Home Nederland Hoofdnieuws Benito van de Pas wint eerste editie Open St. Michielsgestel

Benito van de Pas wint eerste editie Open St. Michielsgestel

Finalisten_2011

De eerste editie van het Open Sint Michielsgestel is ten prooi gevallen aan Benito van de Pas. Het geweld uit Tilburg was in de finale met 5-2 te sterk voor de Engelse topspeler Tony West. Deze Hemeco Pro Darts speler was op zijn beurt in de finale nog dicht bij de perfecte leg maar hij miste dubbel 12 voor de 9-darter. 

Update: Hieronder een uitgebreidt verslag van het Open St. Michielsgestel.

Op vrijdag werd er bij het 1e Open St. Michielsgestel gestreden om 1500 euro prijzengeld, waarvan er 450 euro voor de eerste plaats was gereserveerd. Benito vd Pas won in de finale van Tony West (UK). De finale waar de 180 scores niet meer te tellen waren en waar Tony West een 9-darter miste op dubbel 12 was toch wel het hoogtepunt van de middag. Deze twee heren die elkaar op Lakeside ook zien waren het hele toernooi oppermachtig. Benito won uiteindelijk de finale met 5-2. Hij kwam in de finale door Kevin Mast met 4-0 terug te wijzen. Tony won met dezelfde cijfers van Wim van Schaijk.

In de verliezersronde was Davy vd Zande de sterkste. Hij won deze troostfinale met 4-1 van Erwin van Gool. Davy won in zijn halve finale van Bart Verhoeven en Erwin versloeg toch wel verrassend Marco Smit.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Met maar liefst 124 deelnemers, onder hen 8 dames, is het eerste Open St Michielsgestel dan ook goed geslaagd. Met deelnemers uit het hele land, een aantal Belgen, een Engelsman en twee Spanjaarden mogen we toch zeggen dat het toernooi op de agenda stond bij velen. Met als wedstrijdtafel Leo Bakker en Anthony vd Lee werd het toernooi begonnen om 13.00 in poule en de finale werd om 18.45 gespeeld. Het toernooi had een goede doorgang en banen waren dan ook maar zeer kort leeg. Het toernooi zal in 2012 ook weer op 30 december worden gehouden met dezelfde wedstrijdtafel en hetzelfde speltype.

Bij de deelnemers toch zeker een paar grote namen. Kurt vd Rijck (BEL), speler bij het laatste PDC WK, verloor bij de laatste 32 van de latere winnaar. Jerry Hendriks, winnaar van het 1e Open d’n Beer 2011 verloor bij de laatste 16 van Dave vd Lee. Ook Braulio Roncero (ESP), Tony Martinez (ESP) en Freddy de Geus verloren bij de laatste 16. Gino Vos (laatste 32) en Toon Greebe (laatste 64) waren ook op dit toernooi afgekomen.

Ondanks de 8 dames had de organisatie te weinig deelnemers voor een aparte damesronde maar de organisatie had toch een prijs voor de beste dame. In de winaarsronde werd dit Hendrine Vromans en in de verliezersronde Jolanda van Roosmalen.

Uitslagen Open St. Michielsgestel laatste 8 winaarsronde:

 

Benito vd Pas – Tony West(uk)   5-2

 

Benito vd Pas – Kevin Mast   4-0

Tony West(uk) – Wim van Schaijk   4-0

 

Benito vd Pas – Jurian van Os   3-0

Kevin Mast – Danny Schellekens   3-1

Wim van Schaijk – Twan Laenen   3-1

Tony West(uk) – Dave vd Lee   3-1

 

Laatste 4 verliezersronde :

 

Davy vd Zande – Erwin van Gool   4-1

 

Davy vd Zande – Bart Verhoeven   3-1

Erwin van Gool – Marco Smit   3-2

 

Voor overige uitslagen: http://openstmichielsgestel.webs.com 
.