Aileen de Graaf en Tony West winnen het Open Zeeland 2012 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Aileen de Graaf en Tony West winnen het Open Zeeland 2012

Aileen de Graaf en Tony West winnen het Open Zeeland 2012

Gisteren is in Bowlland Goes het eerste toernooi van de stichting darts Zeeland gehouden. Vernoemd naar de hoofdsponsor heet het toernooi officieel BBD open Zeeland 2012. Op dit toernooi werden ter promotie van het darten in Zeeland wedstrijden in poules gespeeld; vanuit de poules gingen de besten door naar de Knock-out rondes.

In een fantastische ambiance werd met hart en ziel gestreden voor de overwinning die €2000,- bij de heren en €500,- bij de dames opleverde. Bij de bekende namen waren o.a Christian Kist, Wesley Harms, Geert de Vos, Ronny Huijbrechts, Gino Vos, Tony West, Jan van der Rassel, Kees Slokkers, Ron Meulenkamp, Frans Harmsen, Karin Krappen, Rilana Erades en Aileen de Graaf.

Bij de laatste 16 waren nog 4 Zeeuwen vertegenwoordigd: Cees van Leeuwen, Stefan van Duin, Fabian de Lange en Alexander Verrips; Cees en Fabian haalden de laatste acht waar zij ten onder gingen tegen resp. Ferry Beijleveld en Jeffrey de Zwaan.

De halve finales werden op het hiervoor gebouwde podium gespeeld. Dit waren Ferry Beijleveld tegen Jeffrey de Zwaan en Ronny Huijbrechts tegen Tony West. Jeffrey haalde als eerste de finale door in een fantastische partij te winnen met een gemiddelde van ruim boven de 30 per pijl. Tony West boekte de andere finale plaats door Ronny te verslaan.

De finale was een promotie voor het darten, een niveau wat zelfs op de Lakeside lang niet altijd gehaald wordt. In een gelijk opgaande partij die werd begeleid door mastercaller Marco Meijer vielen de 180-ers en hoge finishes aan de lopende band. Uiteindelijk was het de ervaring die zich liet zien waardoor Tony West dit toernooi aan zijn palmares mocht toevoegen. Hulde aan de 16-jarige Jeffrey die nu laat zien dat hij een aanstormend toptalent is.

Bij de dames was het de Zeeuwse Karin Krappen die de eer hoog hield; zij haalde de finale door van Charona de Laat te winnen waar de andere partij door Aileen de Graaf gewonnen werd die Nicole Delie versloeg. De finale was voor Aileen die overtuigend won.

Dames

Halve finale:
Karin Krappen - Charona de Laat 3-0
Nicole Delie – Aileen de Graaf 1-3

Finale:
Aileen de Graan – Karin Krappen 4-0

Heren

Kwartfinale
Cees van Leeuwen – Ferry Beijleveld 0-5
Fabian de Lange – Jeffrey de Zwaan 3-5
Kenny Neyens – Ronny Huijbrechts 1-5
Ryan de Vreede – Tony West 4-5

Halve finale
Ferry Beijleveld – Jeffrey de Zwaan 0-2 in sets
Ronny Huijbrechts – Tony West 1-2 in sets

Finale
Jeffrey de Zwaan – Tony West 2-3 in sets.

De diverse socail media lieten na afloop lovende reacties zien over de opzet van dit nieuwe toernooi. Vele topspelers meldden dat ze volgend jaar zeker terug willen komen.

Tekst en foto: Jelger Tuinstra
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws