Home Nederland Hoofdnieuws Café De Karre, SL Dubbel10 en SLT De Salamander naar SuperLeague 2022/2023

Café De Karre, SL Dubbel10 en SLT De Salamander naar SuperLeague 2022/2023

Foto van Team de Karre / NDB Darts

Afgelopen zaterdag waren de finales van de play-offs in de Superleague 2022. De drie winnaars van de play-offs plaatsten zich rechtstreeks voor de SuperLeague Overgangsklasse 2022/2023, terwijl de verliezers op zaterdag 2 juli een laatste herkansing krijgen tijdens de promotie/degradatiewedstrijden tegen een nummer 9 uit de huidige Overgangsklasse.

In de play-off voor de Overgangsklasse A won het Drentse De Barnstee enigszins verrassend de poule, door een knappe 2-8 zege bij De Munte. Café de Karre uit het Overijsselse Tuk won hun beide wedstrijden in hun poule en ging als favoriet de wedstrijd in. De Barnstee speelde thuis, maar de zege ging overtuigend mee naar Overijssel, het werd 1-6 voor Cafe de Karre. De Barnstee wacht een herkansing tegen de nummer 9 van de Overgangsklasse A. Komende zaterdag spelen Holthuis en de Schout/Kluin Schilderwerken de laatste wedstrijd in de reguliere competitie en wordt bekend wie er rechtstreeks degradeert en welke van de 2 teams een laatste herkansing krijgt op handhaving tijdens promotie/degradatie wedstrijden op 2 juli.

De finale in de Overgangsklasse B ging tussen Texsaloon Strijders uit Ermelo en SL Dubbel 10 uit Arnhem. Op papier leken de Ermeloërs de favoriet voor een plaats in de Superleague, maar het Arnhemse collectief was beter en won met 6-3. Texsaloon wacht een herkansing tegen de Burgermeester, SL Het Geveltje of De Reunie – Adroparket. Komende zaterdag wordt in de laatste speelronde van de reguliere competitie bepaald welke van de 3 teams rechtstreeks degradeert en wie het op mag nemen tegen de Texsaloon Strijders.

In de Overgangsklasse C was de laatste poulewedstrijd de finale, SuperLeague Zaandam had genoeg aan een gelijkspel om in de Superleague te komen, SLT de Salamander had een ruime zege nodig voor hetzelfde resultaat en Eddie’s Druijfjes zat in de wachtkamer te hopen op een herkansing tijdens de promotie/degradatiewedstrijden. Uiteindelijk stond er een 8-2 zege voor SLT de Salamander op het bord, waarmee zei rechtstreeks de Superleague ingaan en Eddie’s Druijfjes het in promotie/degradatiewedstrijden mag gaan opnemen tegen De Ganzerik.

Tekst NDB & Marko Bok