Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege voor Klaasen op Oranjebar Super Ranking, Manen runner-up

Dagzege voor Klaasen op Oranjebar Super Ranking, Manen runner-up

Kwalificatiereeks 31e Oranjebar Super Ranking begint met dagzege voor Jelle Klaasen na overwinning op Erik van Manen in finale. Jermaine Wattimena wint troostfinale van Paul Hendrix.

De 31e editie van de Oranjebar Super Ranking ging van start met een ouderwets groep deelnemers, een flinke aantal grote namen en daardoor automatisch veel maximale scores (o.a. Erik van Manen 12x 180 en Jelle Klaasen 10x 180) en hoge finishes (o.a. Mario Robbe met 3x een 100+ en Jelle Klaasen met 164 en 109).

Erg leuk voor zowel de deelnemers als het publiek was het feit dat hen ook een aantal verassingen werd voorgeschoteld zoals bijvoorbeeld Patrick Bulen, Bobby Biemans en Oswin Streden in de verliezersronde die dan gewonnen werd door Jermaine Wattimena. Genoeg om te genieten van een mooie dartsavond dus ondanks het feit dat de Mysterie Box gesloten bleef omdat de winnende 146 niet werd uitgegooid.

Na de groepsfase mochten Mario Robbe, Dennis van de Steen, Yoeri Dirks, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Rick Veugelers, Erik van Manen en Davy van der Zande verder in de kwartfinales en konden de rest van de spelers verder met de verliezersronde.

Na een snelle afwerking van de kwartfinales moesten Jelle en Benito het tegen elkaar opnemen evenals Erik en Dennis. De eerste halve finale was spannend en eindigde in een 4-3 overwinning voor Jelle, de tweede halve finale eindigde in een 0-4 whitewash overwinning voor Erik zodat de finalisten voor deze dag bekend waren.

In het toernooi om de troostprijs werden bijna alle gerenommeerde namen vlot uitgeschakeld en bleven wat verassende spelers over voor de halve finale. Hierin was Jermaine Wattimena vervolgens te sterk voor Erik van Engeland (3-0) en wist Paul Hendrix ternauwernood te winnen van Lincy Gloudemans (3-2). In de aansluitend gespeelde troostfinale rekende Jermaine vervolgens met 1-4 af met Paul en mocht hij de troostprijs meenemen als pleister op de wonde op deze voor hem niet naar wens verlopen avond.

De finale om de dagzege was er een tussen David en Goliath met het verschil dat David (Erik van Manen) dit keer niets had in te brengen tegen Goliath (Jelle Klaasen). Het werd een eenvoudige 5-2 overwinning voor Jelle die hiermee de kwalificatiereeks begint met het aanvoeren van de ranglijst.

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 01; 1. Jelle Klaasen 2. Erik van Manen 3. Benito van de Pas en Dennis van de Steen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #31 wordt gespeeld op dinsdag 20 augustus 2019 aanstaande. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.