Dartteam Venlo door de bril van Nicole Bartels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dartteam Venlo door de bril van Nicole Bartels

Dartteam Venlo door de bril van Nicole Bartels

Vandaag de wedstrijd tegen DC Ambiance, St Janssteen. Beide teams staan nog op nul punten, dus is het voor beide teams zaak om vandaag punten te pakken. De Round Robin is een behoorlijke eenzijdige wedstrijd. Ambiance is werkelijk dodelijk op de finishen. Er worden door hun 4 finishes boven de honderd gegooid, twee maar net gemist en een aantal finishes net onder de honderd. DTV kan alleen maar toekijken.

De single’s worden gelukkig een stuk spannender. De eerste partij gaat tussen Dave Proosten en Marc de Kesel. Dave komt zeer makkelijk op 3-0, dan ineens vallen de tripples niet meer. Marc komt terug tot 3-3 en mag de laatste leg beginnen. Gelukkig vallen de tripples bij Dave weer en wint hij de partij. De tweede single gaat tussen Jan Martens en Geert de Vos. In een toch wel spannende partij wint Geert met 4-1. Jac Proosten en Thierry Michaux spelen de derde single. Hier zijn de rollen omgedraaid en wint Jac met 4-1. De laatste single gaat tussen Wichard Knoops en Stefaan Deprez. Stefaan staat echt heel makkelijk te gooien en Wichard kan alleen maar proberen om Thierry bij te houden. Tot de finsihes gaat dit best goed, maar aangezien Stefaan steeds net iets eerder op een finish staat en deze op de eerste leg na, gelijk uit is, wordt het 4-1 voor Stefaan.

Tussenstand 2-3

Er moeten nu dus minimaal 3 koppels gewonnen worden, wil DTV 3 punten overhouden aan deze wedstrijd. Als eerste start het koppel Jac/Jan voor DTV. Hun tegenstander is Geert/Stefaan. Jac/Jan zijn gebrand op de overwinning en laten zien wat zij kunnen. Met 3-0 winnen zij en staat de stand in de wedstrijd weer gelijk. Dave/Pedro kunnen nu proberen om voor het eerst op voorsprong te komen. Met name Dave laat zien waar DTV al jaren voor staat en maakt het verschil waardoor de koppel gewonnen wordt. De derde koppel gaat tussen Jac/Jan en Thierry/Marc. In de tweede leg maakt Jan helaas een telfout, waardoor Ambiance de kans om de leg te pakken krijgt. Ambiance benut deze en uiteindelijk blijkt deze fout helaas fataal. De stand is weer gelijk en dus wordt de laatste koppel een hele belangrijke. De druk blijkt toch nog een hele grote factor te spelen bij DTV. Met name Pedro kan niet meekomen in de koppel. Ambiance heeft schijnbaar geen last van de druk en winnen met twee finishes boven de honderd de koppel

Tussenstand 4-5

De solo gaat beslissen of DTV nog een puntje kan pakken of dat het weer nul punten worden. Dave Proosten krijgt de zware taak om te winnen van Stefaan Deprez. De wedstrijd begint moeizaam, maar Dave weet met 3-1 voor te komen. Er lijkt niet aan de hand en de 5-5 is binnen handbereik. Maar helaas valt het ineens helemaal niet meer bij Dave. Hij blijft zwerven over het bord. Stefaan krijgt hierdoor de kans om terug in de wedstrijd te komen. En zoals we vandaag al de hele wedstrijd hebben kunnen zien, moet je Ambiance niet de kans geven. Zij pakken deze al de hele middag. Zo ook nu. Stefaan gooit de 5de leg uit, geeft gas en kijkt niet meer achterom.

Einduitslag 4-6

Ook vandaag staat DTV op het eind van de middag met lege handen. Het waren kleine dingen die het verschil maakten. Met name de finishes waren bij Ambiance levensgevaarlijk. Dacht je dat je nog wel een kans maakt, was de leg alweer uit. Maar in de superleague hoort dit ook. Na drie wedstrijden staan we nu eenzaam onderaan. Het wordt een zware klus om naar een veilige plek te klimmen, maar we gaan er voor vechten.

Statistieken:

180-scores: DTV: Dave Proosten 5x en Jac Proosten 1x,

Ambiance: Stefaan Deprez 4x en Geert de Vos 1x

Hoge Finishes: DTV: Dave Proosten 108

Ambiance: Geert de Vos 158-105, Thierry Michaux 120-110, Stefaan Deprez 114-107
en Marc de Kesel 116.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws