Home Interviews Van Barneveld: “Ik raak in paniek als ik verder zak op ranglijst”

Van Barneveld: “Ik raak in paniek als ik verder zak op ranglijst”

Van Barneveld spreekt in een interview met Live Darts over zijn nieuwe darts en over zijn blik op de huidige top van de dartswereld.

“Sinds april ben ik met mijn nieuwe pijlen aan het gooien. Ik was direct verliefd op mijn darts,” aldus Barney.

Hij vervolgt: “Van Target heb ik pijlen gekregen van 21 tot en met 24 gram waar ik mee ga experimenteren. Tot op heden gooide ik met 25 gram maar de meeste topspelers gooien met 22 of 23 gram, dus daar moet ik in meegaan.”

De inmiddels 51-jarige Hagenaar is niet meer zo vaak te vinden op toernooien zoals voorheen, maar desondanks weet hij de motivatie te vinden om zijn carrière voort te blijven zetten.

“Je wilt natuurlijk de nummer 1 van de wereld worden, maar dat gaat niet meer lukken. Michael van Gerwen staat zover boven de rest. Maar ik kan nog wel toernooien winnen en ik geloof ook dat ik nog altijd wereldkampioen kan worden,” aldus de Nederlander.

Wel zal hij, op het beperkt aantal toernooien waar hij aan deelneemt, moeten presteren omdat hij anders dreigt te zakken op de Order of Merit en dan komt hij in de problemen.

“Als ik niet presteer kan ik terugvallen naar de 24e plaats op de Order of Merit en dan is een wildcard voor bijvoorbeeld de Premier League ook niet langer vanzelfsprekend. Dan kom ik in de situatie dat je in paniek begint te raken.”

Wanneer men spreekt over zijn landgenoot Michael van Gerwen, die met kop en schouders boven iedereen uitsteekt op de Order of Merit, blijkt dat Van Barneveld hem niet langer als de enige grote favoriet ziet op dit moment.

Barney: “Als je Gary Anderson ziet gooien lijkt het allemaal zo makkelijk. Ik denk dat als hij zijn A-game gooit dat niemand hem kan verslaan.”

Het volledig interview is hier te zien.