Home Nederland Hoofdnieuws Sterrenburg wint Happetap-cup na mooie finale, Staal wint bij jeugd

Sterrenburg wint Happetap-cup na mooie finale, Staal wint bij jeugd

Arjo Sterrenburg heeft de happetap-cup op zijn naam geschreven doordat hij in een spannende en hoogstaande finale met 5 – 4 won van Toon Greebe. Sterrenburg kwam door een sterk optreden met 4-2 voor en had voldoende kansen om de zege met 5-2 binnen te halen. De terug in vorm zijnde Greebe dacht er echter anders over en wist zich mede dankzij een 116-finish terug te knokken na 4-4. Sterrenburg liet zich niet van de wijs brengen en besliste het duel vakkundig.

Een deelnemersveld bestaande uit 48 darters begon omstreeks 20.00 uur aan dit toernooi dat een aantal jaren van de kalender was verdwenen, maar dat door brutusdarts nieuw leven is ingeblazen. Klokslag 01.00 uur was de finale afgelopen, wat uitermate werd gewaardeerd door alle aanwezigen. De winst in de verliezersronde werd een prooi voor Arjan van Wijk die met 4 – 0 won van Renaldo de Gier.

De hoogste finish van de avond werd ook gegooid door van Wijk, namelijk 149. Lange tijd was die in handen van Gian van Veen ( 130 ), waarbij Gian ook nog een 170-finish miste op de bull. Eerder op de dag was er een jeugdtoernooi met 2 spannende finales. Ondanks 3x een 180 score wist Justin van Tergouw de finale niet te winnen en was het Hans Staal die de overwinning pakte 3 – 4. De hoogste finish bij de jeugd was voor Sylvano de Bie, 130. De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Michael Geysendorpher, hij was met 3 – 2 te sterk voor Roy Kerver .

Halve fin win.ronde
1.arjo sterrenburg – peter grosfeld 4-2
2.toon greebe – melroy klein 4-0
Finale win.ronde
1.arjo sterrenburg – toon greebe 5-4
Halve finale verl.ronde
1.renaldo de gier – nelson den dekker 3-1
2.arjan van wijk – pascal boer 3-1
Finale verl.ronde
1.renaldo de gier – arjan van wijk 0-4
Finale win.ronde Jeugd
1.justin van tergouw – hans staal 3-4
Finale verl.ronde Jeugd
1.michael geysendorpher – roy kerver 3-2

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.