Home Nederland Hoofdnieuws Cafe Takema Coevorden loopt verder uit

Cafe Takema Coevorden loopt verder uit

IngezondenWedstrijdverslagen

Altijd mooi om een verslag te hebben van wedstrijden tussen nummers 1 en 2. Deze keer hebben we dus o.a. een verslag van de nummer 1 en 2 van de overgangsklasse A namelijk Cafe Takema Coevorden en Groeten uit Purmerend. Maar we hebben ook weer verslagen uit de hoofdklasse en regio klasse.

 

 

 

 

Wedstrijdverslag superleague hoofdklasse
wedstrijd: The Legend Sneek – Dart Team Venlo
datum: 13 Maart 2010

Afwerken!
Heel vroeg op zaterdagmorgen vertrokken wij richting het Noorden voor een weekeind met darten en plezier. Aangezien het een halve wereldreis voor ons Limburgers (Geert je hoort gewoon bij de Limburgers) is, hebben wij besloten om het weekeind in Sneek door te brengen.

De Round Robin ging in het begin gelijk op, maar ineens ging The Legend gas geven en was het al gespeeld (9-6)

Patrick van Veldhoven mocht in de eerste partij aantreden tegen Rick Hofstra. Na vijf legs had het 4-1 voor Patrick moeten staan, maar was het 3-2 voor Rick. Het uitgooien bij Patrick was zeer onvoorspelbaar, of met één pijl raak of na 12 darts nog steeds niet. Met een goede leg maakt Patrick er 3-3 van. In de laatste leg was het Rick die een 101-finish gooit voor de partij. In de tweede partij waren het Dave Proosten en Nelis Zijnstra die tegenover elkaar stonden. Nelis pakt knap twee legs achter elkaar met een 100+ finish, maar uiteindelijk was het Dave die in de 7de leg de winst pakte. De derde partij ging tussen Jac Proosten en Pieter Miedema. Jac was lekker op dreef en na een zucht stond het 4-0 voor Jac. Na twee gewonnen singles smaakt het eigenlijk wel naar meer. Om voor de voorsprong te zorgen moest Nico Thissen (wissel voor Jan Martens) winnen van Dennie Bos. Helaas kwam Nico geen moment in zijn spel en werd het 4-0 voor Dennie.

Tussenstand na de single’s 3 – 2

Met een kleine achterstand begonnen we aan de koppels. Nu moesten we minimaal 2 koppels winnen om nog gelijkspel te kunnen halen en 3 koppels voor de winst. In de eerste koppel zijn het Patrick/Dave die aantreden tegen Rick/Dennie. Ook hier zijn het de dubbels die niet willen en zo wint The Legend met 3-1. Nu moet de tweede koppel toch gewonnen worden. Jac/Nico winnen de eerste twee legs van Pieter/Nelis en zijn dicht bij de overwinning. Maar in één keer wil het niet meer bij Nico, waardoor Pieter/Nelis de partij alsnog met 3-2 winnen. Het maximaal haalbare nu is gelijkspel. Dan moet echter wel alles gewonnen worden. Nico wordt gewisseld voor Geert Verhagen. Samen met Jac begint Geert aan de missie om te winnen van Rick/Dennie. Helaas waren de spelers van The Legend ook zeer gebrand op winst in deze partij. Met een 116-finish van Rick stelden zij de winst voor The Legend veilig. De laatste koppel werd gespeeld zonder druk. Normaal betekend dit dat het spel iets minder wordt, maar bij Patrick/Dave betekend dit dat het allemaal weer lekker loopt. Pieter/Nelis hadden niet heel veel in te brengen en de partij werd dus 3-0 voor DTV

In de solo werd er nog gegooid voor de eer, maar net als in de laatste koppel liep nu weer alles redelijk soepel. Patrick liet Dennie nog één leg pakken en dat was het dan ook. 4-1 overwinning voor Patrick

Eindstand 6-4.

Dit is de tweede wedstrijd op rij die wij verloren hebben, terwijl dit absoluut niet nodig was. Als je verliest, omdat de tegenstander je gewoon van het bord afgooit is dit jammer, maar is het wel oké. Als je echter verliest, omdat je zelf de partijen niet goed afwerkt, is dit best zeur. En waar dit nu aan ligt??? De kwaliteiten zijn er in de team, dat hebben we de afgelopen twee jaar bewezen. Dus.. komt het ook allemaal weer terug. We gaan nu lekker trainen en over twee weken staan we er gewoon weer!

