Acht lidorganisaties naar kwalificatietoernooi Nederlandse selectie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Acht lidorganisaties naar kwalificatietoernooi Nederlandse selectie

Acht lidorganisaties naar kwalificatietoernooi Nederlandse selectie

Vanaf dit topsportseizoen is het voor alle aangesloten lidorganisaties voor het eerst mogelijk spelers af te vaardigen naar kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse selectie 2013. Acht lidorganisaties hebben zich aangemeld. Aanleiding voor dit besluit is het door de ALV in het najaar 2011 vastgestelde topsportbeleidsplan. Onderdeel van dit plan is de vernieuwde selectiecriteria waardoor er naast het NDB Rankingcircuit en aanwijzing door Technische Staf ook spelers opgenomen zullen worden via dit nieuwe kwalificatietoernooi. Afgelopen voorjaar zijn alle lidorganisaties hierover geïnformeerd en is met bijbehorende informatie gepubliceerd.

Inmiddels zijn de DORA, KDO, RD, DBMN, RDO, DONHN, ZDF en de DSWN aangemeld. Het kwalificatietoernooi zal gespeeld worden op zondag 23 december. Hiervoor worden de eerstvolgende acht heren en vier dames uitgenodigd van de NDB ranking die zich net niet rechtstreeks via de NDB Ranking geplaatst hebben. Normaliter zijn dit dus de nummers 9 t/m 16 bij de heren en de 5 t/m 8 bij de dames.

Voor alle informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws