Home algemeen nieuws WSoDF: Barney wint thriller van MvG, Price, Smith en Wade ook door

WSoDF: Barney wint thriller van MvG, Price, Smith en Wade ook door

Doordat gisteravond de tweede ronde werd gespeeld, was de kwartfinale-line up bekend geworden, die deze middag zullen gespeeld worden in Wenen. 

De eerste kwartfinale ging tussen Gerwyn Price en Simon Whitlock. Beide heren wisten in de hele wedstrijd dicht bij elkaar te blijven. In de eerste pauze stond het 3-2 voor Whitlock, waarna Price drie legs op rij pakte. Daarna kwam Whitlock weer gelijk, via onder andere een 150-finish, met 5-5 in de tweede pauze. The Wizard begon daarna goed, maar wist dat niet te hervatten waardoor Price instapte en een gat sloeg dat steeds groter werd. Price gaf die voorsprong niet meer weg en won met 10-7.  

Vervolgens werd de tweede partij van de middagsessie gespeelt tussen Dave Chisnall en Michael Smith. BullyBoy begon de partij fabuleus en wist zelfs de eerste 5 legs te winnen, waardoor hij met een tussenstand van 5-0 de eerste pauze in ging. Chisnall kreeg soms een klein kansje waar een pijl op de dubbel te weinig bleek. In de zesde leg wist Chisnall op het bord te komen door middel van tweemaal 180 en een 101-finiosh in deze leg. Smith antwoordde met een 10-darter. Smith ging lekker door en wist deze sessie met 3-2 te winnen, waarin hij ook nog een 11-darter gooide voor de 8-2. Chsianll blijft vechten en komt van 9-2 terug tot 9-5. Maar dan wist Smith het af te maken met 10-5. 

De derde kwartfinale van vandaag ging tussen Jamie Lewis en James Wade. Het leek er in het begin op dat Wade gemakkelijk zou gaan winnen, maar de schade werd een hele tijd tot slechts een break beperkt. Vanaf 7-5 wist Wade door te gaan en 8-5, 9-5 te maken. Wade wist de partij met 10-5 te winnen en dat was uiteindelijk nog redelijk gemakkelijk, want toen liep hij bij zijn tegenstander vandaan. 

De laatste kwartfinale was dé wedstrijd van de middag tussen de twee Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. We verwachtten spektakel en dat werd het. Direct in de eerste leg had Barney Van Gerwen al gebroken. Na de eerste pauze, toen het 3-2 voor RVB stond, viel Vasn Barneveld qua niveau wat weg en Van Gerwen stapte in en wist 6-4 voor te komen. Maar Van Barneveld gaf niet op en kwam nu ijzersterk uit de pauze en kwam al snel weer op 6-6. Van Gerwen kwam daarna weer op voorsprong, maar dat was niet voor lang want Van Barneveld leek wel niet te kunnen missen en daardoor kwam hij op 9-7. Van Gerwen wist nog wel op 9-8 te komen, maar toen maakte Van Barneveld het in zijn eigen leg af voor de 10-8 overwinning op de man die dit toernooi altijd nog gewonnen had.

 

Hieronder kunt u de wedstrijden vanuit Wenen live volgen:

 

Simon Whitlock (98,91) 7 – 10 Gerwyn Price (96,75)

Price had de bull gewonnen en mocht deze kwartfinale beginnen tegen Whitlock. Via een 70-finish op dubbel 16 wist de Australiër meteen een break te plaatsen en op 1-0 te komen. In de tweede leg kreeg Whitlock 70 niet uit, maar had mazzel dat Price twee darts op tops miste. Whitlock kon niet profiteren en miste nog eens drie pijlen op de dubbel, waarna Price dubbel 10 gooide voor een break terug. Via tops wist Price zijn eerste voorsprong in de wedstrijd te pakken. In de vierde leg wist Whitlock weer gelijk te komen via een 25-finish op dubbel 8. Doordat Price in de vijfde leg de twee darts op de dubbel niet uitgooide, kreeg The Wizard nog een kans voor tops en die kans pakte hij voor de break en de 3-2 voorsprong.

In de zesde leg miste Whitlock een 164-finish om zijn eigen leg te houden, waarna Price tops gooide voor de re-break. Via een 90-finish wist Price weer op voorsprong te komen. Price wist in de achtste leg wederom een break te plaatsen, mede doordat Whitlock slechts een pijl op de bull had gekregen vanaf 130, en daarmee kwam de Welshman op 5-3. Via een fantastische 150-finish wist Whitlock direct terug te breaken en op 4-5 te komen. Via dubbel 11 wist Whitlock de schade weer helmaal gerepareerd te hebben en op 5-5 te komen.

Via een 53-finish wist Whitlock zijn derde leg op rij te winnen en de 6-5 voorsprong te pakken. Doordat Whitlock niet zijn eigen leg wist te houden, zorgde Price in de twaalfde leg voor de achtste break in de partij. Price wist de 13e leg te winnen door middel van een 80-finish. Doordat Price 60 uitgooide wist hij wederom een gat van twee legs te slaan en naar 8-6 ging. Price wist nu ook voor de eerste keer in deze partij een gat van drie legs te slaan via dubbel 5. Doordat Whitlock 56 uitgooide wist hij terug te komen tot 9-7. Via een 12-darter op tops wist Price er een eind aan te breien en te winnen met 10-7.

 

Michael Smith (100,09) 10 – 5 Dave Chisnall (100,10)

Smith mocht de partij aftrappen tegen zijn dorpsgenoot. Via dubbel 13 wist Michael Smith de eerste voorsprong in de partij te pakken. Doordat Smith in de tweede leg tops uitgooide wist hij een break te plaatsen en op 2-0 te komen. Via een 14-darter wist BullyBoy er 3-0 van te maken in een tot nu toe een gemakkelijke partij voor Smith. Het leek erop dat de vierde leg naar Chisnall ging, maar Smith toverde nog net op tijd een 141-finish uit de hoge hoed terwijl Chisnall net een pijl op tops voor 80 had gemist. Via dubbel 10 wist Smith er 5-0 van te maken en met die stand de pauze in te gaan.

In de zesde leg wist Chsinall tweemaal 180 te gooien en 101 uit te gooien voor zijn eerste legwinst. Via een 10-darter wist Smith opnieuw een gat van vijf legs te slaan. Doordat Smith dubbel 10 gooide wist hij op een 7-1 voorsprong te komen. Chisnall wist via dubbel één op een 7-2 voorsprong te komen. In de tiende leg begon Smith in de leg van Chisnall met zes perfecte pijlen, maar wist 144 niet uit te gooien. Doordat Smith er via dubbel 8 een 11-darter van maakte, stond hij nu met 8-2 voor en ging hij met die stand de pauze in.

Via een 124-finish op de bull wist Smith op matchpoint te komen. Door een 50-finish van Chizzy wist hij zijn eigen leg te behouden en voor nog eventjes in de wedstrijd te blijven. In de dertiende leg wist Chisnall een break te plaatsen voor de 9-4 via een 100-finish. Doordat Chisnall zijn derde leg op rij wist winnen, kwam hij nu dichter en dichter bij tot 9-5. Het leek erop dat het ook nog 9-6 ging worden via een break, maar nog net op tijd wist Smith een 180’er te gooien en Chisnall gooide 90 niet uit waarna Smith de partij met 10-5 won.

 

Jamie Lewis (84,08) 5 – 10 James Wade (94,40)

De jonge Welshman mocht de partij tegen de kersvers European Champion beginnen. Wade wist direct een break te plaatsen via een 11-darter op een 57-finish. Met een 13-darter wist de Engelsman zijn eigen leg te behouden en op 2-0 te komen. Doordat Wade een kansje voor de 3-0 miste wist Lewis 68 in slechts twee pijltjes uit te gooien. Via een 70-finish wist Wade er 3-1 van te maken. Met een 88-finish op dubbel 14 wist Lewis wederom de schade wat te herstellen.

Doordat Wade zijn eigen leg wist te houden kwam hij weer op een voorsprong van twee legs verschil. Via de tweede break van de partij wist Wade op een 5-2 voorsprong te komen doordat hij dubbel 6 gooide. Doordat Wade een 66-finish op tops miste, wist Lewis een break terug te pakken via dubbel 8. Doordat Wade drie pijlen voor de 6-3 miste, wist Lewis er 4-5 van te maken via dubbel 15. Via een 82-finish met een 12-darter wist Wade de pauze in te gaan met een 6-4 voorsprong.

Via een 87-finish pakt Lewis de elfde leg van de partij en daarmee blijft hij toch nog in de partij hangen. Via een 44-finish weet ook Wade zijn eigen leg te houden en op 7-5 te komen. Lewis kon zijn eigen leg behouden, maar miste tops via een 94-finish. Wade brak vervolgens met een 58-finish naar 8-5. Doordat Wade met zijn laatste pijl in de hand dubbel 5 gooide, wist hij daarmee op 9-5 te komen en dus op matchpoint. In de vijftiende leg miste Wade een 130-finish maar in de herkansing die hij kreeg gooide hij het wel uit voor een plek in de halve finale.

 

Michael van Gerwen (103,59) 8 – 10 Raymond van Barneveld (99,67)

Van Gerwen mocht de eerste leg van de partij beginnen en deed dat met succes want hij wist een 16-darter te gooien via dubbel 10. De eerste pijl die Van Barneveld in de tweede leg kreeg ging er via dubbel 8 meteen in. Doordat Van Gerwen een aantal; dubbels miste, kreeg Barney de kans voor de break die hij ook pakte en daarmee op 2-1 kwam. Met een 11-darter wist Van Barneveld het spektakel, dat we van te voren voorzicht al verwacht hadden, op 3-1 te komen. De vijfde leg ging met de darts mee via een 88-finish op dubbel 7, waardoor het 3-2 werd.

Met een 116-finish wist Van Gerwen de break ongedaan te maken en op 3-3 te komen. In de zevende leg hield de Brabander zijn eigen voor de 4-3 voorsprong via dubbel 8. In de achtste leg wist Van Gerwen wederom een break te plaatsen en daarmee had hij nu een gaatje van twee legs verschil geslagen. Met een 65-finish wist Van Gerwen de vierde leg van de sessie te pakken waardoor hij op 6-3 kwam. Met een 96-finish pakte Barney zijn eerste leg van de sessie, waarmee hij Van Gerwen zijn dominantie even stil gooide.

De derde sessie begon Van Barneveld fantastisch met een finish van 88 in de elfde leg. In de twaalfde leg brak Barney terug naar 6-6 via dubbel 18 waardoor hij nu weer alle kansen in de partij had. In de leg daarna wist Van Barneveld de 121-finish te missen op de bull, waarna Van Gerwen dubbel 12 gooide voor de 7-6 voorsprong. Van Gerwen gooide 164 niet uit en Van Barneveld kreeg 104 wel uit via dubbel 16, waarna het publiek, dat volledig achter Barney stond, zich compleet opleefde. Doordat Van Barneveld ook nog 70 uitgooide wist hij nu de vijfde van de laatste zes legs te winnen voor de 8-7 voorsprong. Doordat Van Gerwen niet 121 uitgooide kreeg Van Barneveld nog een kans op 25 om zich op matchpoint te zetten en dat deed hij door dubbel 8 direct met zijn eerste pijl te gooien. Met een 121-finish via bull, triple 13, dubbel 16 wist Van Gerwen de eigen leg te houden en op 8-9 te komen. Doordat Van Barneveld niet een geweldige leg gooide maar ook doordat Van Gerwen niet in acht beurten uit was wist Van Barneveld tops te gooien en zich te plaatsen voor de halve finale.

 

Door: Marcel Bus