Jeffrey de Zwaan, Lars Fransen en Sharon Jansen winnen het 1ste Co Stompe jeugdtoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jeffrey de Zwaan, Lars Fransen en Sharon Jansen winnen het 1ste Co Stompe jeugdtoernooi

Jeffrey de Zwaan, Lars Fransen en Sharon Jansen winnen het 1ste Co Stompe jeugdtoernooi

Vandaag werd in Lelystad het Co Stompe Jeugdtoernooi georganiseerd. Naast Co Stompe zelf was ook Jacques Nieuwlaat aanwezig om alle podiumwedstrijden te callen. Het werd een groot succes waarbij maar liefst 76 jeugdspelers in actie kwamen. Na afloop van het toernooi was The Matchstick vol enthousiasme over de opkomst en het niveau van de jeugd die Nederland rijk is. Dat er volgend jaar een vervolg zal komen bevestigde Stompe in zijn eindspeech.

Jeffrey de Zwaan wist het toernooi bij de junioren op zijn naam te schrijven door in de finale met 4-0 te winnen van Tim van den Hoek nadat hij eerder in de halve finale met 3-0 had gewonnen van Mats Gies. Overigens kende het toernooi een wereldprimeur in de vorm van het dartsbord waarop werd gespeeld op het podium. Voor de allereerste keer werd er namelijk een officiële wedstrijd gespeeld op het gloednieuwe One80 Gold dartsbord. Voor meer informatie over dit dartsbord verwijzen we je graag naar dit artikel.

Bij de aspiranten werd de titel opgeëiste door de uit het zuiden afkomstige Lars Fransen. Hij wist in de finale een 4-0 overwinning te boeken op Kenzo Fernandes Pereira nadat hij in de halve eindstrijd al te sterk was voor Kevin Doets met 3-2.

In het meisjestoernooi liet Sharon Jansen weer van zich spreken. Ook zij wist de finale winnend af te sluiten zonder legverlies en met een 3-0 overwinning op Vera Speth wist ze de titel bij de meisjes veilig te stellen. Eerder in de halve finale moest Annet van Elten er met 3-1 aan geloven.

Uitslagen:

Junioren:
Halve finale:
Jeffrey de Zwaan - Mats Gies 3-0
Tim van de Hoek - Jimmy Hendriks 3-2

Finale:
Jeffrey de Zwaan - Tim van de Hoek 4-0

Aspiranten:
Halve finale:
Lars Fransen - Kevin Doets 3-2
Justin van Tergouw - Kenzo Fernandes Pereira 0-3

Finale:
Lars Fransen - Kenzo Fernandes Pereira 4-0

Meisjes:
Halve finale:
Vera Speth - Louise Bunk 3-0
Sharon Jansen - Annet van Elten 3-1

Finale:
Vera Speth - Sharon Jansen 0-3

Voor alle twitter-updates die eerder op de dag op deze positie werden weergegeven zie deze link.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws