Home algemeen nieuws 9 mei: Gezelligheid en goede prijzenpot bij Coop Open Dirksland 2015

9 mei: Gezelligheid en goede prijzenpot bij Coop Open Dirksland 2015

Zaterdag 9 mei wordt er in Sportcomplex De Gooye te Dirksland de derde editie van het Coop Open Dirksland gehouden. Vorig jaar was het Wesley Harms die in een bloedstollende finale wist te winnen van Benito van de Pas en zo er vandoor ging met de titel van het zo succesvol georganiseerde Open Dirksland.

Dit jaar gaat de organisatie (Maurice v.d. Nieuwendijk, Arko Kot en John Lokken) nog een stapje verder. Zo zullen er maar liefst vier toernooien gespeeld worden op een dag. Er zal om 11.30 uur gestart worden met een koppeltoernooi, daarop volgend het damestoernooi en het jeugdtoernooi (beiden om 14.00 uur) en als afsluiter natuurlijk het hoofdtoernooi die rond 15.00 uur van start zal gaan. Uiteraard is dit toernooi net als vorig jaar toegankelijk voor het gehele gezin, zo is er een groot springkussen voor de kleintjes en is er ook een speeltuin voor het gebouw. Tevens zal de lokatie weer zorg dragen voor de koude consumpties en is er buiten een barbecue.

De wedstrijdleiding ligt net als vorig jaar in handen van Arjan de Waal, Ira van der Horst en John Lokken (allen bekend van o.a. de Zuiderduin Masters, CLOD en Hal Open). Natuurlijk beschikt het toernooi ook over een mastercaller, dit zal natuurlijk gedaan worden door Nederlands enige echte internationale scheidsrechter, Marco Meijer. De BDO-scheidsrechter zal maar liefst vier finales begeleiden deze dag, het betreft dan de jeugdfinale, damesfinale, hoofdtoernooi VR finale en hoofdtoernooi WR finale.

t1 Zuiderduinmasters13-michel-van-der-horst1 Marco_Meijer_Lakeside_2

In het hoofdtoernooi ligt er een hoofdprijs klaar van € 1.000,- en daar komen toch de nodige namen op af. Zo zien we nu al enkele (inter)nationale toppers op de lijst, wat dacht u van Nederlands teamspelers Remco van Eijden, Danny Noppert, Michel van der Horst en Bas van Elk, maar ook de Engelsman Tony Martin, Leroy Nieuwenhuis en Willem Mandigers zijn van de partij in Dirksland.

ZuiderduinMasters13-remco-van-eijden-232 Willem-Mandigers-Winmau noppert

De organisatie denkt natuurlijk ook aan het damesdarts, tenslotte worden de dames op veel toernooien vergeten. De dames hoeven slechts eenmalig inschrijfgeld te betalen op de dag en nemen ze deel aan twee toernooien, te weten het damestoernooi met een hoofdprijs van € 350,- (k.o. systeem) en het hoofdtoernooi (poulesysteem + wr & vr). In Engeland werkt dit concept uitermate goed en zien ze daar op de toernooien gemiddeld vijftig dames op een toernooi afkomen. De organisatie van het Coop Open Dirksland hoopt dan ook op een stormloop bij het damesdarts, want deze promotie kan alleen doorgang krijgen bij minimaal 16 dames, anders zullen de ingeschreven dames alleen aan het hoofdtoernooi deelnemen. Dus dames laat jezelf zien op dit toernooi, want hoe vaak wordt er nu zoiets gedaan voor dames?!?!

Dit jaar dus ook voor het eerst een jeugdtoernooi, deze zal in samenwerking zijn met ShopDarts uit Middelharnis en de Flakkeese Dart Federatie. De wedstrijdleiding van dit toernooi ligt in handen van Ira van der Horst, die dit ook doet bij de Nederlandse Darts Bond en bij de CLOD. Het toernooi zal het ShopDarts Open Flakkeese Darts Kampioenschappen heten en de prijzen worden beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor van dit toernooi. Op dit moment zien we al 16 jeugdspelers op de deelnemerslijst en de verwachting is dat dit aantal verdubbeld wordt.

Mocht u zich nu ook willen inschrijven voor dit geweldige toernooi in Dirksland op het mooie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, doe dit dan via de website www.opendirksland.nl

Flyer Coop Open Dirksland 2015 Arjan - John - Marco