Home Nederland Hoofdnieuws Countdown: Nog 40 dagen tot WDF Europe Cup Darts in Nederland

Countdown: Nog 40 dagen tot WDF Europe Cup Darts in Nederland

Over 40 dagen staat het de WDF Europe Cup Darts 2016 voor de deur. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is van 20 tot en met 24 september gastheer van de titelstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation. Het Noord-Hollandse hotel is in de dartswereld al bekend als locatie van de Finder Darts Masters. Vijf dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen zoals Glen Durrant, Scott Mitchell, Wesley Harms, Richard Veenstra en Trina Gulliver deelnemen aan dit internationale toptoernooi.

In totaal zullen 32 landen deelnemen aan het EK in Nederland. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen. Al deze landen zullen een gooi doen naar de felbegeerde Europese titel. De volgende landen zullen deelnemen aan het EK Darts: België, Catalonië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Isle of Man, Italy, Jersey, Litouwen, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Ierland, Noorwegen, Polen, Republiek Ierland, Roemenië, Schotland, Servië, Zweden, Zwitserland, Turkije, en Wales. 

De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn inmiddels bekend gemaakt door de damesbondscoach Karin ten Kate en herenbondscoach John Lokken. Het dameskwartet bestaat uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. Zowel de heren als de dames spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi.

Tickets:
Wil jij erbij zijn? Dat kan! Klik hier om direct naar de webshop te gaan en kaartjes te bestellen.

Voor meer informatie klik hier.