Home Nederland Hoofdnieuws Kist en Stoeten winnen 24e koppeltoernooi ENC Darts in Nijverdal

Kist en Stoeten winnen 24e koppeltoernooi ENC Darts in Nijverdal

Kist_christian (2)

Het beloofde zondag een mooie dag te worden en omdat het ook nog vakantie is in oost nederland, was de verwachting dat het niet druk zou worden. Helaas melden zich ook nog twee koppels zich af omdat de voorinschrijving niet op gang kwam, dus om 11.30 stonden we met een paar man in de kantine en hadden we het idee dat we het met 1 poule af zouden kunnen. Daarna begonnen er steeds meer te bellen of ze nog mee mochten doen en uiteindelijk bleef de teller op 28 darters staan waarmee we 14 koppels hadden. 3 poules werden er gemaakt en de poules van 5 speelden best of 5 en de poules van 4 best of 7.

Hierdoor waren de poules laat afgelopen en omdat iedereen lekker op het nieuw ingerichte terras in het zonnetje kon zitten en daar bijna niet meer van af te krijgen was werd het later en later.

De uitslagen:

Kwartfinale verliezersronde:
Arjen Maneschijn+Robert Jansen-Rob Koopman+Joop Wallenburg 1-4
Andre van der Hout+Marcel Snippe-Martin Olthof+Joyce Maas 4-0 (Marcel 1×180)

Halve finale verliezersronde:
Danielle Scholman+Jeremy Scholman-Rob Koopman+Joop Wallenburg 1-4
Andre van der Hout+Marcel Snippe-Maikel van Munster+Laurens van Munster 4-3 (Marcel 1×180)

3e/4e plaats verliezersronde:
Danielle Scholman+Jeremy Scholman-Maikel van Munster+Laurens van Munster 3-4

Finale verliezersronde:
Rob Koopman+Joop Wallenburg-Andre van der Hout+Marcel Snippe 4-5

Beide koppels kwamen uit een zware poule en hadden normaal in de winnaarsronde moeten zitten. De uiteindelijke finalisten zaten ook bij hun in de poule en de nummer 5 uit hun poule haalde ook de halve finale. In een sportieve pot waar te horen was dat een aantal al de nodige biertjes op hadden, trokken uiteindelijk Andre en Marcel aan het langste eind. Of dit nuchter ook gelukt was zullen we misschien wel nooit te weten komen. Gelukkig ging iedereen met een glimlach na de wedstrijd weer in het zonnetje een biertje drinken.

Kwartfinale winnaarsronde:
Arjan Lepelaar+Bert Huls-Gerard Snoeijer+Harold Kleinjan 1-4 (Harold 153-check)
Herman Wind+Rene Nijland-Marcel Beernink+Klaas Veneberg 2-4 (Marcel 115-check)
Mark Meijer+Christian Hekman-Dick Bontekoe+Marco ten Pas 4-2 (Marco 1×180)
Michael Stoeten+Christian Kist-Martin Tijhuis+Mark Holtman 4-2 (Martin 102-check)

Even een kort verhaaltje over de laatste partij van de kwart-finale. Mark Holtman had nog nooit een echte partij gedart en was min of meer uit bed getrokken omdat Martin anders niet mee kon doen. Wonder boven wonder haalden ze de winnaarsronde en waren zielsgelukkig dat bij het debuut van Mark, ze gelijk tegen de wereldkampioen Lakeside mochten gooien. Martin wist de eerste leg 102 uit te gooien voor een 0-1 voorsprong en volgens mij was dit aan de andere kant van Nijverdal nog te horen. Toen ze ook nog met 0-2 voor kwamen, stond ineens iedereen bij die wedstrijd te kijken hoe Michael en Christian een tandje bij zetten en uiteindelijk toch nog vrij makkelijk wonnen.

Halve finale winnaarsronde:
Gerard Snoeijer+Harold Kleinjan-Marcel Beernink+Klaas Veneberg 3-5 (Gerard 148-check Klaas 1×180)
Mark Meijer+Christian Hekman-Michael Stoeten+Christian Kist 2-5 (18/24 22/19/19/13/18)

3e/4e plaats winnaarsronde:
Gerard Snoeijer+Harold Kleinjan-Mark Meijer+Christian Hekman 4-2 (Harold 1×180)

Finale winnaarsronde:
Marcel Beernink+Klaas Veneberg-Michael Stoeten+Christian Kist 0-6

Na een lange dag was het niveau niet meer wat er van verwacht werd. De beste leg ging in 20-darts uit en de rest vermeld ik maar niet omdat ik zelf de teller was en nog steeds zere benen heb van het lange staan. Michael en Christian maakten hun favorietenrol waar en zijn samen een maatje te groot voor de rest, al moet gezegd worden dat Christian Hekman en Mark Meijer met wat meer geluk nog een kans hadden kunnen hebben. Na het uitreiken van het prijzengeld werd er nog gezellig in de zon nagetafeld en kon iedereen tevreden naar huis.

Een aantal mensen wou zich mondeling inschrijven voor het Sen Open 2012, maar dit zal toch echt via de site www.encdarts.nl moeten. Voor ENC Darts is het even vakantie maar wij gaan verder met de voorbereiding van het SEN Open 2012 en met de jeugd van de DVO. Er zijn inmiddels in oost-nederland 8 locaties gevonden die hun locatie beschikbaar stellen voor een jeugdranking. De data en plaatsen zullen binnenkort op www.dvodarts.nl te vinden zijn onder het tabje jeugd. De jeugd heeft bijna 2 jaar nagenoeg stil gelegen en hier proberen we nieuw leven in te blazen.

Hoge checks:
153 Harold Kleinjan
148 Gerard Snoeijer
134 Gerard Snoeijer
120 Harold Kleinjan
116 Christian Kist
116 Marcel Snippe
115 Marcel Beernink
102 Martin Tijhuis
102 Martin Tijhuis
101 Marcel Snippe

Hoge scores:
3×180 Marcel Snippe
1×180 Michael Stoeten
1×180 Martin Tijhuis
1×180 Marco ten Pas
1×180 Harold Kleinjan
1×180 Joop Wallenburg
1×180 Klaas Veneberg
.