Home Interviews Dartfreakz in gesprek met “Leon ‘The Lion’ de Geus uit Tilburg”

Dartfreakz in gesprek met “Leon ‘The Lion’ de Geus uit Tilburg”

Hemeco Prodarts2013-6

In 1971 kwam de altijd goedlachse Tilburger Leon de Geus ter wereld, de inmiddels 42 jarige Lion werd begin 2013 toegevoegd aan het Hemeco Pro darts team. Hiervoor kwam de Geus uit voor het Sterkdarts team en won hij onder andere in 2009 het Letland Open. Dit jaar besloot de Geus de overstap te maken naar de PDC.

Op jacht naar een PDC tourkaart kwam the Lion enkele keren tot de laatste 16 maar meer zat er helaas nog niet in. Half maart gooide hij een van de mooiste wedstrijden uit zijn carrière, tegenstander Collin Lloyd. De Geus miste op de 9e pijl (dubbel 12) een perfecte leg maar wist wel deze UK Open Qualifier 4 wedstrijd met 6-5 te winnen. Een maandje eerder tijdens het UK Open Qualifier 2 event wist de Nederlander ook al van zich te laten horen. Toen versloeg de Geus met 6-3 Justin Pipe en speelde hij 109 gemiddeld.

Eind juni wist de Geus zich in een keer in de schijnwerpers te spelen door tijdens de Gibraltar Darts Trophy achtereenvolgens Arron Monk en de drievoudig wereldkampioen John Part met ruime cijfers van het bord te gooien. (6-3 en 6-1)

Bij de laatste 16 mocht de Tilburger het opnemen tegen de legende zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. “Wat een ervaring.. Maakt indruk als de MC met 16-time world champion de speakers laat trillen.. Kon niet uit mijn spel halen wat er in kan zitten, tijdens het ingooien viel alles lekker, op het podium tegen Taylor kwam het er niet uit” aldus Leon de Geus.

De voorbereiding was goed op weg naar de wedstrijd op zondag. Met mijn Hemeco Prodarts maatjes ingegooid en Helmoed Hoppebrouwers heeft me goed begeleid. “Niets bijzonders gedaan, lekker staan ingooien en op zijn tijd een sigaretje”.

Door mijn toetreding en de sponsoring van Hemeco heb ik financieel meer rust en word alles voor ons geregeld. Ik kan me nu concentreren op mijn spel, iedere dinsdag trainen we bij café d’n Beer in Rosmalen waar alle scores worden bijgehouden en je de vooruitgang kunt zien. “Ik ben erg blij dat allemaal mag meemaken, ik wil Helmoed Hoppebrouwers (Hemeco) en Patrick Langenbach (d’n Beer) dan ook heel hartelijk bedanken voor de kans die ze me geven” aldus een trotse Leon de Geus uit Tilburg.
.