Home Interviews Co Stompé: “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog wel terug kom”

Co Stompé: “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog wel terug kom”

Co_Stompe_interview_2012

Afgelopen zaterdag werd in Genhout (Limburg) het Open Genhout koppels gespeeld. Liefst 40 koppels wisten de weg naar het Trefcentrum te vinden net als een zelfde aantal toeschouwers.

Het waren uiteindelijk Dennis Feitsma en Michel Verstappen die er met de 1e plek vandoor gingen door in de finale te winnen van Lars Ries en Roger Palmen.

De drukte niet vreemd want niemand minder dan Co Stompe was ook aanwezig om een demo te verzorgen. Klokslag 20 uur kwam Co binnen wandelen, pakt een biertje van een dienblad wat niet voor hem bestemd was en de demo kon beginnen. Meteen in de 1e leg al krijgt ie een 107 finish om zijn oren van Jean Stelten.  Co was er dus meteen achter dat ze in Limburg dus ook wel een pijltje kunnen gooien.

Na afloop van de demo werd er ruimschoots de tijd genomen voor de fans. Even op de foto of een praatje, alles was mogelijk met Co. Het was rond de klok van 23 uur zijn vrouw die hem eraan moest herinneren dat ze nog een heel eind terug moesten rijden naar Lelystad. Co had het zichtbaar naar zijn zin in Limburg!

Uiteraard spraken wij even met Co Stompé

Co, welkom in Limburg. Je komt hier niet al te vaak he?
“Nee dat pokke eind rijden haha. Nee, wel leuk om hier te zijn, altijd gastvrij, gezellige mensen, mooi heuvel landschap, veel groen. Ik ben hier graag hoor.”

Een tijdje terug heb je een toernooi in Dubai gewonnen. Hoe was het om daar te darten in een geheel andere cultuur? Wat zijn je ervaringen en is er daar wel animo om te darten?
“Ja, er is absoluut animo om te darten want er is daar een hele grote gemeenschap van Engelsen en van Nederlanders en die volgen het darten allemaal op de voet. Het grootste probleem daar is eigenlijk om bij het darten een biertje te vinden in dat soort landen. Dat is even goed zoeken, maar als je goed zoekt vind je dat daar ook wel hoor. Ja geweldige ervaring natuurlijk, Dubai winnen, Qatar verloor ik de finale van Martin Adams. Maarja je kan niet alles winnen”

Op Facebook vraag je hulp op 27 april voor een evenement in Cafe Sport in Lelystad. Mensen willen nu wel weten waarvoor je hulp vraagt.
“Op 27 april wordt er daar een thema avond georganiseerd waarbij mijn vrouw Danielle achter de bar staat met een hele goede vriend van ons. Dat is een soort barwedstrijd waar men zoveel mogelijk mensen binnen moet zien te krijgen. En ik gun haar natuurlijk alles behalve dat ik er dan niet bij ben omdat ik in het buitenland zit. Dus ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen dan naar Cafe sport aan de passage komen want dat word wel gezellig, dat kan ik je wel beloven.”

Het is wat stiller rondom jouw persoon de laatste tijd. Waar ben je mee bezig en wat is de planning de komende tijd?
“Ik ben momenteel met heel veel dingen bezig. Natuurlijk je dart carriere staat voorop maar goed daarnaast zijn er ook andere dingen die spelen. Zo ben ik met Gert Jakobs en Kesbeke bezig wat heel leuks op te zetten, maar daar kan ik nog niet al teveel over zeggen. En ik blijf mijn wedstrijdjes gooien. De ene dag gaat het goed en de andere dag wat minder maar ik ben nog steeds van overtuigd dat ik nog wel terugkom.”

Dus we gaan nog wel genoeg van Co Stompé horen. Ook op korte termijn?
“Ja, dat zou zomaar kunnen. Ik zie nog mogelijkheden voor dit jaar.  Ik ben keihard aan het werken. Ik train elke dag echt 3, 4 uur buiten de dagen dat ik dan de deur uit moet dat gaat dat natuurlijk niet. Maar het moet zich gaan uitbetalen op gegeven moment. Dat kan niet wegblijven.  Uk Open ga ik vanuit dat ik ben geplaatst. Maar een sportman legt altijd de lat hoog he en dan wil je ook in de top 32 staan. Dan wil je niet op donderdag spelen, dan wil je op vrijdag spelen.”

De prestaties van Michael en Raymond in de Premiere League? Wat vind je daar van?
“Ja buiten kijf, geweldig, helemaal geweldig. Al bijf ik bij Raymond altijd weer een beetje dat gevoel houden van, kom eens op joh, geniet ervan. Want het is zo jammer, hij probeert het, hij doet zijn stinkende best en gooit gewoon ontzettend goed maar het is nog steeds niet die vloeiende Barney die we kennen uit zijn piekdagen. Het is nu met werken dat ie het heel goed doet en bij Van Gerwen lijkt het er juist heel makkelijk uit te zien. Ik hoop alleen maar voor Raymond dat het bij hem ook weer zo makkelijk gaat als nu bij Van Gerwen. Want hij is nog beter dan wat die nu doet, hoe goed het nu ook is”

Co, dankjewel en we hopen je gauw nog eens in Limburg terug te zien.
“Nou, ik zou zeggen koop een huisje voor me en ik ga hier wonen haha.”
.