Home Nederland Hoofdnieuws Co Stompé pakt de Drukkerij Westerlaan Open titel

Co Stompé pakt de Drukkerij Westerlaan Open titel

Om 14.00 uur werd afgetrapt met een spelerspresentatie. Co Stompé, Jelle Klaasen, Wayne Mardle, Steve Beaton, Tony O ‘Shea, Darryl Fitton, Colin Lloyd en Ted Hankey betraden allen het podium onder de voor hen welbekende opkomstmuziek. De sfeer zat er meteen goed in, ondanks dat de zaal niet volledig uitverkocht was. Met name Wayne Mardle en Colin Lloyd wisten de juiste snaar te raken bij het publiek. 

Om 14.15 uur begon het gala in 2 poules van vier, Klaasen deelde de poule met Hankey, Fitton en Lloyd. Co Stompé ging het gevecht aan met Beaton, O’Shea en Mardle.

Na de poulewedstrijden werd uit handen van Ron Tiben (voorzitter Stichting de Schatberg) een cheque overhandigd aan de Stichting MS Research. 1500 euro kon men bijschrijven. Later op de avond werd dit bedrag zo goed als verdubbeld middels een door co Stompé geleide veiling.

De finale was kwalitatief erg goed, veel 180’s en goede dubbels. Met name Co was erg op dreef en leidde ook al vlot met 2-0 in sets. Jaws wilde hier niet kapituleren en kwam goed terug tot 2-2. In de beslissende set ging het steeds mee met de darts. 2-2.

De laatste leg moest uit gaan maken wie hier winnaar zou worden. Co wist de trekker over te halen voordat Colin op een dubbel was.

Voor de tweede maal kon Co in Lichtenvoorde de beker liften. Samen met Colin ook de meest constante speler tijdens het gala.

Al met al een heel geslaagde dag met vele 180’s, busladingen 100+ ers en ook hele mooie finishes. Hoogste finish was 130 van Co.

De 5000 euro voor een 9-darter hoefde niet uitgekeerd te worden, Co was er nog het dichtstbij door 2 maal 180 te gooien, maar miste pijl nummer 7.

Na afloop werd er tot in de late uurtjes nagepraat en feestgevierd. Voorop Mardle en Lloyd, die ook in de zaal al enthousiast ontvangen werden. “Little” Richard Ashdown zong nog enkele nummers live in de bar. Hij kan al net zo goed zingen als callen. De heren pro’s speelden nog wat legs tegen sponsors en genodigden.

Samenvatting: supergezellig en goed!

Poule uitslagen: 

Hankey – Klaasen 2-4

Lloyd – Fitton 4-3

Beaton – Stompé 3-4

O ‘Shea – Mardle 1-4

 

Hankey – Fitton 4-2

Klaasen – Lloyd 1-4

Beaton – O’Shea 4-1

Stompé – Mardle 4-0

 

Fitton – Klaasen 2-4

Lloyd – Hankey 4-1

Stompé – O’Shea 4-1

Beaton – Mardle 1-4

 

Halve finales – Best of 5 sets / 5 legs:

Lloyd – Mardle 4-0

Stompé – Klaasen 4-1

 

Finale – best of 7 sets / 5 legs:

 

Stompé – Lloyd 4-3

 

 

Volgend jaar aflevering 6 van het Drukkerij Westerlaan Open.