Dana Verhaegen wint het 18e Open Catalunya 2012 in Spanje Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dana Verhaegen wint het 18e Open Catalunya 2012 in Spanje

Op maandag 3 september waren de Dames aan de beurt voor hun single. We begonnen om half elf met 46 dames, de sfeer zat er weer goed in en het begon lekker zonnig te worden Calella. Onder de dames een paar bekende namen (voor mij dan) zoals Dana Verhaegen (Bel), Brigitte Smets (Bel) , Helen Borg (Zweden, winnares vorig jaar) en Laura Turner uit Engeland. De loting was gedaan, en in de eerste 3 rondes waren er eigenlijk geen schokkende uitslagen. Tevens waren er 3 dames niet gekomen doordat ze de dag/nacht ervoor te diep in het glas hadden gekeken.

Eenmaal aanbeland bij de kwart finales kregen we een herhaling van de finale van vorig jaar (was gisteren bij de heren ook al een feit). Hierin kwam Dana Verhaegen uit tegen Helen Borg uit Zweden, waar vorig jaar de winst naar Helen ging, walste Dana dit jaar met 4-0 over Helen Borg heen. Dana moest het daarna opnemen tegen haar moeder Brigitte Smets in de halve finale, die van te voren Sari Suomela uit Finland aan de kant zette. Ook in deze halve finale was Dana superieur en won de familie strijd met 4-2.

Aan de anderen zijde was het Laura Turner uit Engeland die iedereen het nakijken gaf. In de halve finale werd Elysa Ameye uit België aan de kant gezet, en in de kwart finale won Laura van Kathy Geeraerts uit Belgie.

Dan de finale, van te voren een mooi affiche met 2 zeer sterk spelende dames. Niets was minder waar want het bleef vanaf de 1e leg spannend, bij een stand van 3-3 werd er voor de bull gegooid wie er mocht beginnen. Het was Dana die aan de beslissende leg mocht beginnen, en deed dit zeer sterk. Dana stond al op haar uitshot toen Laura nog op 280 stond. Na 15 gemiste matchdarts van Dana, kon Laura gaan aanleggen om 24 uit te gooien, ook zij miste 3 matchdarts, waarna Dana ietwat nerveus dubbel 2 uitgooide voor de wedstrijd.

Dus na gisteren nu ook vandaag, dat de runner up van vorig jaar dit jaar de winnaar is van het 18e Open Catalunya 2012. We waren rond 15.15h klaar, zodat iedereen nog lekker kon genieten van de rest van de dag.

Tevens werd er een money in = money out toernooi gespeeld bij de heren, welk gewonnen is door Kim Huybrechts die in de finale met 4-0 won van Donie Michels.

Morgen gaan we verder met de triple mix.