Home Nederland Hoofdnieuws 2e ronde – FDF Eredivisie: DT Melissant vol voor het kampioenschap

2e ronde – FDF Eredivisie: DT Melissant vol voor het kampioenschap

Schrijven

In deze competitie op Goeree-Overflakkee wordt er om de twee weken gegooid en toch is het dan vreemd om te zien, dat sommige teams moeten uitstellen. De kraker tussen De Vrijheid 1 en DIOS 2 werd uitgesteld aangezien het uitspelende team te weinig spelers had. Slechts twee van de negen ingeschreven spelers konden spelen. Vreemd!!! Maar aangezien er in de regelementen staat, dat er maximaal twee wedstrijden uitgesteld mogen worden, was het dus geoorloofd.

Dartteam Melissant 1 – De Kaai = 8-1

Ook ditmaal een dikke overwinning voor de mannen uit het Geitendorp. Alleen Gerard Smits verloor vrij verrassend van good old Wim Knöps. DTM 1 verloor slechts vier legs deze wedstrijd, dus er werd goed huisgehouden. De vraag is alleen of ze dit ook tegen gelijkwaardige teams kunnen, aangezien ze nu tegen de lager ingeschatte teams hebben gespeeld. Er waren 180 scores voor: Johan Visbeen en Wim Knöps.

Dartshop Kattestaart – De Geit 1 = 3-6

De week voor deze wedstrijd zorgde De Geit 1 voor een waar spektakel in het bekertoernooi. Ze versloegen die avond de Eredivisie nummer twee van vorig seizoen, De Vrijheid 1. Deze vorm namen de Oudetongenaren mee naar Achthuizen en lieten ook nu weer zien, dat ze dodelijk zijn in de koppels. Ondanks 2-2 score na de singles werden er drie van de vier koppels binnengehaald door De Geit 1. Als toetje werd ook nog de teamronde binnengehaald. Komende week komt de huidige nummer één van de Eredivisie op bezoek in Café de Geit. Kijken of ze ook nu weer kunnen verrassen tegen de sterkere teams. In deze wedstrijd werd er twee maal 180 gegooid, door Arend Horseling en Wilko Kattestaart.

Nieuwtech – DIOS 1 = 6-3

De heren van Nieuwtech werden deze avond in het nieuw gestoken door de sponsor en dit zorgde weer voor de nodige spanning bij sommige spelers. Toch werden er weer de nodige punten gepakt door het vriendenteam van Nieuwtech. Het moet toch gezegd worden dat DIOS 1 beschikt over kwaliteit, het enige wat echt ontbreekt is die nodige ervaring. Anders hadden de heren zeker twee punten meer gepakt deze avond. Er werden deze avond maximale scores gegooid door: Barry Jongejan, Dirkjan Bijl en Marcel “Bates” van Bergen. Komende donderdag neemt Nieuwtech het op tegen de Vrijheid 1. DIOS 1 wacht de derby tegen het sterkere broertje DIOS 2.

Tussenstand FDF Eredivisie:

  1. Dartteam Melissant – 16 punten – 2 wedstrijden
  2. Nieuwtech – 13 punten – 2 wedstrijden
  3. Dartshop Kattestaart – 9 punten – 2 wedstrijden
  4. DIOS 2 – 8 punten – 1 wedstrijd
  5. De Geit 1 – 7 punten – 2 wedstrijden
  6. DIOS 1 – 4 punten – 2 wedstrijden
  7. De Vrijheid 1 – 3 punten – 1 wedstrijd
  8. De Kaai – 3 punten – 2 wedstrijden

3e speelronde zal 7 en 8 november gespeeld worden:
wo – De Geit 1 – Dartteam Melissant 1
wo – De Kaai – Dartshop Kattestaart
do – Nieuwtech – De Vrijheid 1
do – DIOS 1 – DIOS 2
.