Home Nederland Hoofdnieuws Danny Noppert wint het Skarsterlan Gesloten in het noorden

Danny Noppert wint het Skarsterlan Gesloten in het noorden

Noppert_Danny

Met een deelnemersveld van 31 deelnemers werd het toernooi begonnen met de koppels, maar doordat er een oneven aantal deelnemers waren werd er uit het eerste verlieskoppel 1 persoon uitgeloot en die kreeg toch weer een herkansing. Dit om zo toch de 16 koppels compleet te maken. Uiteindelijk aanbeland bij de halve finales wonnen Patrick Wielenga en Evert Kluitenberg van het koppel Aalt Kamphorst en Danny Noppert met 3-2.

In de andere halve finale wonnen Roberto Bootsma en Margreet, Magreet was hierbij overigens de lucky loser, van het koppel Kap en Jelmer de Jong met 3-1. In de finale ging het gelijk op. Patrick en Evert kwamen 1-0 voor waarna er snel weer 1-1 werd gemaakt. Roberto miste een 130-finish op de bulls-eye, waarna Patrick de dubbel er wel in gooide om 2-1 voor te komen. Het was ook Patrick die de wedstrijd besliste met een 130-finish en 3-1 winst.

Tijdens de singels waren er uiteindelijk wel 32 spelers. Er werd eerst in poules gespeeld en na de poules bleven er 16 spelers over die uiteindelijk gingen uitmaken wie de titel Skarsterlan Gesloten op zijn naam mocht bijschrijven. Direct na de poule al een leuke partij, maar titelverdediger Eric de Jong kon het niet bolwerken tegen de man in vorm Danny Noppert. Toen we waren aanbeland bij de halve finales mocht Danny Noppert het opnemen tegen Evert Kluitenberg en Gert-Jan Veenstra tegen Leo Steneker.

In de eerste halve finale was het Evert die 1-0 maakte, maar daarna pakte Danny 3 legs op rij om er 3-1 in zijn voordeel van te maken. Evert snoepte nog een leg terug, maar kon daarna de 95-finish niet uitkrijgen en Danny maakte de 4-2. In de andere halve finale was het Gert-Jan die de overhand had, met o.a. 132-finish won hij met 4-1. Alleen had Gert-Jan zijn kruit verschoten tegen Leo en kon het tegen Danny niet meer voor elkaar krijgen om er een dubbel in te krijgen. Danny mocht na verliezend finalist vorig jaar, dit jaar toch de beker met de grote oren om hoog tillen.

Singels:
1. Danny Noppert
2. Gert-Jan Veenstra
3. Leo Steneker
3. Evert Kluitenberg

Koppels :
1. Patrick Wielenga & Evert Kluitenberg
2. Roberto Bootsma & Margreet
3. Danny Noppert & Aalt Kamphorst
3. Jelmer de Jong & Kap

Hoogste finish: 157 Heert-Jan Swart
Meeste 180-ers: 6x Evert Kluitenberg
Beste dame: Margreet
.