PS: De uitslag van het paaldansen is DTV 10 punten (Nico) en The Legend 8 punten (Elbrich). Dat is in ieder geval een overwinning voor DTV. We hebben genoten van het weekeind (sommige zondagmorgen iets minder)!!

180-scores: Patrick v. Veldhoven 4x, Jac Proosten 2 x en Dave Proosten 1x
The Legend: Rick Hofstra 3x, Dennie Bos en Pieter Miedema 2x en Nelis Zijnstra 1x

Hoge finishes: Jan Martens 130, Jac Proosten 104 en Patrick van Veldhoven 101
The Legend: Nelis Zijnstra 146-120-110, Rick Hofstra 116-101 en Dennie Bos108


 

Wedstrijdverslag Superleague regioklasse zuid
wedstrijd: Vrijthof Oirschot – No Score Den Bosch
datum: 13 Maart 2010

Vandaag alweer de derde wedstrijd van de tweede seizoenshelft. De tegenstander was Vrijthof Oirschot, de huidige nummer 3 van de ranking. De laatste keer hebben wij 9-1 op ons donder gehad thuis van deze mannen, dus No-Score was gewaarschuwd… Maar met een andere teamsamenstelling en hoop op een “stuntje” gingen wij naar Oirschot…
Mooi op tijd om 11.45 kwamen Gerard, Patrick, de twee partners van beide heren, Matthé en Leo binnen. Na een uurtje ingegooid te hebben bleek dat Ron niet op tijd zou zijn voor de Round Robin. Dus mocht de captain (Gerard) zelf mee gooien. Round Robin:
Patrick Megens – Davy Verkooyen 1-0
Gerard de Nooy – Rob Tillemans 1-1, 15 darter Rob.
Leo Hendriks – Michael Peeters 1-2
Matthé de Nooy – Willem vd Putten 1-3
Patrick – Rob 1-4
Leo – Davy 2-4
Gerard – Willem 2-5
Matthé – Michael 2-6
Leo – Willem 3-6
Gerard – Davy 3-7
Matthé – Rob 4-7
Patrick – Michael 5-7
Matthé – Davy 5-8
Leo – Rob 5-9

Na de Round Robin die gelijk op ging maar in het voordeel van Vrijthof uitviel was het de beurt aan Ron Schouten (vervanger van Gerard de Nooy)om tegen Rob Tillemans de eerste single te spelen.
1-0, Scorend gelijk opgaand, Rob gooit uit.
1-1, Ron scorend beter.
1-2, Rob scorend beter, mist dubbel, Ron mist dubbel. Rob uit.
1-3, Ron mist dubbel, Rob uit.
2-3, Ron mist 112 finish, vervolens wel uit.
2-4, Ron mist 122 finish, heren missen vervolgens beide de dubbels. Rob gooit als eerste uit.

Waar No-Score het in de eerste ontmoeting in alle 4 de singles met 4-0 verloor heeft Ron Schouten laten zien dat er meer mogelijk is als je de dubbel direct pakt tegen deze mannen, de volgende die aan mocht leggen was Patrick Megens tegen Davy Verkooyen.
1-0, Patrick gooit 96 uit.
1-1, Davy gooit 100finish.
2-1, Patrick mist zijn dubbel. Vervolgens wel uit.
2-2, Davy gooit 76 uit. Patrick zwakt iets af.
2-3, Davy scorend beter.
2-4, Davy gooit als eerste uit.

Na de tweede single stond No-Score met 3-0 achter tegen het Vrijthof. Patrick startte sterk maar zakte weg. Ondanks beter spel dan in de eerste ontmoeting stond de teller nog steeds op nul. Kon Leo Hendriks het tij keren? De tegenstander was Michael Peeters.
0-1, Michael op 300, 180 + 120 finish voor een 15 darter.
1-1, Leo knokt zich terug in de wedstrijd.
1-2, Leo mist dubbels, Michael profiteert.
2-2, 180 Leo, 15 darter.
3-2, 180 Leo, 15 darter.
4-2, 78 finish Leo, 14 darter.

Na een spannende derde single waarin Leo beter gooide dan Michael was het verschil teruggebracht tot een 3-1 achterstand. Kon Matthé de Nooy het verschil nog kleiner maken? Zijn tegenstander was Willem van de Putten.
1-0, Matthé gooit uit. Scorend gelijk opgaand.
1-1, Willem gooit uit, scoren gelijk opgaand.
2-1, Matthé scorend beter. Gooit uit.
3-1, Willem mist zijn dubbel, Matthé profiteert.
3-2, Willem scorend beter en gooit uit.
3-3, gelijk opgaand, Willem gooit uit.
3-4, Gelijk opgaand, Willem net iets eerder op een dubbel en gooit uit.

Op het moment dat No-Score zijn tweede punt leek te gaan pakken en de spanning terugkwam in de wedstrijd schakelde Willem bij en pakte de uiteindelijke winst. 4-1 in het voordeel voor Vrijthof. Nog een punt voor minimaal een gelijkspel voor deze jongens. De eerste koppelpartij werd gespeeld door Leo Hendriks en Ron Schouten tegenstanders waren Rob Tillemans en Michael Peeters. Vrijthof liet niets aan het toeval over en zette direct hun sterkste koppel in.
0-1, Gelijk opgaande leg waarin Rob als eerste uitgooide.
1-1, Leo mist een 130 finish, Ron gooit vervolgens wel uit.
2-1, Tegenstander op 161, Ron gooit een mooie 164 finish voor de voorsprong.
2-2, Michael 180. Rob gooit 82 uit.
3-2, De bull werd gewonnen door Leo. Leo 180. Leo 36 finish.

Na een goede eerste koppelpot was de spanning weer terug, 4-2 achter. Konden Patrick Megens en Matthé de Nooy No-score weer in de wedstrijd spelen? De tegenstanders waren Davy Verkooyen en Willem van de Putten.
0-1, Beide koppels missen veel dubbels, Willem gooit uit.
0-2, Vrijthof scorend beter, missen dubbels, Davy gooit vervolgens uit.
0-3, Vrijthof scoren beter en Davy gooit meteen uit.

Na een snelle koppelpartij waarin No-Score het met name in de eerste leg op de dubbels liet liggen, was het nu 5-2 voor Vrijthof. No-Score kon nu alleen nog proberen een gelijk spel uit het vuur te slepen. Patrick Meegens en Matthé de Nooy waren warm en bleven staan, hun tegenstanders waren Rob Tillemans en Michael Peeters.
0-1, No-Score mist 2 pijlen op dubbels. Michael profiteert.
0-2, Vrijthof scorend beter en Michael gooit uit.
1-2, Vrijthof scorend beter, missen veel dubbels en Matthé gooit 72 uit.
1-3, No-Score scorend beter, missen veel dubbels en Rob gooit vervolgens uit.

No-Score was de derde koppelpartij onfortuinlijk op de dubbels, helaas was dit al in meerdere partijen het geval… Met een 6-2 voorsprong had Oirschot wederom deze ontmoeting gewonnen. No-Score kon nu enkel proberen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen voor het doelsaldo. Hiervoor mochten Leo Hendriks en Ron Schouten aantreden tegen Davy Verkooyen en ??? (vervanger van Willem van de Putten).
1-0, Scorend gelijk en Ron gooit uit.
1-1, Davy gooit 180 en vervolgens uit.
2-1, No-Score scorend beter en Leo gooit uit.
2-2, Scoren gelijk en ??? gooit uit.
3-2, Leo en Davy gooien beide bull, Ron wint vervolgens de bull en Leo gooit 54 uit.

No-Score had na deze goede koppel het verschil weer teruggebracht tot 6-3. Alleen de captains choice diende nog gespeeld te worden. Captain Gerard de Nooy wilde dit laatste puntje toch nog binnentrekken en besloot het goede spel van Leo Hendriks te belonen met de laatste singlepartij. Tegenstander was ??? .
1-0, Leo scorend beter en meteen uit.
2-0, Leo scorend beter en meteen uit.
3-0, Leo scorend beter en meteen uit.
4-0, Leo op een riante voorsprong mist een paar dubbels en gooit vervolgens uit.

Na een record pot was de uiteindelijke eindstand bepaalt op 6-4 in het voordeel van Vrijthof. Hoewel de laatste schandelijke nederlaag van 1-9 was uitgewist, hadden de No-Score spelers en aanhang toch een kater. Als men de dubbels iets beter had gegooid was een gelijkspel en misschien de winst ook wel mogelijk geweest. Dit kan echter ook de tegenstander aangerekend worden, want bijna elke dubbel die de mannen van Vrijthof zagen werd direct verzilvert.

180’s:
3x Leo Hendriks (NS)
2x Michael Peeters (VRIJ)
1x Davy Verkooyen(VRIJ)

100+finishes:
164 Ron Schouten (NS)
120 Michael Peeters (VRIJ)
100 Davy Verkooyen (VRIJ)

Na het goede avondmaal trokken de heren huiswaarts na weer een gezellige dag superleague…


 

Wedstrijdverslag Superleague overgangsklasse B
wedstrijd: Dartshop vd Plank – Fanatics Weert
datum: 13 Maart 2010

In speelweek 12 reizen de Fanatics af naar Delft. Een wedstrijd
die gespeeld moest worden zonder de toppers Van Lier en Venken, die
wegens werk verhinderd waren.
Coach Joop Knapen, net hersteld van de griep, kon met Soentjens, Vaes,
Cardinaal en Wacanno over 4 spelers beschikken.
Na een reis met de Champs bus kwamen we aan in de binnenstad van
Delft, waar de bus (half in de gracht) geparkeerd werd.

Nu de wedstrijd:
Uiteraard geen wissels bij Weert. Voor Delft speelden; Michel de
Cuyper, Ed Vierling, Sander Janssen en Jacques Nieuwlaat.
Wisselspelers waren daar; Danny Lanooy en Marco Schaareman.

Round Robin: 6-9

Na een periode waar het op en neer gaat en we een kleine achterstand
krijgen, trekken we het toch recht en halen het eerste punt binnen.
Davy Cardinaal 180
Michel de Cuyper 180

Singles:

Michel de Cuyper – Wouter Vaes: 4-3

Dat Wouter nog steeds in bloedvorm verkeert liet hij deze partij
wederom zien. Dat wilde dus zeggen dat diezelfde vorm er ook voor
Michel was, de ene 100+ score werd gevolgd door de andere en het ging
gelijk op. Bij 3-3 stand won Michel de Bull en mocht dus beginnen. Die
3 pijlen voorsprong waren erg nuttig, aangezien hij de laatste leg
uitgooide terwijl Wouter wachtte op 24.
Michel 2x 180

Ed Vierling – Martijn Soentjens: 4-1

Ed was in de heenwedstrijd al een van de sterkere spelers aan de kant
van Delft, en dit was ook vandaag het geval.
Tinus krijgt enkele kansen in verschillende legs op dubbels, maar
zodra die gemist werden, strafte Ed deze af en won dan ook.
Ed 180

Sander Janssen – Davy Cardinaal: 4-2

Davy liet wederom degelijk spel zien in zijn single, maar kon niet
voorkomen dat de zege toch naar Delft ging. Ook deze single werden
kansen op de dubbel nauwelijks benut door de Fanatics.
Davy 180
Davy 122 finish
Sander 102 finish

Jacques Nieuwlaat – Paul Wacanno: 4-2

In een wedstrijd waar de scores tegen elkaar op gingen, was het hier
het finishen wat het verschil maakte.
Zodra Jacques op tops stond, was deze in 1 pijl uit.
Paul 180
Jacques 100 finish

Koppels:

de Cuyper/Janssen – Wacanno/Cardinaal: 3-1

De Fanatics komen niet in hun spel en Delft maakt daar dankbaar gebruik van.

Nieuwlaat/Vierling – Vaes/Soentjens: 1-3

Deze combinatie had coach Knapen nog niet vaak uitgeprobeerd, maar was
er wel 1 die stond als een huis.

de Cuyper/Lanooy – Vaes/Soentjens: 2-3

In een spannende partij waarbij we nog uitzicht hadden op een
gelijkspel, sleepte de Fanatics de winst binnen.
Michel 180
Michel 120 finish

Nieuwlaat/Vierling – Wacanno/Cardinaal: 3-2

In een spannende en goede partij pakt het duo uit Delft de bull na een
2-2 stand. De Fanatics stomen met de ene ton na de andere door en
Delft probeert bij te benen. Paul zet Davy op 105 en Ed zet met een
180 score Jacques op 64.
Het lukt Davy niet om 105 te verzilveren en laat voor Paul 60
overstaan. Helaas mag Paul niet meer proberen om 60 uit te gooien
omdat Jacques wederom sterk was in het finishen.

Ed 180

Solo:

Marco Schaareman – Wouter Vaes: 0-4

Invaller Schaareman kon de ontketende Vaes niet tegenhouden. Wouter
startte alleen de 3e leg niet met 140 en knalde er de ene 100+ score
na de andere achteraan.

EINDSTAND: 6-4

Ondanks dat er wederom meer in had gezeten, konden we weer geen 3
punten mee naar Weert nemen.

Na de wedstrijd werden we meegenomen naar een net restaurant om de
hoek, waar we getrakteerd werden op een heerlijke maaltijd met friet
en sate.
Of was het een maaltijd met Sate en een beetje friet? (lees: 11
stokjes sate p.p.*)

Fanatics Weert bedanken:
Delft voor een dagje darten in een echt dartscafe
Restaurant Royal voor de royale portie sate
Sponsors voor het mogelijk maken van de Superleague

Over 2 weken ontvangen we thuis op 27 maart Dart Team Eindhoven.
Supporters zijn van harte welkom om ons te steunen.

*) p.p. = Per Paul


 

Wedstrijdverslag Superleague overgangsklasse A
wedstrijd: Groeten uit Purmerend – Cafe Takema Coevorden
datum: 13 Maart 2010

Vandaag moesten we helemaal afreizen naar Purmerend om tegen de no. 2, de groeten uit Purmerend te spelen. Na een reis van ruim 2 uur kwamen we tegen half 12 aan om zo nog even flink in te gooien.
We starten om 13.00 uur de round robin met Albertino Essers-Bart van de biesebosch-Richard Kimman en Jan Dekker tegen Marcel Ruiters-Niels-jan Stuiver-Bas van Eik en Richard van de Meijde. Na 5-2 voor te hebben gestaan werd het toch nog 5-5 en 6-6 waarna we het toch afmaakten naar 9-6 met o.a.een 12 darter van Jan met een 121 finish en 15 darter van Bart voor de 9-6 met een 120 finish. 0-1 voor ons.

De eerste singel ging tussen Bas en Tino. Tino miste een paar belangrijke dubbels in de 4e en 5e leg en kwam onnodig achter waar hij de partij af had kunnen maken. Toch kwam Tino met een 16 darten sterk terug tot 3-3 om zodoen de 7 leg naar zich toe te trekken met een 40 finish omdat Bas 2 pijlen voor de wedstrijd miste. Een mooie pot met sterk spel van beide kanten. gem. Tino 28,54 en 0-2 voor.

De 2e singel ging tussen Niels-Jan en Bart. Ook dit werd weer een 3-4 pot waarbij Bart de 7e leg besliste met een 16 darter op dubbel 16. 0-3 en gem Bart 27,39 en 0-3

De 3e singel ging tussen Richard v/d Meijde en Richard Kimman. Dit werd een 4-3 pot in het voordeel van Purmerend. Beide heren gooiden goed en ondanks dat Richard Kimman verloor met 4-3 waren alle 3 legs in 15 darts met een 80-90 en een 74 finish. gem Richard 28,65 en 1-3

De 4e singel ging tussen Marcel Ruiters en Jan Dekker.Jan liet zien dat de vorm van de laatste weken er nog steeds was en won sterk met 4-0 met een gemiddelde van 31.80 en 1-4 voor ons.

De 1e koppel ging tussen Bas en Richard tegen Jan en Richard. Dit werd overduidelijk met 0-3 gewonnen door Jan en Richard door goed gooien van beide heren.
1-5 en de punt binnen

de 2e koppel tussen Niels-Jan en Marcel tegen Tino en Bart werd met 3-1 gewonnen door Niels-Jan en Marcel omdat de concentratie bij Tino en Bart wat verslapte.
2-5 en nog even spannend.

De 3e koppel tussen Bas en Richard tegen Tino en Bart werd nu wel met 2-3 gewonnen en de winst was binnen

2-6

de 4e koppel Ging tussen Marcel en Micheal Swart( ingevallen voor Niels-Jan) en Jan en Richard en wederom wonnen Jan en Richard met 3-0 door wederom goed te gooien. en zo werd het 2-7.

De Solo ging tussen Micheal en voor ons Stefan van Dalen die ook nog even van de overwinning mocht proeven. Stefan won in een wederom 4-3 partij met een gemiddelde van 27,57 ondanks dat hij met 2-0 achter kwam maar zich sterk terug knokte.

Zo werd het 8-2 voor ons wat ik van te voren niet verwacht had. Nu moet ik eerlijk zijn dat Purmerend Remco van der Heide wel miste want die zat in het buitenland voor een groot toernooi. Maar de thuiswedstrijd hadden wij geen Jan Dekker tot beschikking en Jan was er vandaag overduidelijk er wel bij.
Na nog even gezellig gezamenlijk gegeten te hebben gingen we met een goed gevoel weer richting Coevorden en met nu 4 punten voorsprong op de no.2 Purmerend.

groeten Arie Ossel