Edwin Max "Ik verheug me erop om tegen de grote mannen te spelen" Interviews
Interviews

Edwin Max "Ik verheug me erop om tegen de grote mannen te spelen"

Edwin Max "Ik verheug me erop om tegen de grote mannen te spelen"

Op de afgelopen Qualifying School boekten de Nederlanders Edwin Max, Ryan de Vreede en de Belg Ronny Huybrechts een mooie prestatie door één van de felbegeerde 25 tourkaarten te bemachtigen. Max en de Vreede wisten hun tourkaart via de Qualifying School Order of Merit te bemachtigen, Huybrechts pakte zijn kaart op dag drie door bij de laatste vier te eindigen. Na hun mooie prestatie op de Qualifying School 2013 besloot Dartfreakz de mannen het hemd van het lijf te vragen. We beginnen met . De interviews met Ryan de Vreede en Ronny Huybrechts volgen op korte termijn.

Edwin, gefeliciteerd met je tourkaart namens Dartfreakz. Had je hiervan durven dromen?
Dank je wel voor de felicitatie. Durfde niet eens te dromen dat ik naar de Qualifying School zou gaan, laat staan dat ik een tourkaart zou halen.

Hoe heb je de Qualifying School 2013 beleefd?
Heb een hele goede ervaring achter de rug. En dat je niet zomaar even die tourkaart kan pakken.

Had je aan het begin van de Qualifying School al het gevoel dat het goed zou komen?
Eerlijk gezegd wel. Het klinkt misschien arrogant, maar als ik zou denken dat ik het niet zou halen was ik lekker thuis gebleven.

Welke partij was voor jou de mooiste op de Qualifying School?
Dat was in de 4e ronde op dag 3 tegen David Pallett. Het was een goede en spannende partij die gelijk op ging. Bij een 5-5 stand toen hij hem op dubbel 20 zette, moest ik aanleggen voor 96 en met een single 20 en dubbel 18 en tops trok ik de partij naar mij toe.

Welke partij(en) vond je het zwaarst op de Qualifying School?
Vooral de 1e ronde partijen. Die wil je gewoon niet verliezen, want dat is de basis van het vervolg.

Welke partij(en) had je niet hoeven te verliezen op de Qualifying School 2013?
Niet één. Heb de verloren partijen ook terecht verloren van zeer goede tegenstanders.

We hadden een poos niets van je vernomen. Vertel.
Mijn beltegoed was op !!

Je was goed in vorm op de Q-School. Hoe was jouw voorbereiding naar de Q-School toe?
Ik kreeg anderhalve maand voor de Q-school te horen dat ik mocht gaan en heb toen mijn pijlen maar van zolder gehaald om dagelijks een paar uurtjes te gooien.

Na dag 3 had je de tourkaart al bijna in the pocket. Je had op de laatste dag genoeg aan de 3e ronde om zeker te zijn van een ticket. Had je het gevoel dat je die 3e ronde vrij kon spelen of wilde je toch tot het uiterste gaan?
Toen ik op dag 4 die 3e partij gehaald had, was ik zeker en was ik echt helemaal op. Ik probeerde het uiteraard nog wel maar niets lukte meer.

Op dag 2 was je wel heel dichtbij de beste vier. Je kwam tot de 6e ronde maar verloor, waardoor je de rechtstreekse tourkaart niet kon pakken. Baalde je daar erg van of waren de 9 ranking punten voor de Q-School OOM toch een troost?
Natuurlijk baalde ik maar had er wel vrede mee, ook omdat mijn tegenstander heel erg goed gooide en verdiend won. Later die avond dacht ik: 'als ik morgen weer zo speel, komt het wel goed en zie het resultaat!'.

Wat zijn je doelen voor de komende twee jaar op de Pro Tour?
Zo goed mogelijk presteren.

Je had alleen in 2008 en 2011 gedurende een weekend meegedaan aan Players Championship. Waarom besloot je nu bij de PDC te gaan gooien?
Die kans werd me aangeboden en als ik nog wat wil, dan is dit mijn laatste kans.

Ben je van plan de gehele Pro Tour af te lopen? Hoe zit het qua reizen/sponsoring?
Ik ga sowieso die European Tour en de UK Open Qualifyers spelen. Daarnaast zullen er hier en daar nog wat Players Championships gespeeld worden.

Is de Pro Tour voor jou een uitdaging?
Jazeker! Ik verheug me erop om tegen de grote mannen te spelen.

Had je de tourkaart ook rechtstreeks willen pakken of mocht het ook via de Q-School OOM? Maakte het voor jou niet uit?
Toen ik van huis wegging had ik het gevoel dat ik de kaart via de ranking zou gaan halen. Maar uiteraard wil je het beste resultaat en dat was rechtstreeks. Maar ben hier zeker niet minder blij en trots om.

Ben je nog van plan full profdarter te worden?
We zien wel waar het Scheveningse schip strandt

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws