Home Nederland Hoofdnieuws Bram van Wijngaarden winnaar van zesde ronde Rijense Dart Ranking

Bram van Wijngaarden winnaar van zesde ronde Rijense Dart Ranking

Afgelopen vrijdag werd in het Sportcafe de 6e ronde van de Rijense Dart Ranking gespeeld. Met een opkomst van 36 darters die er flink zin in hadden was de basis al gelegd om er een leuke avond van te maken. De spelers werden verdeeld over 8 poules om de groepsfase te gooien, onder het genot van een drankje en een hapje werd er door de heren en dame alles op alles gezet om de winnaarsronde te bereiken. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat 20 spelers zich hadden geplaatst voor deze ronde. De 16 overige spelers mochten doorgaan in de verliezersronde.

In deze verliezersronde kwamen we ook Joey Schmitz tegen die in de poule fase toch onder zijn kunnen presteerde, zijn tegenstander in de finale was Pierre Janssen. Pierre begon voortvarend en wist een voorsprong op te bouwen naar 2-1, echter op het moment om de 3-1 uit te tikken, was het Joey die zich herpakte en de finale naar zijn hand wist te zetten. Uiteindelijk besliste Joey deze wedstrijd door met 4-2 te winnen.

De finale in de winnaarsronde stond in het teken van twee spelers die allebei al eerder de ranking wisten te winnen. Rudi Minnebach trad aan tegen Bram van Wijngaarden, beide spelers waren aan elkaar gewaagd en qua niveau ging deze partij gelijkwaardig op. Het was echter Bram die net iets scherper wist uit te gooien waardoor hij zich, net zoals vorige week, mocht kronen tot de winnaar van de 6e ronde.

Winnaarsronde

1e Bram van Wijngaarden
2e Rudi Minnebach
3e Patrick Meeus
4e Ruzdya Hopic

Verliezersronde

1e Joey Schmitz
2e Pierre Janssen

Op deze avond werd ook voor de eerste maal dit seizoen de hoogste finish gegooid, Dennis Eijzermans wist de 170 finish perfect uit te voeren, waardoor hij de eervolle vermelding ontvangt voor deze finish. Ook qua 180 scores was het een mooie avond, er was er echter maar 1 die deze score 4 keer wist te gooien, Ruzdya Hopic verzekerde zich hiermee met de eervolle vermelding voor zijn 180 worpen.

Volgende week is er wederom een ranking, op vrijdag 28 november is de plaats van handeling Cafe ’t Rijens Vat en uiteraard is iedereen weer welkom. Voor meer informatie over de data, locaties en de ranking zelf www.rijensedartranking.nl of op Facebook www.facebook.com/rijsendartranking