Home Nederland Hoofdnieuws Bas Wijnen en Levi de Witte winnen het DVO Jeugd koppeltoernooi

Bas Wijnen en Levi de Witte winnen het DVO Jeugd koppeltoernooi

Aan het einde van het vorige seizoen was te zien dat er toch wel nieuwe aanwas rondloopt in de regio. De laatste twee rankingen zagen we veel nieuwe gezichten en we hopen dan ook dit seizoen weer een drukbezochte jeugdranking te krijgen bij Dartvereniging Oost-Nederland.

Het blijft lastig meisjes te vinden en om ook bij de jongens weer jonge aanwas te vinden. Daarom komen er in het bestuur en jeugdbestuur wel eens ideeën op tafel en daar kwam ook een jeugdkoppeltoernooi ter sprake. Maar dan wel een DVO jeugdlid die zou moeten koppelen met een vriendje of vriendinnetje in de hoop dat we er wat leden bij kunnen krijgen.

Jammer genoeg waren er wat afzeggingen omdat het toch wel echt mooi weer was en een aantal vergeten was dat de zondag opa en oma bezocht moesten worden. Maar uiteindelijk stonden er 15 jeugdkoppels op papier waarvan 17 kinderen bij de potentieële nieuwe leden behoorden. Er waren zelfs koppels waarvan geen van beide kinderen ooit bij een darttoernooi meegedaan hadden.

De organisatie was dan ook zeer blij met deze opkomst en vooral dat er ook een aantal meisjes meededen. Er werd eerst in 3 poules van 5 koppels gespeeld in een format 501 best off 3. Er werd volop genoten door de kinderen en de spanning was van de hoofden af te lezen. Gaan we naar de winnaarsronde en kunnen we een dartbord winnen?

Na ongeveer 2 uur waren alle poules afgelopen en werd er een verloting gedaan. Er waren leuke prijzen gehaald, zoals onder andere echt Michael van Gerwen pijlen, een surroundring, een dartcase, flights, een schrijfbord etc.etc. Dibo Darts had er nog flights en een aantal stickers bijgedaan en zo kon iedereen met een prijsje naar huis.

Er waren 30 namen in een pot gestopt en 1 voor 1 werden de namen getrokken. De grotere prijzen werden als laatst genoemd en zo werd het steeds spannender. Uiteindelijk wist Max Driezes uit Hengelo de hoofdprijs te winnen en ging met het setje Michael van Gerwen pijlen naar huis (zie foto).

Na deze verloting werd begonnen met de knock-out fase:

Kwartfinales verliezersronde:
Cassandra Hof en Thomas Godderij-Stijn Bontekoe-Max Driezes 2-0
Caithlyn Keizer en Ashley Ardesh-Diego Keizer en Armando Keizer 2-0

Halve finales verliezersronde:
Cassandra Hof en Thomas Godderij-Niek Vos en Dinand Riesthuis 1-2
Caithlyn Keizer en Ashley Ardesh-Joep Roelofs en Nick Dekker 0-2

3e/4e plaats verliezersronde:
Cassandra Hof en Thomas Godderij-Caithlyn Keizer en Ashley Ardesh 2-0

Finale verliezersronde:
Niek Vos en Dinand Riesthuis-Joep Roelofs en Nick Dekker 2-0

Niek en Dinand weten de finale redelijk makkelijk te winnen en mogen allebei met een beker en en waardebon van 15 euro naar huis. Joep en Nick krijgen allebei een beker en 10 euro mee en Cassandra en Thomas krijgen ook allebei een beker en 5 euro.
De 4e prijs was toch ook nog goed voor een beker en vol trots gingen Caithlyn en Ashley op de foto.

Achtste finale winnaarsronde:
Senna de Witte en Romy de Witte-Pascal Senger en Xander Senger 3-1

Kwartfinales winnaarsronde:
Brian Ketzener en Mitchel Snijders-Senna de Witte en Romy de Witte 3-0
Kjeld Pol en Steven Jerjens-Jeffrey Ballast en Glenn Kuipers 3-1 (Steven 1×180)
Daan Beernink en Randy Zorgdrager-Rick Achterberg en Dewin Spoolder 3-0
Levi de Witte en Bas Wijnen-Milan Bontekoe en Ken Driezes 3-0

Halve finales winnaarsronde:
Brian Ketzener en Mitchel Snijders-Kjeld Pol en Steven Jerjens 0-3 (Brian 1×180)
Daan Beernink en Randy Zorgdrager-Levi de Witte en Bas Wijnen 2-3

3e/4e plaats winnaarsronde:
Brian Ketzener en Mitchel Snijders-Daan Beernink en Randy Zorgdrager 3-0 (Daan 1×180)

Finale winnaarsronde:
Kjeld Pol en Steven Jerjens-Levi de Witte en Bas Wijnen 3-4 (Kjeld 1×177)

De finale was er eentje om in te lijsten. Levi en Bas weten met 0-3 voor te komen. Maar als je dan de dubbel moet gooien voor een kans op een nieuw dartbord, wil de dubbel maar niet vallen. En zo wordt het 1-3, 2-3 en zelfs ook nog 3-3. En nadat beide koppels pijlen hebben gehad voor de winst weten Levi en Bas toch de dubbel te vinden en zo het DVO jeugdkoppeltoernooi te winnen (zie foto). Een luid applaus van de grote groep jeugddarters die waren gebleven. En zo kon om 16 uur de prijsuitreiking gedaan worden.

Alle darters, de familie Vos voor hun hulp achter de bar en ook de organisatie werden bedankt waarna Dinand Kist en Dick Bontekoe de prijzen uitreikten. Toch blijft het altijd leuk om die trotse gezichten vast te mogen leggen en inmiddels staan ze dan ook op de facebookpagina ‘dvo jeugddarten’. Hierop staan ook onder het tabje evenementen de jeugdrankingen die 20 september weer beginnen.

Voor de organisatie was het een geslaagde dag en er zijn diverse toezeggingen gedaan door kinderen en ouders dat ze lid gaan worden van de DVO. Vooral het feit dat alle drie de nieuwe meisjes lid willen worden.