Alles over de Premier League of Darts 2022 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Alles over de Premier League of Darts 2022

Alles over de Premier League of Darts 2022

Darten is al jarenlang een populaire sport, maar wordt de laatste jaren in Nederland ook steeds bekender. Dit komt onder andere omdat Nederland een aantal succesvolle darters kent. Dartcompetities zoals de Premier League of Darts worden hierdoor ook steeds populairder. Tijdens deze competitie strijden 10 spelers tegen elkaar voor de winst. Je kunt deze competitie alleen kijken, maar je kunt ook wedden op darts. Dit maakt de wedstrijd nog een stukje spannender. Hier lees je alles over de Premier League of Darts in 2022.

Wie doen er mee aan de wedstrijd?

In de Premier League of Darts doen altijd 10 spelers mee. Van deze 10 spelers zijn 4 spelers afkomstig van de Order of Merit. 5 spelers worden uitgekozen door de PDC. Dit kunnen spelers zijn die een toernooi hebben gewonnen of die uitstekende prestaties hebben laten zien in het vorige jaar. De laatste speler is de winnaar van het toernooi The Masters. De spelers die meedoen aan de Premier League of Darts in 2022 zijn nog niet bekendgemaakt. De late bekendmaking komt mede door achterstanden door covid.

Hoe ziet het toernooi er uit?

Acht spelers zullen in totaal 16 mini-toernooien spelen waarna de play-offs zullen volgen. Geen challengers meer en ook geen 10 deelnemers meer maar een deelnemersveld van acht spelers. De Premier League, die nu het meest verstrekkende evenement van het circuit is, wordt dit jaar nog steeds gespeeld in 17 arena’s in Engeland, Ierland, Nederland en Duitsland en heeft een geweldige prijzenpot van £ 1 miljoen pond. Elke speelweek is er een bonus van 10.000 pond te verdienen voor de winnaar. Een speelavond bestaat dus uit vier kwartfinales, twee halve finales en een finale gespeeld in een format van best of 11. Naast de dagprijs van 10.000 pond zijn er rankingpunten te verdienen, vijf voor de winnaar, drie voor de runner-up en twee voor de halve finalisten. Na 16 speelweken gaat de top vier door naar de play-offs. Gedurende de 16 weken zullen spelers elkaar twee keer ontmoeten in een kwartfinale.

Wedden tijdens de Premier league of darts

Je kunt het toernooi natuurlijk alleen bekijken, maar om het nog spannender te maken kun je ook wedden tijdens het dartspel. Dit kun je gemakkelijk online doen door middel van verschillende bookmakers. Je kunt op verschillende manieren geld inzetten. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de winnaar of wedden op wie de meeste 180’s scoort. Het is belangrijk om te kijken naar de dart odds. Dit is een notering die je vermenigvuldigd met je ingezette bedrag als je de weddenschap wint.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws