Home Nederland Hoofdnieuws Christian Kist wint ranking ENC Darts en reikt prijzen uit aan de...

Christian Kist wint ranking ENC Darts en reikt prijzen uit aan de jeugd

Kist_christian (2)

De afgelopen 4 weken hebben we een aantal kinderen op bezoek gehad bij ENC Darts die zich hadden opgegeven voor kennismaking met sport. De eerste avond mochten de kinderen proberen ballonnen kapot te gooien, de tweede avond werden er diverse spelletjes gedaan die op de derde avond nog een keer gedaan werden, maar dan met prijzen voor de beste kinderen en de laatste avond was er een echt toernooitje met echte bekers. De laatste avond krijgen ze er dan een patatje en frikadel bij die ze mogen ophalen als ze hun wedstrijd hebben verloren.

Veel ouders, verzorgers en opa’s bleven kijken hoe het hun zoon verging en omdat de eigen jeugd van ENC DARTS en de deelnemers van de wekelijkse ranking langzaam binnenkwamen, was het tijdens de finale behoorlijk druk. Het werd een spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door Joël Grotenhuis uit Hellendoorn. Omdat Christian Kist weer een keer mee kwam doen bij de wekelijkse ranking, werd gevraagd of hij de prijzen aan de kinderen wou uitreiken en uiteraard wou hij dat wel. Trots namen de kinderen de bekers in ontvangst en mochten ze met Christian op de foto.

Een aantal kinderen heeft al aangegeven volgende week weer te komen en lid wil worden bij de jeugdafdeling van ENC DARTS.

De uitslag van kennismaking met sport ENC DARTS 2013:

1. Joël Grotenhuis uit Hellendoorn, 8 jaar
2. Emiel Ravenshorst uit Nijverdal, 8 jaar
3. Darren van Coesant uit Nijverdal, 10 jaar

Nadat alle kinderen naar huis waren, konden we het aantal deelnemers aan de wekelijkse ranking op gaan schrijven en de teller bleef op 21 staan. De darters werden over de poules verdeeld en om 20.00 werd begonnen met de poule-wedstrijden. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Domingus Souhuwat 1-2
Jurgen Kamp-Lindsey Schakelaar 2-0
Kevin Hoop-Arinda Leussink 2-0

Kwart-finale verliezersronde:
Alfred van Dorth-Mark Meijer 2-0
Dick Bontekoe-Domingus Souhuwat 2-1
Marco Schalen-Jurgen Kamp 2-0
Robert Jansen-Kevin Hoop 0-2

Halve-finale verliezersronde:
Alfred van Dorth-Dick Bontekoe 3-1
Marco Schalen-Kevin Hoop 3-1

Finale verliezersronde:
Alfred van Dorth-Marco Schalen 2-3

Een spannende finale tussen twee grootmeesters. Tussendoor nog even een plaspauze omdat het zo lang duurde maar uiteindelijk hield Marco zijn zenuwen het best in bedwang.

Achtste-finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Marco Jansen 3-1
Geert Spenkelink-Henry Zandvoort 0-3 (Henry 2×180)

Kwart-finale winnaarsronde:
Christian Kist-Marcel Snippe 3-1 (Christian 145-check)
Michael Stoeten-Marco ten Pas 3-2
Stefan Zandbergen-Marcel Beernink 2-3
Christian Hekman-Henry Zandvoort 0-3

Halve-finale winnaarsronde:
Christian Kist-Michael Stoeten 3-1 (Christian 2×180 + 120-check Michael 2×180)
Marcel Beernink-Henry Zandvoort 1-3

Finale winnaarsronde:
Christian Kist-Henry Zandvoort 4-0

Beide heren sloten de halve-finale met een 14-darter af dus je zou een gelijkopgaande strijd kunnen verwachten. Henry won de bull, maar Christian wist direct te breken in 17-darts. De leg die Christian mocht beginnen kreeg Henry meerdere pijlen voor de dubbel, maar Christian gooide hem in 20-darts uit en daarmee leek het beste ervan af bij Henry. De volgende twee legs wist Christian in 16-darts te pakken en daarmee een 4-0 overwinning te boeken. Na de finale was het nog lang gezellig en iedereen ging na deze lang dartavond tevreden naar huis.

In verband met sinterklaas op donderdag 5 december en 26 december 2e kerstdag, vallen er twee donderdag weg in december. Er zal dus alleen nog maar op 12 en 19 december ranking zijn, dus het zal nog heel spannend worden wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaat. Marcel Snippe en Christian Hekman zullen strijden voor de 1e 2 plaatsen. Marcel staat nog 10 punten voor, maar zal dit genoeg zijn?

Mark Meijer, die op de 3e plaats staat, voelt de hete adem van Marco ten Pas in zijn nek, die nog maar 2 punten achter staat. Maar het lijkt erop dat deze twee heren op moeten gaan passen voor Henry Zandvoort die inmiddels ook al op 107 punten staat.  Iedereen die nog mee wil doen de laatste 2 rankingen, is van harte welkom om het deze heren nog moeilijk te maken.

29 december organiseren we ter afsluiting van het dartsjaar bij ENC DARTS, voor de 35e keer een single-toernooi. Op onze site www.encdarts.nl staat meer informatie en natuurlijk staat hier ook weer de tussenstand van de ranking.