Dagzege op zevende speeldag OSR 34 gaat naar Yoeri Duijster Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dagzege op zevende speeldag OSR 34 gaat naar Yoeri Duijster

Dagzege op zevende speeldag OSR 34 gaat naar Yoeri Duijster

Inmiddels zijn we in Mariahout bij de Oranjebar alweer over de helft van de kwalificatiedagen voor de Oranjebar Super Ranking 34. De zevende speeldag kende een opkomst van 18 “Diehards” waaronder opnieuw drie dames en een verloren zoon, Yoeri Duijster, die voor het eerst sinds tijden terugkeerde naar de plaats waar zijn internationale dartsuccessen zijn begonnen.

De groepsfase startte met vier groepen (2x4 en 2x5 spelers) waarvan de nrs. 1&2 doorgingen naar de kwartfinales en de rest zich vervolgens kon storten in de strijd om de troostprijs. De kwartfinalisten van deze week waren Levi Frauenfelder, Joey Greijn, Patrick van Osch, Danny Schellekens, Axel Valverde, Roy Leenders, Yoeri Duijster en Theo Bekkers.

Vervolgens bleven Patrick, Yoeri, Levi en Joey over om de halve finales te spelen. Hierin schakelde Levi met 4-0 overtuigend concurrent Patrick uit waarna een triller tussen Yoeri en Joey eindigde in een deceptie voor Joey; wachtend om een dubbel uit te gooien voor de partij moest hij echter toezien hoe Yoeri door 153 te finishen alsnog de winst opeiste en er met een 3-4 zege vandoor ging richting de finale.

De halve finales van het troosttoernooi bestonden uit een partij van Stijn Donkers tegen Timo Elshout en een potje tussen Davy van der Zande en Sander Vos. Beide wedstrijden gingen met 3-1 naar respectievelijk Stijn en Sander die elkaar in de troostfinale mochten bestrijden. Dat de wekelijkse troostprijs toch telt bleek wel uit het vertoonde spel tussen beide kemphanen die elkaar weinig wilde toegeven. Toch zou de wedstrijd niet over de volle zeven legs gaan want het was Stijn Donkers die in de zesde leg de winnende finish uitgooide voor een 4-2 zege op tegenstander Sander Vos.

De finale om de dagzege bracht twee ervaren dartspelers tegenover elkaar die beiden in het verleden ook al menige dagzege in de Oranjebar hebben geboekt. Winnaar van kwalificatie dag 6, Levi Frauenfelder, had deze avond echter niets in te brengen in de ontketende oud-kampioen Yoeri Duijster. De finale kende maar liefst een 5-1 uitslag in het voordeel van Yoeri die en passant deze avond ook nog even 8 maximale scores en een drietal 100+ finishes gooide. Hieronder zat echter niet de finish die goed was om de Mysterie Box te openen (170) zodat deze gesloten kon blijven.

Uitslag kwalificatie dag 7: 1. Yoeri Duijster 2. Levi Frauenfelder 3. Joey Greijn en Patrick van Osch.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 17 augustus 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws