Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege 5e OSR naar Jermaine Wattimena, finalewinst op William Leijten

Dagzege 5e OSR naar Jermaine Wattimena, finalewinst op William Leijten

Tweeëndertig deelnemers waren op de vijfde speeldag van 38e Oranjebar Super Ranking aanwezig om te strijden voor de dagzege, Ranking punten en overige te winnen prijzen. Dat betekende een eenvoudige indeling daar er gestart kon worden met acht groepen van vier spelers. Het speelformat werd vastgesteld op best of 5 legs en de beste nummers 1 en 2 van iedere groep ging door naar de knock-out fase van het hoofdtoernooi. 

Om half negen werd er gestart met de groepsfase onder leiding van SteenDarts en het hele toernooi was wederom volledig te volgen via: https://tv.dartconnect.com/eventmenu/oranjebarsuper38e01.

Nadat de 32 spelers waren gescheiden in deelnemers voor de winnaars- en verliezersronde en de eerste knock-out ronde was gespeeld bleven Ruud Kuijten, Jeroen van Peeren, Jermaine Wattimena, Maikel Verberk, Yoeri Duijster, Lincy Gloudemans, William Leijten en Mike Jansen over waaruit de onderstaande halve finales en finale voortvloeiden;

Halve finales:
Mike Jansen vs. William Leijten 2-4
Jermaine Wattimena vs. Ruud Kuijten 4-2
Finale:
William Leijten vs. Jermaine Wattime 3-5

Ook in de verliezersronde bleven er 16 deelnemers over. Zij mochten strijden voor de troostprijs. In de halve finales en finale bleven hiervan de volgende spelers over;

Halve finales:
Rob van der Zanden vs. Erik van Manen 2-3
Axel Goverde vs. Senny van Hoenselaar 1-3
Finale:
Erik van Manen vs. Senny van Hoenselaar 1-3

Uitslag OSR#38 kwalificatiedag 05; 1. Jermaine Wattimena 2. William Leijten 3. Mike Jansen en Ruud Kuijten.

In totaal werden er zeven 100+ finishes en 23 maximale scores van 180 genoteerd. Door onvoorziene omstandigheden bleef de trekking van de winnende finish voor het openen van de Mysterie Box achterwege. Dit zal voorafgaand aan de start van de zesde speeldag alsnog plaatsvinden. Mocht een van deze week gegooide finishes de winnende zijn kan de betreffende speler zijn prijs dan alsnog in ontvangst nemen.

Hoge Finishes (100+)

101     door Maikel Verberk 

105     door William Leijten 

108     door Peter van den Broek 

112     door Jermaine Wattimena 

114     door Mike Jansen

118     door Senny van Hoenselaar

144     door Erik van Manen

Maximale scores

1x     door Rob van der Aa, Marjolein Noijens, Patrick van Osch,
Axel Goverde, Senny van Hoenselaar en Maikel Verberk 

2x     door Ruud Kuijten en Yoeri Duijster 

3x     door Jeroen van Peeren 

4x     door William Leijten 

6x     door Jermaine Wattimena 

De zesde kwalificatie dag van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 04 oktober 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:15 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.