Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege Oranjebar op laatste kwalificatiedag voor Jermaine Wattimena

Dagzege Oranjebar op laatste kwalificatiedag voor Jermaine Wattimena

De laatste kwalificatie avond van de 34e Oranjebar Super Ranking waar de deelnemers, die eerder minimaal drie kwalificatiedagen hadden meegedaan, de kans hadden om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag vond afgelopen dinsdag plaats. Met maar liefst 25 deelnemers werd aan de avond begonnen waarbij de nummers 1 en 2 van de poules verder gingen met knock-out wedstrijden voor de dagzege en de overige spelers zichzelf nog konden belonen met het spelen van de verliezersronde voor een troostprijs.

Na de schifting in de groepsfase bleven de volgende spelers over voor de kwartfinales; Maikel Verberk, Gian van Veen, Stijn Donkers, Kestutis Bulota, Jermaine Wattimena, Joop de Vries, Danny Schellekens en Levi Frauenfelder. Van de vier hieruit overgebleven spelers stonden vervolgens eerst Jermaine en Danny tegenover elkaar(4-0) waarna Maikel en Gian (4-2) de laatste halve finale speelden. In afwachting van de finale tussen Jermaine Wattimena en Maikel Verberk konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

Hier waren het uiteindelijk Roel Geelen (via o.a. 3-1 winst in halve finale op Youri Dirks) en Axel Goverde (via o.a. 2-3 overwinning op Erik van Manen in de halve finale) die in de finale tegenover elkaar stonden. In een spannende wedstrijd was Axel deze avond een maatje te groot voor Roel en greep met een 2-4 overwinning de laatste troostprijs van de 34e OSR.

In de finale van het hoofdtoernooi was Jermaine duidelijk de beste en meest effectieve speler wat uiteindelijk leidde tot een 5-2 overwinning op tegenstander Maikel Verberk die toch een goede avond had. Zo was hij de koning van de hoge finishes; 161- 160-132-128-106 en 104 werden schijnbaar moeiteloos door de jonge Verberk weggepoetst maar de winnende 107 voor het openen van de Mysterie Box zat er niet bij dus die blijft staan tot volgende week. De meeste maximale scores kwamen op naam van Gian van Veen die deze avond 6x 180 wist te produceren. 

Uitslag OSR#34 kwalificatie dag 12; 1. Jermaine Wattimena 2. Maikel Verberk 3. Gian van Veen en Danny Schellekens.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag, LET OP aanstaande maandag 20 september ’21. Onderstaande spelers zijn door de organisatie uitgenodigd om maandag 20 september aanstaande deel te nemen aan de finaledag;

Danny Schellekens

 

Roel Geelen

Oswin Streden

 

Pernilla Stokmans

Davy van der Zande

 

Axel Goverde

Youri Dirks

 

Erik van Manen

Patrick van Osch

 

Levi Frauenfelder

Dennis van Steen

 

Jermaine Wattimena

Gian van Veen

 

Peter van den Broek

Joey Greijn

 

Stijn Donkers

     

Reserve;

   

Kestutis Bulota

   

Aankomende maandag wordt dus de finaledag van de 34e Oranjebar Super Ranking gespeeld. Het wordt zoals altijd weer een prijzenfestijn want naast het prijzengeld voor de beste drie spelers van de ranking lijst 1e plaats – Danny Schellekens, 2e plaats – Oswin Streden en 3e plaats – Davy van der Zande  zal er tijdens de finaledag ook nog eens €500,= worden verdeeld tussen de 16 geplaatste deelnemers. En natuurlijk maakt iedere deelnemer weer kans op de inhoud van de Mysterie Box. Ook aan niet gekwalificeerde spelers is vanzelfsprekend op deze dag gedacht en overige dartliefhebbers zijn vanzelfsprekend welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de 35e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 28 september 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.