Home algemeen nieuws Amateurdarts krijgt een extra boost door MAD Benelux

Amateurdarts krijgt een extra boost door MAD Benelux

Eerder deze week maakte we bekend dat Michael van Gerwen zijn vriend en collega darter Vincent van der Voort gaat ondersteunen om het amateur darten weer aantrekkelijk te maken.

Van Gerwen uit Vlijmen is aandeelhouder van MAD global en zal als ambassadeur en adviseur het MAD team ondersteunen. Van der Voort is betrokken bij het dagelijks bestuur van MAD Benelux waarin tevens John Lokken en Gerard Elderenbosch een actieve sturende rol hebben.

Begin januari is John Lokken door Steve Brown (JDC) benaderd nadat Glen Durrant en Jim Williams Lokken hadden ‘voorgedragen’ bij Brown. Enkele weken later is Lokken met Elderenbosch rond de tafel gaan zitten waarna Van der Voort werd toegevoegd aan het ambitieuze team. Van der Voort heeft naast de Benelux ook een rol als bestuurslid MAD global voor de Europese landen. Lokken, Elderenbosch en Van der Voort vormen MAD Benelux en JDC Benelux.

Gerard Elderenbosch is al vele jaren voorzitter van de DORA en al vele jaren betrokken bij de organisatie van nationale en internationale toernooien. 

Van der Voort liet weten “ik kom zelf uit het amateur-circuit en zie dat er steeds minder toernooien zijn voor de recreatieve- en amateurdarters. In mijn tijd waren er nog achttien NDB ranking toernooien terwijl er nu slechts zes over zijn gebleven. Het darten is zeker niet minder populair geworden maar er moet weer leven in de brouwerij komen”.

MAD Benelux heeft grootse plannen, zo zullen er in meer dan 40 locaties in Nederland, Belgie en Luxemburg 128 ‘cafe toernooien’ georganiseerd worden. De winnaar van elk toernooi plaatst zich voor het eindtoernooi waar een livestream ervoor zal zorgen dat het toernooi overal bekeken kan worden. De MAD BENELUX OPEN PUB QUALIFIERS gaan in December van dit jaar van start waarbij de tour eindigt in Mei. 128 heren en 32 dames plaatsen zich voor het MAD Benelux eindtoernooi. De locatie zal later bekend gemaakt worden, de beste heer plaatst zich rechtstreeks voor het MAD World Championship. De beste dame krijgt een ticket voor het MAD BENELUX CHAMPIONSHIPS in oktober 2022 waar de winnares een MAD WK ticket pakt.

PDC tourkaart houders zijn uitgesloten van deelname, om je te kwalificeren voor het MAD Benelux Open moet je lid zijn van MAD.

MAD heeft een handreiking gedaan naar de WDF en NDB om samen op te trekken darts van de zolderkamertjes af te halen. Partijen zijn met elkaar in gesprek waarbij een mogelijke uitkomst kan zijn één amateur World Championship te organiseren. 

Naast de ‘pub qualifiers’ voor het MAD Benelux eindtoernooi zal er ook een ranking komen waarbij je moet denken aan een punten systeem via verschillende nationale en internationale rankings/toernooien.

De komende tijd zal er steeds meer bekend worden over het pad dat MAD Benelux gaat bewandelen.