo uit naar 5-1. Met een 18-darter wist Clayton maar net zijn eigen leg binnenboord te houden, want Price had net een 170-finish op de bullseye gemist. Met een 14-darter hield ook Price zijn eigen leg daarna weer, via dubbel 18. Met een 60-finish in de negende leg brak Price nogmaals en het leek ook dat dat al de genadeklap al zou zijn waarvan Clayton niet meer van kon herstellen. Echter, Clayton klom weer wat overeind en brak meteen terug via een 70-finish onder druk van Price die op dubbel 20 stond geparkeerd. Clayton speelde verreweg niet zijn beste spel, maar kreeg nu wel weer een kans van Price die hij pakte in 19 darts. Een leg later liet Price zijn kwaliteit weer zien met een 14-darter en kwam daarmee op 8-4. In ce 13e leg wist Clayton ook een 14-darter te produceren via een 84-finish. Langzamerhand kwam Clayton in de partij en via een 11-darter brak The Ferret ook naar 6-8 toe. Met een 124-finish op de bullseye wist Clayton zijn derde leg oprij te winnen en daarmee stond hij nu slechts een leg op achterstand, nadat Price kansen had voor 8-2. Price miste in de 16e leg een 120-finish op de dubbel 20, waarna Clayton met zijn laatste dart dubbel 5 vond en daardoor weer helemaal gelijk stond met Price. Een ongelofelijke comeback was in zich voor Clayton en met een 15-darter via zijn favoriete dubbel 16 kwam hij nu zelfs op matchpoint. Met een 17-darter via dubbel 5 wist Price alsnog een decider te forceren, maar die mocht Clayton wel beginnen. In de laatste leg leek Price wel te bezwijken, want Clayton wist al snel een groot gat te slaan in de leg. Met een 122-finish op de bullseye wist The Ferret een ongelofelijke comeback te realiseren na de 7-2 achterstand.

Michael van Gerwen (98,97/71%) 10 - 5 Mervyn King (93,17/33%)
The King mocht de laatste kwartfinale tegen Van Gerwen beginnen en hij finishte dubbel 4 wat hem een 1-0 voorsprong opleverde tegen MvG. Met een 16-darter op dubbel 16 wist Van Gerwen ook zijn eigen leg te houden. Met een 84-finish wist Van Gerwen een 11-darter te realiseren dat hem een break en de voorsprong opleverde. Niet veel later wist Mervyn King die break meteen weer ongedaan te maken door zelf te breaken via dubbel 18. In de vijfde leg miste King vanaf 72 twee darts op de dubbel 12, waarna Van Gerwen toch nog weer een break plaatste met zijn laatste dart op dubbel 10; 3-2. De Brabander hield zijn eigen leg via dubbel 20 om de break te verzilveren. Met een 17-darter wist King vervolgens zijn eigen leg te houden via dubbel 10 om terug te komen tot 4-3. Via dubbel 8 wist Van Gerwen de achtste leg ook weer met de darts mee te gooien, waardoor het gaatje weer twee werd. In de negende leg miste King een cruciale 68-finish, waarna Van Gerwen een tweede break plaatste via dubbel 20, wat hem op 6-3 bracht. Via dubbel 16 wist Van Gerwen een 13-darter te realiseren, wat hem een 7-3 voorsprong opleverde bij de tweede pauze. Via dubbel 10 kwam King weer terug tot 7-4, maar dat was slechts zijn eigen leg. In een 180'ers festijn in de 12e leg, wist Van Gerwen een 12-darter te produceren met een 62-finish, terwijl King er veel druk op had gezet. Een leg later kwam King goed weg via dubbel 8 en won daarmee zijn vijfde leg van de partij; 8-5. Met een 96-finish op dubbel 8 wist Van Gerwen nogmaals een 12-darter te gooien en kwam daarmee op matchpoint tegen Mervyn King. King leek de partij nog eventjes te verlengen, maar miste. Van Gerwen pakte daardoor zijn kans vanaf 108 en ging dus als laatste speler door naar de kwartfinale.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws