Home Nederland Hoofdnieuws Populariteit dartsport Noord-Oost Nederland kent geen grenzen

Populariteit dartsport Noord-Oost Nederland kent geen grenzen

De populariteit van de dartsport in Noord-Oost Nederland kent momenteel geen grenzen. Nadat eerder Open Spoorzicht in Staphorst zowel hun single- als koppeltoernooi in recordtempo vol hadden, is nu ook de inschrijving voor de 9e editie van Open Nijeveen gesloten. Alle 128 beschikbare plaatsen zijn, 3 weken voor het toernooi, reeds betaald. Dit is bijzonder want dat was in de vorige acht edities nog nooit gelukt.

Woordvoerder Albert Peuk is erg blij met dit succes. “Open Nijeveen is een koppeltoernooi met elk jaar een goed gevulde prijzenpot en dat trekt veel darters uit het hele land. Dit jaar zien we echter ook een enorme toename aan regionale darters”.

Joachim Bouwknegt vult aan: “Niet alleen het prijzengeld maar vooral ook de gezelligheid is kenmerkend voor ons toernooi. Ruim voordat het toernooi begint is de feesttent al gevuld met veel darters en toeschouwers, en ook na hun uitschakeling blijft men om de wedstrijden tot en met de finale te bekijken”.

Er is dus een hele duidelijke trend zichtbaar in deze regio. Steeds meer nieuwe darters, maar ook darters ‘in rust’ pakken de pijlen op en gaan weer toernooien af. Ook de regionale competitie in Meppel, georganiseerd door de Meppeler Darts Vereniging, profiteert hiervan met de inschrijving van zeven nieuwe teams voor een zogenaamde kennismakingscompetitie. Deze teams kunnen gratis deelnemen aan de competitie en zo ruiken aan darten als wedstrijdsport.

De dartsport is terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. Laten we hopen dat deze trend zich in heel Nederland laat zien. Darten zit in de lift en dat verdient onze sport!