Home Nederland Hoofdnieuws Corné van Mastrigt zet overwinningen reeks voort in Zevenbergen

Corné van Mastrigt zet overwinningen reeks voort in Zevenbergen

Afgelopen zaterdag 8 september startte het nieuwe seizoen van de Zevenbergse dartranking 2012-2013 in Feestzaal Leven in de Brouwerij. Corné van Mastrigt behaalde de eerste overwinning van dit nieuwe seizoen door Tijs van Es in de finale met 5-1 te verslaan.

Er schreven zich 27 darters zaterdag waaronder enkele sympatieke nieuwe darters uit Beveren (België), en wat oude bekenden vulde de vaste rankingdarters aan. Er werden zes voorrondes gespeeld en men had deze avond 7,5 punt nodig om zich te plaatsen bij de beste zestien (knock-out rondes).

Bij de beste zestien waren er geen echte verrassingen, of je moet de familie Stoop tot de verrassingen noemen, want zowel Johan, Dian en Marcel Stoop wisten zich deze keer niet te plaatsen! Henk van der Horst onze kersverse ‘Dartmaster Kampioen’ van afgelopen seizoen, voldeed ook aan zijn verplichtingen om zich te plaatsen, weliswaar nipt met acht punten. Daarna ging het echter helemaal fout met hem en was hij in geen velden of wegen meer te bekennen!!

Tijs van Es (oud Zevenbergenaar) uit Breda was vanavond ook van de partij. Vanwege zijn eerder bewezen dartkwaliteiten was hij bij deelname al meteen een van de favorieten voor een ere-plaats, maar tot de favorieten behoren natuurlijk ook o.a. Paul Vreugdenhil, Jan Jonker, Corné van Mastrigt, Rob Godschalk en Kees Slokkers, allemaal volwaardige ere-divisie darters. Tot de eerste knock-out rondes waren er dan ook geen problemen, daarna kwamen ze elkaar tegen. Paul Vreugdenhil won van Jan Jonker met 3-1. Tijs van Es won nipt van Rob Godschalk met 3-2, waarin Tijs toch echt aan de bak moest. Kees Slokkers won met 3-1 van Ricardo Vrijhof en Corné van Mastrigt was met 3-0 te sterk voor Iwan Silvius.

De halve finales: Tijs van Es tegen Paul Vreugdenhil welke Tijs met 4-1 won. In de ander halve finale Corné van Mastrigt tegen Kees Slokkers wederom een thriller. Corné won uiteindelijk met 4-3, na eerst met 0-2 te hebben achtergestaan. Corné gooide in deze partij ook 123 uit, wat tevens de hoogste finish van deze avond was.

De finale Corné van Mastrigt tegen Tijs van Es, welke vrij gemakkelijk met 5-1 door Corné werd gewonnen. Voor Corné direct weer de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. We zijn benieuwd of hij ook dit jaar voor de Mastertitel gaat strijden.

Aantal 180-ers: 11 keer
Hoogste finish: 123 door Corné van Mastrigt

Voor de stand zie: www.dartranking.nl
.