Home Nederland Hoofdnieuws De 17e Gemuda Embassy is een prooi voor Patrick Timmermans

De 17e Gemuda Embassy is een prooi voor Patrick Timmermans

Patrick_Timmermans

Afgelopen zaterdag 17 november werd alweer de 17e Gemuda Embassy gespeeld in Loenen aan de vecht. Met een mooi aantal van 37 deelnemers, begon het toernooi in poules van 4 en 5 spelers. Er werd meteen flink gegooid. De eerste mooie finish was een 120 van Patrick Mengerink. Het opmerkelijkste resultaat in de poules was toch de kwalificatie van Mark Duysters en Bennie Oostveen ten koste van de winnaar van de afgelopen 2 edities Mark Lieftink. Ook de lokale favorieten Arjan Nielen, Raymond Verhoef en Daniel Timmer plaatsten zich voor de winnaarsronde.

De kwartfinales
In de kwartfinale won Patrick Voorn met 3-1 van Raymond Verhoef, Arjan Nielen won met 3-1 van Arnold Faverus. Coen Phillipson plaatste zich met een 3-0 overwinning op Nico van Os ook voor de halve finale. Coen liet in deze wedstrijd uitstekend finish werk zien want hij gooide 102,100 en 127 uit.

De halve finales.
Coen was een maatje te groot voor Arjan Nielen met 4-1. De andere halve finale ging tussen Patrick Voorn en Patrick Timmermans. Bij 3-3 mist Patrick timmermans een 170 finish op de Bull waarna Patrick Voorn de kans krijgt om de winst te pakken, hij mist echter ook en via dubbel 12 plaatst Patrick Timmermans zich voor de finale.

De finale
De finale ging gelijk op tot 3-3 waarbij alle legs tegen de darts in gingen met nog een 116 en een 106 finish van Coen. Het werd 4-3 voor Patrick en in de achtste leg kregen beide spelers verschillende kansen, maar het bwas uiteindelijk Patrick die aan het langste eind trok en met 5-3 de overwinning binnen haalde.

Winnaar in de herkansingsronde werd Mark Lieftink die met 4-2 won in de finale van Dimitris Kypis. Amadeo Timmer wordt derde na een nederlaag tegen Dimitris in de halve finale net als Michel Boesewinkel die van Mark verloor. Meeste 180ers zijn gegooid met 3 door Mark Lieftink. Verder waren er nog !80érs voor Friedo v Vliet, Roland v Dijk, Mark Duysters, John Kari en Bennie Oostveen. Er waren ook nog mooie finishes voor Raymond Verhoef met 108, Mark Lieftink met 112 en 119 en Arnold Faverus met 104. Beste dame is Tamara Versteeg geworden. Hoogste finish Coen Phillipson 127

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Dartshop Hilversum, Glazenwasserij Nielen, Bouwbedrijf Bon bv, ARCO Catentering, MVR Dienstverlening, Brehm Onderhoudsdiensten en Jongerenvereniging New Gemuda