Home Nederland Hoofdnieuws De 5e en 6e Vastenavondkamp wederom voor Molema en Hendriks

De 5e en 6e Vastenavondkamp wederom voor Molema en Hendriks

Evenals vorige week wonnen Carla Molema bij de dames en Jerry Hendriks bij de heren. Vorige week geen tijd gehad voor een verslag. Vandaag waren er 19 heren en 6 dames. De dames speelden in twee poules van 3.

Carla Molema won haar poule met Kerstien de Vries (2e) en Gerdina Heijnen. Bianca Burhenne werd 1ein de poule met Anneke Houben (2e) en Christina Achten. Carla Molema won haar ½ finale met gemak met 4-0 van Anneke Houben.

Met dezelfde cijfers zette Kerstien de Vries Bianca Burhenne opzij. De finale was spannend, Kerstien zat er dichtbij, doch Carla ging er met een nipte 3-4 overwinning aan de haal.

 

De heren werden verdeeld over 4 poules, 3 van 5 en eentje van 4. In de poule “des doods” werd Danni de Mik 1evoor Jerry Hendriks. Eric Peeters werd 3een James Linan 4een Bart Schouren werd helaas laatste. In de harten poule werd Erik Hoppe toch wel verrassend 1evoor Maikel Reiding. Dylan Beuving werd 3evoor Nicky van Horck en John Geenen werd laatste.

In de klaveren poule werd Gert Basten 1evoor Martien Heijnen. Ralph Hermes werd 3evoor Kay Basten en Ton Houben werd laatste. In de poule van vier werd Nico Thissen onbedreigd 1evoor Chris Gubbels met Ron Hegger en Kay van Gulik op de plaatsen 3 en 4.

In de ¼ finales won Erik Hoppe eenvoudig met 4-0 van Martien Heijnen. Danni de Mik had geen enkele moeite met Chris Gubbels getuige de 4-0. Tussen Maikel Reiding en Gert Basten was het finishen cruciaal, Gert deed dit iets beter en won met 2-4. Nog spannender was het tussen Jerry Hendriks en Nico Thissen het was Jerry’s favoriete dubbel 20 die de verlossing was, 4-3 voor Jerry.

Erik Hoppe had schijnbaar zijn beste kruit verschoten, het werd simpel 0-5 voor Danni de Mik. Jerry Hendriks maakte het missen van de dubbels door Gert Basten genadeloos af, 5-0 voor Jerry.

Ook in de finale was Jerry heer en meester op Danni de Mik, het werd uiteindelijk 6-2 voor Jerry en had eigenlijk 6-0 moeten zijn, Danni raakte veel te weinig triples en Jerry knoeide teveel op de dubbels.

Statistieken: Finishes van 100 of meer door 118 van James Linan, 115 van Jerry Hendriks, 114 van Gerdina Heijnen en 100 van Dylan Beuving.

180 scores waren er voor Danni de Mik met 5 stuks, Jerry Hendriks 3x, en Gerdina Heijnen, Maikel Reiding, Nico Thissen, Ron Hegger, Erik Hoppe en Gert Basten hadden er ieder één.