Home Nederland Hoofdnieuws Dartclash tussen Van Gerwen en PSV in aanloop naar het WK darts

Dartclash tussen Van Gerwen en PSV in aanloop naar het WK darts

© Twycer / twycer.nl

Woensdagmiddag stond een speciale wedstrijd op het programma in het Philips Stadion. Topdarter Michael van Gerwen van de TOTO Dart Kings streed samen met PSV-spelers Marco van Ginkel, Guus Til, Joël Drommel, Mauro Junior, Joey Veerman, Kjell Peersman en Phillipp Max en vijftien gelukkige supporters om de titel ‘Clash of Kings’. Team PSV heeft uiteindelijk na een verrassende strijd het team van de TOTO Dart Kings verslagen.

De wedstrijd elf-tegen-elf werd gespeeld over twee rondes. In de eerste ronde draaide het om verschillende legs traditioneel darten; steeds van 501 naar nul. In de tweede ronde werd dart-voetbal gespeeld, waarbij de spelers punten konden verdienen door met de voet een bal op het klittenbandbord te schieten. De scores van beide rondes werden opgeteld en bepaalden uiteindelijk de uitslag: 38 Team Dart Kings tegen 42 voor team PSV.

Michael van Gerwen: ‘Extra ritme voor het WK’
‘’Iedereen weet dat PSV mijn cluppie is. Dus het is mooi om hier mijn liefde voor darten en PSV te zien samenkomen. Het was beregezellig met de spelers en de fans, en leuk om in zo’n setting wat extra ritme voor het WK Darts op te doen. Fantastisch!’’

Joey Veerman: ’We zijn bijna even goed’
‘’Het WK Darts in Ally Pally staat altijd op de buis bij me thuis. En van Gerwen is natuurlijk een legend. Leuk om eens met hem een pijltje te mogen gooien – we zijn bijna even goed ;).’’

TOTO Dart Kings
TOTO Dart Kings werd in mei 2022 opgericht en vertegenwoordigt de beste darters van Nederland. Naast van Gerwen bestaat het team uit van Barneveld, Noppert, van Duivenbode en van der Voort. Het WK Darts loopt van 15 december tot 3 januari.

© Twycer / ww.twycer.nl