Home Nederland Hoofdnieuws 10e ronde ODF Eredivisie: D.T.M. niet langs Marley’s A Glaswerken

10e ronde ODF Eredivisie: D.T.M. niet langs Marley’s A Glaswerken

John de Ruiter

Match of the Week

D.T.M. – Marley’s A Glaswerken = 3-6

Beide teams doen het zeker niet onaardig dit seizoen, vooraf werd deze wedstrijd dan ook gezien als een kraker. Toch kon het thuisteam niet imponeren deze avond. Raymond vd Ende, Arjan Poortvliet en Wouter van Wijk verloren hun single van John de Ruiter (foto), John Tebak en Marvin Markusse. Martin Quak was de enige die wel zijn single wist te winnen voor DTM. Hij won in een taaie wedstrijd van Martin van Mill. Marley’s wisten uiteindelijk ook nog drie koppelwedstrijden te winnen en zo ging de overwinning naar de Spijkenissers.

Highlights

Mixedspiced.nl – Lekkuh Boeijuh = 5-4

Lekkuh Boeijuh verkeerde deze avond niet in goede vorm en dan zie je toch de wisselvalligheid bij de middenmoter. Er werden nog wel drie singles gewonnen, maar in de koppels waren de rollen omgedraaid tegen de Hellevoeters. De bierronde moest de beslissing brengen en werd beslist in het voordeel van het thuisteam. Patrick van Rosmalen (Mixedspiced.nl) was goed op dreef met drie maximale scores, ook ploeggenoot Michael Noorland wist een 180’er te gooien deze avond.

No Bull Shit – Karavana = 3-6

Weer een mooie overwinning voor Karavana, toch werden er drie belangrijke punten verloren. Dit aangezien de andere kampioenskandidaten dikke punten pakten deze week. Toch blijft Karavana in de hoogste regionen van de eredivisie en heeft elk team het telkens lastig tegen het Hoogvlietse team. Er was deze avond een maximale score voor Johnny Monte en wist Jelle Baris een mooie 130 te finishen.

Boelies 1 – Darts4life = 8-1

Het thuisteam gaat nog altijd de concurrentie aan met The Dartdevils, om die felbegeerde eerste plaats. Ook deze competitiewedstrijd weer een ontketende Timo van der Harst met drie 180 scores en brengt zijn totaal op zeventien maximale scores. Darts4life wist slechts één koppelpartij te pakken en ziet zichzelf dalen naar de elfde plaats op de ranglijst.

Other Matches

The Dartdevils – Fast & Delirious = 9-0

De koploper deed weer goede zaken in hun thuiswedstrijd. Alweer hun tweede whitewash van het seizoen en een ieder is toch benieuwd hoe vaak dit nog gaat gebeuren dit seizoen. Fast & Delirious pakt dus geen punten en ziet zichzelf zakken naar de lagere regionen van de Eredivisie.

The Rebels – Six Pack = 6-3

Geen optimale wedstrijd voor het thuisteam, maar toch werd de overwinning binnengehaald door de Spijkenissers. Sixpack pakt drie broodnodige punten, maar staat nog altijd onderaan in de Eredivisie.

H.M.N.G.W. – The Spijkies = 7-2

Ook The Spijkies hebben het maar zwaar dit seizoen, tot nu toe blijven ze ruim boven de degradatielijn, maar het puntenverschil met de degradatiekandidaten blijf nihil. H.M.N.G.W. probeert aansluiting te krijgen met de top en met een overwinning als deze avond doen ze goede zaken om het te bereiken.

“K Weet Niet” – De Shaffies = 2-7

Vooraf werden De Shaffies gezien als een titelkandidaat, maar konden de eerste competitiewedstrijden niet imponeren. Nu zie je dat het team steeds meer in vorm raakt en worden er goede punten gepakt door de Spijkenissers. “K Weet Niet” blijft in de degradatiezone en ziet het gat boven hun steeds groter worden.

Tussenstand (na 10 wedstrijden)

 1. The Dartdevils – 70 punten – 10x winst
 2. Boelies 1 – 66 punten – 8x winst
 3. D.T.M. – 59 punten – 7x winst
 4. Karavana – 58 punten – 6x winst
 5. Marley’s A Glaswerken – 55 punten – 8x winst
 6. De Shaffies – 54 punten – 8x winst
 7. H.M.N.G.W. – 51 punten – 6x winst
 8. No Bull Shit – 49 punten – 7x winst
 9. Lekkuh Boeijuh – 48 punten – 6x winst
 10. The Rebels – 41 punten – 4x winst
 11. Darts4life – 35 punten – 2x winst
 12. The Spijkies – 32 punten – 2x winst
 13. Mixedspiced.nl – 31 punten – 3x winst
 14. Fast & Delirious – 30 punten – 2x winst
 15. “K Weet Niet” – 22 punten – 1x winst
 16. Sixpack – 19 punten – 0x winst

Meeste aantal 180 scores: 17x Timo van der Harst (Boelies 1)

Hoogste finish: 164 – Emiel van Toledo (H.M.N.G.W.)