Home Nederland Hoofdnieuws Christian Kist wint sterk bezet Open Strooigoed 2013 Café de Vrijbuiter

Christian Kist wint sterk bezet Open Strooigoed 2013 Café de Vrijbuiter

De Sint was al vertrokken echter hij had nog wat strooigoed achter gelaten… En dit kwam goed van pas   tijdens het Open Strooigoed afgelopen zondag 8 december in café de Vrijbuiter. Zwarte piet kwam dit gedurende dag nl nog letterlijk even door het café gooien tijdens het toernooi.

Het werd een super mooie dag met darten van het hoogste niveau. Maarliefst 59 deelnemers waaronder 2 wereldkampioenen, 1 europees kampioen jeugd, pdc WK deelnemers, aantal Lakeside deelnemers,  heel veel superleague en laco spelers…Daarnaast ook weer een aantal nieuwe gezichten. Kortom briljant niveau  in de vrijbuiter.

Voordat er begonnen werd met het toernooi werd eerst nog even onze plaatselijke topper Michel van de Horst op groot scherm aangemoedigd tijdens zijn optreden op de Zuiderduin Masters. Helaas strandde Michel in de kwartfinales nadat hij de nr 1 van de wereld Scot Waites had uitgeschakeld.  Team Vrijbuiter feliciteert Michel dan ook met deze top prestatie!

Hierna mochten de deelnemers zelf laten zien wat ze konden en vanaf de eerste wedstrijd in de poules tot aan de laatste leg in de finale was het knallen.  11, 12 en 13 darters werden gegooid alsof het de normaalste zaak van de dag was. Door de uistekende organisatie van Roy de Roo en uiteraard het zeer hoge niveau werden er maarliefst 96 poulewedstrijden (best off 5) in nog geen 3 uur afgewerkt. Complimenten!!!!

Onder het genot van wederom het goed verzorgde buffet van Tokan Ata werd er nog even nagepraat over de poule prestaties en kon de organisatie de knock-out fase opmaken.

Het waren uiteindelijk de teammaatjes Michael Stoeten en Christiaan Kist die zich in dit darts”geweld” knap wisten te plaatsen voor de finale.

Michael deed dit door oa overwinningen op William van Luttikhuizen, Henk van Es, Ron Meulenkamp en Sven Groen.  Christiaan deed dit door oa te winnen van Ricardo Schrijver, Luuk Boeyink, Mahmut Hasturk en Ahmad Ahmaddy.

De finale (een café Kremer onderonsje) was briljant. Beide spelers presteerden het om nagenoeg elke leg na 9 darts op een finish te staan. Het was Michael die uit de startblokken vloog een snel een 3-1 voorsprong nam. Echter Christiaan die met al zijn ervaring net zo rustig bleef en met zijn zeer sterke spel de daaropvolgende 3 leg wist te winnen (4-3). Michael bleef knokken en maakte 4-4. Echter het was Christiaan die met 2 briljante legs de eindsprint inzette en de laatste 2 legs naar zich toe trok 6-4.

Helaas voor het publiek zat de finale er op want ze wilden dat deze wedstrijd nog lang niet was afgelopen, want het was zo ontzettend mooi om naar te kijken.. Klasse boys.

De finale in de verliezersronde ging deze keer tussen Nick Meulenkamp en onze “zingende”darter Enrico Moes.  Nick had de finale gehaald door overwinningen op oa Stefan Berenfinger, Ferry Vreeburg, Lesley Pater en Sjaak Verhaegh. Enrico won oa van Arjan Vonder, Javanico Jansen, Timo de Graaf en Danny de Harder.

Helaas werd deze finale niet zo spannend. Dit kwam oa door dat Nick veel  dubbels miste. Hier maakt Enrico gretig en dankbaar gebruik van. Met het goede spel en het wel gooien van de dubbels was het Enrico die met 4-0 de verliezersronde op zijn naam wist te schrijven.

Ook deden er dit keer weer dames mee. Deze verdienen weer een extra compliment tussen al dat dartsgeweld. De prijs voor de beste dame van de dag ging ditmaal naar Jaqueline Janssen.

Zoals eerder aangegeven een zeer hoog niveau en dat was ook terug te zien in de 180érs en de 100+ finishes. De hoogste finish van de dag kwam op naam van Elwin van Straaten. Die wist is de poule al gelijk 170 te checken. Ook voor Sven Groen kon deze hoogste finish genoteerd worden. Hij gooide deze in de halve finale.

De mensen van team Vrijbuiter (eigenaar, bar, buffet en dart organisatie) wil iedereen weer bedanken voor hun deelname. We kunnen vol trots terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige dag met darten van een zeer hoog niveau in café de Vrijbuiter.

Hieronder de uitslagen, 180érs en enkel hoge finishes

Winnaarsronde:

 

Laatste 16

Henk van Es – Michael Stoeten 0-4

Ron Meulenkamp – Jermaine Wattimena 4-0

Quin Wester – Jurgen Bronkhorst 4-0

Sven Groen – Martijn Mijnheer 4-1

Sjors van Summeren – Mahmut Hasturk 2-4

Christiaan Kist – Luuk Boeijink 4-3

Josephus Schenk – Danny Kloppenburg 0-4 (Danny schakelde hiervoor Jelle Klaasen al uit)

Ahmad Ahmaddy – Marco vd Berg 4-0

 

Kwartfinales

Michael Stoeten – Ron Meulenkamp  5-3

Quin Wester – Sven Groen  4-5

Mahmut Hasturk – Christiaan Kist 0-5

Danny Kloppenburg – Ahmad Ahmaddy 2-5

 

Halve finales

Michael Stoeten – Sven Groen 5-2

Christiaan Kist – Ahmad Ahmaddy 5-3

 

Finale

Michael Stoeten – Christiaan Kist 4-6

 

Verliezersronde:

Nick Meuelenkamp  – Lesley Pater 3-1

Nico van Os – Sjaak Verhaegh 2-3

Rene van Randwijk  – Danny de Harder 2-3

Timo de Graaf  – Enrico Moes 1-3

 

Halve finale:

Nick Meuelenkamp  – Sjaak Verhaegh 4-0

Danny de Harder – Enrico Moes 3-4

 

Finale:

Nick Meulenkamp – Enrico Moes 0-4

180érs:

10x Michael Stoeten

8x Christiaan Kist/Ron Meulenkamp

4x Jermaine Wattimena/Nico van Os

3x Jelle Klaasen/Luuk Boeijink/Danny de Harder/Jeffrey Vink

2x Elwin van Straaten/ Jurgen Bronkhorst/Ahmad Ahmaddy/Rene van Randwijk

1x Wesley vd Hurk/William van Luttikhuizen/Nick Meulenkamp/Martijn Mijnheer/Danny Kloppenburg/Roberto Di Natale/Henk van Es/Enrico Moes

 

 

Hoge finishes:

Elwin van Staten 170

Sven Groen 170

Wesley vd Hurk 160

Sjors van Summeren 158/145/129

Quin Wester 151/126/104/100

Ronald Timmerman 130

Ahmad Ahmaddy 124/116

Tonny Veenhof 120/110/100

Jeffrey Vink 120

Jermaine Wattimena 116

Danny de Harder 115

Michael Stoeten 114/107/105

Berry Ortse 111

Christiaan Kist 104

Eddy van Haaren 102

Jurgen Bronkhorst/Jeffrey Bekema 100