Home Nederland Hoofdnieuws 7e speelronde ODF Competitie: Dartdevils ongeslagen bovenaan

7e speelronde ODF Competitie: Dartdevils ongeslagen bovenaan

sandy_brouwer

Afgelopen week werd alweer de zevende ronde gespeeld in de Onafhankelijke Darts Federatie. In de Eredivisie vinden we slechts één team die nog ongeslagen is, dit zijn The Dartdevils uit Heenvliet. Het sterrenensemble heeft een voorsprong van vijf punten op de nummer twee Karavana en zeven punten op de nummer drie Boelies 1.

Match of the Week

Marley’s A Glaswerken – H.M.N.G.W. = 4-5

Het pas gepromoveerde Marley’s toonde de eerste wedstrijden van het seizoen goed spel tegen de gerenomeerde teams en moest ook deze avond tegen een team dat al jaren in de Eredivisie speelt. H.M.N.G.W. speelde een niet al te sterke partij, maar wist wel de overwinning binnen te halen. De bierronde bleek de beslissende ronde voor het meer ervaren H.M.N.G.W. Ook deze avond liet Marley’s topspeler John de Ruiter weer van zich spreken met drie maximale scores. Ruud Elshout van het uitspelende team wist er één te gooien.

Highlights

De Shaffies – The Rebels = 6-3

Het thuisspelende team pakt alweer zijn zesde overwinning van het seizoen, maar is toch nog altijd te vinden op de negende plaats. Deze wedstrijd bleek er één van een hoog niveau, zo zag men o.a. Cor Groenewegen in een thriller winnen van John Lokken en Maurice Egbers net te kort komen tegen Chris Bernaards. Allen hele boeiende partijen die ook door de andere zes teams, die in Snookercentrum Spijkenisse moesten spelen, op de voet gevolgd werden. Er waren deze avond maximale scores voor: 2x Cor Groenewegen, 1x John Lokken en 1x Jelle Kooistra.

Darts4life – D.T.M. = 3-6

Goodold Sandy Brouwer (foto) werd opgetrommeld voor de wedstrijd tegen D.T.M. Brouwer is echt één van de oudgedienden in de ODF en is altijd een gevaarlijke maar altijd symphatieke dartsspeler. Vandaag kon Brouwer niet het verschil maken tegen de jonge honden van D.T.M. Toch werden er weer drie punten gepakt door Darts4life en was er een noemenswaardige singlewinst voor Marco Voss op Arjan Poortvliet. Voss wist deze avond ook een mooie 140 te finishen. Er werden twee maximale scores gegooid deze avond, door Raymond v.d. Ende en Arjan Poortvliet.

Fast & Delirious – Karavana = 0-9

En daar was alweer de tweede 9-0 overwinning voor Karavana, die uitstekend staan te spelen dit seizoen. Captain Ria de Pan heeft de juiste balans weten te vinden in het team en dit resulteert dan toch echt in resultaten. Fast & Delirious kon geen potten breken in deze thuiswedstrijd en als dan zelfs de dubbels niet vallen, dan moet je even slikken en genoegen nemen met een whitewash.

Other Matches

Lekkuh Boeijuh – The Dartdevils = 2-7

Frans Vos van Lekkuh Boeijuh liet zijn gebalde vuistje even zien na zijn single-overwinning op Dimitri Kwetsie, dat was dan ook het enige echte wapenfeit wat het thuisspelende team kon tonen. Er werd nog wel een koppel binnengehaald, maar toen was de overwinning al binnen voor de koploper.

The Spijkies – Boelies 1 = 2-7

Het altijd lastige Boelies 1 liet zien dat er ook met duidelijke cijfers gewonnen kon worden. Alle vier de singlepartijen werden gewonnen, zo ook twee koppelpartijen en de bierronde. Hiermee zie je toch goed het verschil tussen een team die tegen degradatie speelt en een team dat om de titel meedraait. Timo van der Harst en Vincent Molema wisten beiden een maximale score te gooien.

“K Weet Niet” – Mixedspiced.nl = 3-6

Een wedstrijd tussen de degradatiestrijders. Vorige week verloor het thuisteam nog met de volle cijfers. Nu werden er in ieder geval nog drie punten gepakt en zag men een ontketende Marius Oudenaarden met twee maximale scores. Mixedspiced.nl wist vrij overtuigend te winnen en neemt zo weer de nodige punten mee naar Hellevoetsluis.

Six Pack – No Bull Shit = 3-6

De mannen van Six Pack moesten toch even achter hun oren krabben, toen ze de einduitslag op het wedstrijdformulier zagen. Zo sta je drie nul voor na drie singles en zo verlies je alle partijen daarna. Six Pack dus nog altijd in gevaarzone. Six Pack-speler Ary Rietdijk wist deze avond een mooie 146 te finishen en waren er 180 scores voor Richard Dirks, Xavier de Jong en Rob de Hooge.

Tussenstand:

 1. The Dartdevils – 49 punten
 2. Karavana – 44 punten
 3. Boelies 1 – 42 punten
 4. D.T.M. – 41 punten
 5. Marley’s A Glaswerken – 39 punten
 6. H.M.N.G.W. – 36 punten
 7. Lekkuh Boeijuh – 36 punten
 8. No Bull Shit – 34 punten
 9. De Shaffies – 34 punten
 10. Darts4life – 28 punten
 11. The Rebels – 26 punten
 12. Fast & Delirious – 26 punten
 13. The Spijkies – 23 punten
 14. Mixedspiced.nl – 21 punten
 15. Six Pack – 14 punten
 16. “K Weet Niet – 11 punten

Hoogste finish: 160 – John Frenay – Darts4life

Meeste aantal 180 scores: 10 stuks – John de Ruiter – Marley’s A Glaswerken