Home algemeen nieuws Bekendmaking deelnemersveld Friesland Darts Classic 2016

Bekendmaking deelnemersveld Friesland Darts Classic 2016

Komende zaterdag 7 mei 2016 zal de Friesland Darts Classic 2016 georganiseerd worden door RWB Darts in Café ’t Skoat te Oudeschoot (Heerenveen). RWB Darts gaat dit toernooi organiseren in samenwerking met Arno Buist en Sjoerd Koopman. Er is al heel wat ruggengraat gegeven aan dit toernooi, dat is dan ook niet verwonderlijk, want de betere spelers uit de noordelijke provinciën zullen de strijd met elkaar aan gaan in het Friese Oudeschoot. De verwachting is dan ook dat veel media en publiek aanwezig zal zijn in Café ’t Skoat, waar het toernooi om 20.00 uur van start zal gaan. Entree voor bezoekers is natuurlijk gratis!!

Om iedereen het echte gevoel te geven van de dartsatmosfeer zal niemand minder dan Marco Meijer de finale leiden. Meijer is internationaal scheidsrechter en o.a. bekend van de Lakeside World Darts Championships, Finder Darts Masters, Winmau World Masters en Dutch Open. Hij zal dan ook hopelijk zijn beroemde “Onehundredeighty!!” te gehoren brengen in de Grand Final. De wedstrijdleiding is in handen van John Lokken, Germaine van Lissum, Arno Buist en Sjoerd Koopman. De loting van het toernooi zal om 19.30 uur voor de ogen van de spelers gedaan worden (dmv de ouderwetse bingoballetjes), dit zodat men ook kan zien dat er niet gesjoemeld wordt met de loting. Er zal gestart worden met acht groepen van vier spelers, waarna de beste twee uit de groep door zullen stromen naar de knockoutfase van het toernooi.

De beste acht spelers zullen er vandoor gaan met het nodige prijzengeld en de winnaar van het toernooi wint ook nog eens een cheque voor 2 personen om gratis te dineren bij Duits Restaurant Die Gaststube in Joure. Ook is er een prijs voor de hoogste finish. Deze wordt beschikbaar gesteld door Dosha Sports uit Drachten, het betreft een waardecheque van maar liefst € 75,- die te besteden is in hun winkel.

De Friesland Darts Classic 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: Café ’t Skoat (Oudeschoot), Café de Skoffel (Heerenveen), Duits Restaurant Die Gaststube (Joure), Dosha Sports (Drachten) en TFF & Logistics (Heerenveen).

Deelnemersveld:

 1. Wesley Harms – Noord Scharwoude
 2. Danny Noppert – Joure
 3. Richard Veenstra – Ossenzijl
 4. Rick Hofstra – Sneek
 5. Dennie Bos – Oldeberkoop
 6. Remko Landman – Wolvega
 7. Sjoerd Koopman – Wolvega
 8. Arno Buist – Heerenveen
 9. Salmon Renyaan – Groningen
 10. Dennis Iedema – Sneek
 11. Henk Westerhof – Groningen
 12. Job ten Heuvel – Havelte
 13. Meindert van der Kooi – Franeker
 14. Wim Kroezen – Geesbrug
 15. Sven Helvrich – Harlingen
 16. Frans van der Weit – Balk
 17. Age de Boer – Wolvega
 18. Mats Gies – Holwerd
 19. Sylvester Paassen – Leeuwarden
 20. Gert Herms – Giethoorn
 21. Peter Marissen – Hoogeveen
 22. Wieger Boonstra – Sneek
 23. Henri Wagenaar – Grou
 24. Kars van der Weg – Gorredijk
 25. Willem de Vries – IJlst
 26. Bert Koster – Zwaagwesteinde
 27. Johnny Steunebrink – Leeuwarden
 28. Rients Visser – Wierum
 29. Jan Dekker – Emmen
 30. Sven Groen – Wijhe
 31. Mike Chapman – Oudeschoot
 32. Geert Semplonius – Heerenveen

Mocht men meer informatie willen hebben over de Friesland Darts Classic 2016 of wilt u deelnemen aan de Friesland Knockout (open inschrijving)? Neem dan een kijkje op www.rwbdarts.nl

RWB Darts heeft Dartfreakz het alleenrecht gegeven qua officiële aankondigingen en verslagen, deze zullen dus niet te vinden zijn op andere dartswebsites. De copyright ligt dus in handen van Bas van der Berk, namens Dartfreakz.

Friesland Darts Classic 2016