Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege OSR speeldag 6 en Mysterie Box naar Davy van der Zande

Dagzege OSR speeldag 6 en Mysterie Box naar Davy van der Zande

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Afgelopen dinsdag werd alweer de zesde speeldag van de 29e editie van de OSR in Mariahout gespeeld. Een ouderwets aantal dartliefhebbers (22) stonden aan de oche om een gooi te doen naar de dagzege, de inhoud van de Mysterie Box en natuurlijk een zo hoog mogelijk aantal rankingpunten i.v.m. de kwalificatie voor de finaledag.

Uit de groepsfase kwamen zoals altijd acht spelers tevoorschijn die de kwartfinales richting finale voor de dagzege mochten spelen. Het waren Ruud Tijssen, Roland Stokmans, Levi Frauenfelder, Wouter Vaes, Marvin Masseguer, Davy van der Zande, Mark Giepmans en Lincy Gloudemans die hiervoor overbleven de overige deelnemers mochten verder strijden in de verliezersronde waar aan het eind de troostprijs wacht.

De kwartfinales werden het eindstation voor Ruud, Marvin, Lincy en Roland. Vervolgens kreeg het publiek de halve finales Davy vs Mark en Levi vs Wouter voorgeschoteld. Beide halve finales eindigde in een 4-2 overwinning voor respectievelijk Davy van der Zande en Levi Frauenfelder die elkaar dus voor de dagzege zouden treffen.

Intussen was het toernooi om de troostprijs ook bij de finale aangeland. Hierin stonden Marjolein Nooijens (halve finale overwinning op Kathy Geeraerts) en Paul Hendrix (halve finale winst op Jos Rovers). Het werd een spannende finale die over het maximale aantal legs moest worden gespeeld. Marjolein wist tenslotte als eerst de winnende finish te gooien en ging er dus via een 4-3 overwinning met de troostprijs vandoor.

In de wetenschap dat komend weekend carnaval wordt gevierd en er dus volgende week geen OSR kwalificatiedag wordt gespeeld maakte dat er toch wat druk op beide spelers stond om de winst te pakken en twee weken als winnaar te boek te staan. Davy maalde daar echter niet om en wist in een rap tempo een riante voorsprong en daarna ook overwinning te boeken. Met maar liefst 5-1 werd de jonge Ossenaar Levi van de oche gestuurd. Opnieuw een dagzege dus voor Davy van der Zande die als bonus ook nog de inhoud van de Mystrie Box mocht meenemen nadat hij het winnende getal 122 had weten te finishen

Uitslag OSR#29 kwalificatie dag 06; 1. Davy van der Zande 2. Levi Frauenfelder 3. Mark Giepmans en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 07 van de Oranjebar Super Ranking 29 wordt gespeeld op dinsdag 12 maart 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Voor die darters die volgende week positief willen ontnuchteren is er toch de mogelijkheid om te darten bij de Oranjebar in Mariahout. Op woensdag 06 maart zal namelijk vanaf ca 19:00uur het jaarlijkse Einde Carnavals Dart Toernooi” worden gespeeld. Voor meer informatie www.oranjebar.nl