Home Nederland Hoofdnieuws Danny Schellekens gooit 9-darter tijdens Oranjebar Super Ranking

Danny Schellekens gooit 9-darter tijdens Oranjebar Super Ranking

Dinsdagavond is Danny Schellekens erin geslaagd om een 9-darter te produceren tijdens de Oranjebar Super Ranking. Bovendien sloot hij hiermee de wedstrijd af aangezien hij dit wist dit te doen in de laatste leg van een poulewedstrijd.

Hij gooide 180, 180 en de overgebleven 141 punten gingen via triple 20, triple 15 en dubbel 18.

De vijfde speeldag van de 34e editie van de Oranjebar Super Ranking bracht eindelijk weer een normaal aantal deelnemers op de been. Maar liefst 33 dartspelers, waaronder 4 dames, hadden het plan opgevat om een kans te wagen in de strijd om kwalificatie voor het eindtoernooi.

In de groepsfase, als voorbereiding op de knock-out wedstrijden in de kwartfinales, bleek al direct dat dit een gedenkwaardige avond zou worden. Allereerst vielen een aantal vaste waarden buiten de boot zoals Youri Dirks en Danny Schellekens die zich dus niet bij de laatste acht wisten te spelen. Dit lukte Erik van Manen, Oswin Streden, Davy van der Zande, Joey Greijn, Levi Frauenfelder, Jermaine Wattimena, Roy Leenders en Gian van Veen wel. Na de kwartfinales kon er afscheid worden genomen van Erik, Davy, Oswin en Roy waarna Jermaine met 4-1 te sterk was voor Gian en Joey aan de goede kant van de score bleef (3-4) tegen Levi met als gevolg een later op de avond te spelen finale tussen Jermaine Wattimena en Joey Greijn.

De resterende spelers konden vervolgens aan de bak in de verliezersronde om te strijden voor de troostprijs. Zoals te verwachten was wist Danny Schellekens zich daar, als winnaar van de afgelopen twee kwalificatiedagen, te plaatsen voor de finale o.a. door in de halve finale te winnen van Axel Goverde (3-1). Danny was deze avond toch al de gevierde man want hij wist een 9-darter te produceren via 180-180-141 scores en en passant wist hij ook de inhoud van de Mysterie Box op te eisen dankzij het door hem gefinishte winnende getal van 141 uit te gooien. Het was sowieso een avond vol 100+ finishes (17 in totaal waaronder een 170 van Jermaine Wattimena) en maximale scores (61 stuks). Zijn tegenstander in de troostfinale werd Roel Geelen die in zijn halve finale Stijn Donkers met 3-1 uitschakelde en vervolgens voor een kleine stunt zorgde door Danny in de troostfinale te verslaan met 4-2 waarmee hij de troostprijs voor zich opeiste.

De wedstrijd van de avond was natuurlijk de finale om de dagzege van kwalificatie dag vijf. Zowel Jermaine Wattimena als Joey Greijn waren vastbesloten om hiermee vandoor te gaan en 40 punten bij hun totaal bij te schrijven. In een wedstrijd over de maximale negen legs was Jermaine uiteindelijk de beste. Via een 5-4 overwinning stelde hij zijn tweede dagzege uit deze kwalificatie reeks veilig en neemt daarmee weer een plaats in bij de eerste tien van de ranglijst.

Uitslag kwalificatie dag 5; 1. Jermaine Wattimena 2. Joey Greijn 3. Levi Frauenfelder en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 03 augustus 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.