Home Nederland Hoofdnieuws 3e speelronde FDF Eredivisie: DIOS 2 en DTM gaan titelstrijd aan

3e speelronde FDF Eredivisie: DIOS 2 en DTM gaan titelstrijd aan

roy moerenhout

Afgelopen week werd de derde speelronde gespeeld bij de Flakkeese Dart Federatie. Toch weer een flink vertekent beeld in de tussenstand. Dit aangezien er weer een wedstrijd werd uitgesteld, nu was het de Vrijheid die uit moest stellen ivm te weinig mensen. De Vrijheid heeft nu pas één wedstrijd gespeeld en staat dus nog altijd op drie punten. Misschien moet er bij de Flakkeese Dart Federatie nagedacht worden over een regel dat er niet meer uitgesteld kan worden (zoals ze ook bij Rijnmond Darts doen), tenslotte zijn er altijd teams die voor het minste geringste zullen uitstellen. Dit wekt de nodige frustraties en vraagtekens bij andere ploegen die wel altijd beschikken over een volledig team.

Dios 1 – Dios 2 = 1-8

Martin Jongejan nam zijn team weer aan de hand en wist weer de nodige punten te pakken voor DIOS 2. Dirkjan Bijl van DIOS 1 wist het enige punt binnen te halen. Hij wist zijn single met duidelijke cijfers te winnen van de altijd sterke Jan Melissant. DIOS 2 laat ook dit seizoen weer zien dat niet alleen de singles binnengehaald moeten worden, maar tonen ook hun sterke spel in de koppels. Er waren deze avond drie maximale scores voor Martin Jongejan en één voor Jan Melissant.

De Geit 1 – Dartteam Melissant 1 = 1-8

Dartteam Melissant draaft maar door de eerste wedstrijden van het seizoen, al moet er gezegd worden dat ze nog altijd geen echte tegenstand hebben gehad dit seizoen. De tegenstand zal de komende weken komen, aangezien ze eerst Dartshop Kattestaart en daarna De Vrijheid als tegenstanders krijgen. Maar toch weer een nette overwinning van de Melissantenaars. De mannen van De Geit 1 wisten wel hun favoriete binnen te halen, te weten de bierronde. Deze avond waren er 180 scores voor Arto in ’t Veld en René “Poes” de Waal.

De Kaai – Dartshop Kattestaart = 5-4

De mannen van Dartshop Kattestaart doen het zeker niet onaardig zo aan het begin van het seizoen, maar moesten toch tegen het pas gepromoveerde De Kaai genoegen nemen met een verliespartij. De Kaai kwam na de singles op een 1-3 achterstand, maar wist deze om te buigen naar een 4-4 stand. De beslissende bierronde werd met moeite binnengehaald, maar daar was dan toch de eerste Eredivisie-overwinning van dit seizoen voor de Dirkslanders. Er werd slechts éénmaal 180 gegooid deze avond, dit door Arjan Versendaal van Dartshop Kattestaart.

Nieuwtech – De Vrijheid 1 = Uitgesteld door het uitspelende team

Tussenstand (na 3 rondes):

  1. Dartteam Melissant 1 – 24 punten – 3 wedstrijden
  2. DIOS 2 – 16 punten – 2 wedstrijden
  3. Nieuwtech – 13 punten – 2 wedstrijden
  4. Dartshop Kattestaart – 13 punten – 3 wedstrijden
  5. De Geit 1 – 8 punten – 3 wedstrijden
  6. De Kaai – 8 punten – 3 wedstrijden
  7. DIOS 1 – 5 punten – 3 wedstrijden
  8. De Vrijheid – 3 punten – 1 wedstrijd

Hoogste finish: 122 – John Lokken – Nieuwtech

Meeste aantal 180 scores: 3 stuks – Martin Jongejan – DIOS 2